محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827545538
دلایل کمبود سرم تزریقی در داروخانهها
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دلایل کمبود سرم تزریقی در داروخانهها
سرم تزریقی در داروخانهها کمیاب شده است؛ اما دلیل کمبود این داروی ساده و ارزان چیست؟
آفتاب : روزنامه شهروند در اینباره نوشت: نزدیک به یک ماه میشود که «سرم» تزریقی در داروخانهها کمیاب شده است. همین سرمهای 1500 تا دو هزار تومانی که به خاطر ایرانی بودنشان، هیچ وقت با کمبود در داروخانهها یا بیمارستانها مواجه نشده بودند. حالا ولی سه هفته یا حدوداً یک ماهی میشود که نه فقط در داروخانهها که در خیلی از بیمارستانها هم به راحتی نمیتوان پیدایشان کرد. برخی مسئولان در سازمان غذا و دارو و انجمن داروسازان ایران میگویند سرم در داروخانهها سهمیهبندی شده است.
«رضا مرادی»، هفته گذشته دچار مسمومیت شد، اما نتوانست سرمی تهیه کند. او به «شهروند» میگوید: «پس از اعلام مسمومیت از سوی پزشک، برای خرید داروها به داروخانهای در ستارخان رفتم، اما آنجا به من گفتند که سرم ندارند و تنها میتوان آن را از داروخانههای شبانهروزی تهیه کرد.» او که از این اتفاق متعجب است، میگوید: «سرم تقریباً ارزانترین دارویی است که میتوان آن را خرید، مگر میشود آب و نمک هم پیدا نشود؟!»
این موضوع، یعنی جستوجو برای سرم در داروخانههای تهران این روزها تنها مسأله و مشکل مرادی نیست. محمدی، پزشک یکی از بیمارستانهای دولتی هم در گفتوگو با «شهروند» درباره این موضوع توضیحاتی میدهد: «از حدود یک ماه پیش، ما متوجه کمبود سرمهای تزریقی در بیمارستان شدیم. بیماران به اورژانس بیمارستان مراجعه میکردند یا از اتاق عمل خارج میشدند، اما سرمی نبود که به آنها تزریق شود، البته سرمها انواع مختلفی دارند و برای برخی از بیماریها، از سرمهای خاصی هم استفاده میشود، حالا تقریباً این سرمها دیگر پیدا نمیشود.»
اشاره او به سرم «هاف سالین» است؛ سرمی که برای افراد با عارضه دی کیای (کتواسیدوز دیابتی) تجویز میشود. به گفته این پزشک، این نوع سرم، کمبود شدیدی دارد و تقریباً پیدا نمیشود. در کنار این سرمها، سرم دکستروز واتر و نرمال سالین هم هست که مصرف عمومی دارد و بیشتر برای حالت تهوع مصرف میشود، اینها هستند که کم شدهاند.
محمدی ادامه میدهد: «ما پیش از این هیچ کمبودی در سرمها نداشتیم، اما حالا شرایط به گونهای شده که درست مانند دو سال قبل که تحریمها شدید بود، میگویند که باید این سرم را از داروخانههای دولتی و شبانهروزی مانند 13 آبان تهیه کنیم. این در حالی است که همین چند روز پیش یکی از بیماران به همین داروخانه رفته بود اما آنجا هم نتوانست سرم بخرد، وقتی دارویی در سیزده آبان پیدا نشود، یعنی شرایط خیلی وخیم است.»
او به سهمیهبندی این سرمهای تزریقی هم اشاره میکند: «ما برای 10 سرم نسخه مینویسیم اما داروخانه فقط پنج سرم میدهد.» این پزشک معتقد است که سرم، داروی خاصی نیست که کمیاب بشود یا بیماران برای تهیه آن با مشکل مواجه شوند. حالا در همین بیمارستان بیمارانی که نیاز به سرم دارند، با داروهای تزریقی دیگر، درمان میشوند. به گفته او بدون سرم هم میشود بیمار را درمان کرد، اما وقتی با تزریق سرم، مشکل بیمار حل میشود چرا باید شرایطی ایجاد شود که داروی تزریقی برایش تجویز شود؟
سرمسازی تجارت پرسودی نیست
محمود هادیپور، دکتر داروساز و مشاور انجمن تالاسمی است. او هم کمبود سرم را تأیید میکند و به «شهروند» میگوید: «متاسفانه در کشور ما میزان عرضه و تقاضا با هم متناسب نیست، شرایط کشور هم قابل پیشبینی نیست، بیمارستانها و مراکز درمانی ما ظرفیت برخی تغییر و تحولهای ناگهانی را ندارند، اگر میزان عرضه کمی تغییر کند، نه فقط بیمارستانها که کارخانهها هم دچار مشکل میشوند، درحال حاضر تولید سرم نه کاهش پیدا کرده و نه افزایش داشته است، اما به نظر میرسد مصرف زیاد شده.»
او به شیوع برخی بیماریهای ویروسی و عفونی در کشور و استفاده زیاد از سرمها اشاره میکند: «چندی پیش بهخاطر شیوع یک بیماری ویروسی، در خیلی از استانها، افراد زیادی بستری شدند و همین بستریشان منجر شد تا سرمهای زیادی هم برایشان مصرف شود.» این داروساز تأکید میکند: میزان مراجعه به بیمارستانها زیاد شده و سیستم خدماترسانی این مراکز را تضعیف کرده است، همین هم شاید یکی دیگر از دلایل کمبود سرم در کشور باشد. هادیپور که داروخانهای در مرکز شهر دارد، به نکته دیگری اشاره میکند.
او میگوید که سرمسازی تجارت پرسودی نیست، به همین خاطر فعالان در حوزه دارویی، علاقه چندانی به تولید آن ندارند: «قیمتگذاری سرمها باید به گونهای باشد که برای تولیدکننده، سوددهی داشته باشد. همین سودکم باعث شده تا کارخانههای محدودی وارد کار تولید سرم شوند، این در حالی است که به خاطر سوددهی بالای داروها، زمانی که داروی جدید وارد بازار میشود، چندین کارخانه برای تولید آن با هم رقابت میکنند، اما این اتفاق برای سرم نمیافتد.»
او معتقد است که سازمانهای نظارتی باید کارخانهها را به تولید سرم وادار کنند تا تولید زیادی داشته باشند. کمبود سرم در تهران بیش از سایر استانها محسوس است، این را هم هادیپور میگوید اما اضافه میکند که: «این موضوع مشکل حادی برای بیماران ایجاد نمیکند، میشود درمان دیگری را جایگزین کرد، اما به هرحال نقطه ضعفی در سیستم درمانی کشور است. پرستاران و پزشکان باید این موضوع را مدیریت کنند.»
قرار است سرمهای با کیفیت بهتری وارد بازار شود
ماجرای کمبود سرمهای تزریقی حالا دیگر تبدیل به بحرانی برای بیمارستانها و داروخانهها شده. اتفاقی که هر چند بیخطر به نظر میرسد اما برای نظام سلامت، قابل تامل است. حالا عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، به نکته دیگری اشاره میکند و به «شهروند» میگوید: «کمبود سرمهای تزریقی بهدلیل اصلاح خط تولید سرمهای تزریقی از سوی یکی از کارخانههای بزرگ تولیدکننده سرم است.» به گفته او، قرار است سرمهای جدید با رعایت اصول جی ام پی تولید شود، به همین خاطر این کارخانه در چند ماه گذشته با تعطیل کردن خط تولید قبلی، سرمهای با کیفیتی وارد بازار می کند.»
جنیدی، کمبود سرم را به خاطر این اقدام کارخانه تولید کننده، طبیعی میداند: «این موضوع با مدیریت معاونتهای غذا و دارو و دانشگاههای علوم پزشکی کشور درحال برطرف شدن است، به طوری که سرمها در داروخانههای منتخب و بیمارستانها توزیع شده و سعی بر این است که برای بیماران بستری که نیاز به فرآوردههای استریل تزریقی دارند، کمبود ایجاد نشود.»
به گفته این عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، تمام بیمارستانها مشمول دریافت سهمیه سرمهای تزریقی قرار گرفتهاند، از سوی دیگر بیماران سرپایی که به تشخیص پزشک معالج نیاز به سرم درمانی دارند، میتوانند به یکی از داروخانههای شبانهروزی مراجعه کنند و سرم دریافت کنند. او تأکید میکند که بیشترین میزان سرمهای تولید شده در کشور از سوی کارخانه مورد نظر بوده، به همین خاطر تعدادش در بازار کم شده است. نوزدهم اردیبهشتماه بود که سازمان غذا و دارو با تأیید مشکل کمبود سرمهای تزریقی در داروخانهها، اعلام کرد که مشکل کمبود سرمهای تزریقی در خردادماه برطرف میشود.
مهدی پیرصالحی، مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو همان موقع تأکید کرده بود که جای نگرانی نیست و سرم در بیمارستانها و مراکز درمانی توزیع شده است.
اما دلیلی که این مسئول برای کمبود سرمها اعلام میکند، متفاوت با صحبتهای عضو هیأتمدیره انجمن داروسازان ایران است. پیرصالحی، پایین بودن کیفیت سرمهای تولید شده را دلیل متوقف شدن خط تولید اعلام میکند.« علت کمبود سرم به این دلیل بود که کارخانه داروپخش با مشکل کیفیت مواجه شده بود، از این رو تولید آن هم برای بازسازی خط تولیدش متوقف شده بود که مجددا از اوایل اردیبهشت ماه، شروع بهکار کرده و بهزودی محصولاتش وارد بازار میشود.» او این را هم به تسنیم گفته بود که: « شاید هم اکنون به همین دلیل در داروخانههای سطح شهر کمبودهایی رخ داده است اما در مراکز دولتی این کمبودها وجود ندارد.» براساس اعلام او، سرمها باید آزمایشهای خود را پشتسر بگذارند.
در این میان سخنگوی سازمان غذا و دارو هم به «شهروند» میگوید که این سرمها منتظر ایمنسنجی و صحهگذاری بهداشتی هستند. محصول جدید مشکلی ندارد و بهزودی وارد بازار میشود. هاشمی ادامه میدهد: «اولویت، توزیع این سرمها به بیمارستانها بود و به همین خاطر، کمبود، در داروخانهها خودش را نشان داد.»
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
دلایل رخوت بورس اعلام شد/ رونق چه زمانی به بازار سرمایه برمی گردد؟
دلایل رخوت بورس اعلام شد رونق چه زمانی به بازار سرمایه برمی گردد کارشناسان بازار سرمایه دستیابی به توافق هسته ای و رونقی که در بخش واقعی اقتصاد به وجود می آید را عامل اصلی بازگشت رونق به بورس عنوان می کنند به گزارش نامه نیوز به نقل از اقتصادنیوز شاخص کل بورس اوراق بهادار در هنماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی: کارخانجات صنعتی دشتستان کمبود سرمایه در گردش دارند
نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی کارخانجات صنعتی دشتستان کمبود سرمایه در گردش دارندنماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت کارخانجات صنعتی دشتستان با کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند به گزارش خبرگزاری فارس از دشتستان حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد چهارشنبه&zwnjقصه تلخ معادن خراسان جنوبی؛ خام فروشی تا کمبود سرمایه
چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۸ نبود مواد خام اولیه برای صنایع تبدیلی و هزینههای بالای راهاندازی این صنایع سبب شده که سرمایهگذاران تمایلی برای سرمایهگذاری در این زمینه نداشته باشند و به سمت خام فروشی مواد معدنی پیش رویم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خ78 منطقه نمونه گردشگری اصفهان به حال خود رها شده است/کمبود سرمایه گذار مناسب
78 منطقه نمونه گردشگری اصفهان به حال خود رها شده است کمبود سرمایه گذار مناسب استانها > اصفهان - 98 منطقه نمونه گردشگری در استان اصفهان وجود دارد که تنها برای 20 منطقه ازاین مناطق مجوز تاسیس صادر شده و مابقی این استعداد ژرف برای جذب توریست همچنان خالی و در انتظار سرمرئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی در گفتوگو با فارس: روماتیسم مفصلی مزمن به سرما و رطوبت ربطی ندارد
رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی در گفتوگو با فارس روماتیسم مفصلی مزمن به سرما و رطوبت ربطی نداردرئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی گفت روماتیسم مفصلی مزمن ختلالی ژنتیکی و خود ایمنی است و با این که سرما و رطوبت ممکن است درد استخوانی فرد مبتلا را زیاد کند اما علل ایجاد کننده آن نیست احمدسرمای هوا بیشتر از گرما قربانی می گیرد
سرمای هوا بیشتر از گرما قربانی می گیرد شناسهٔ خبر 2761773 - یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۳ سلامت > بهداشت تعداد افرادی که بر اثر سرما در سراسر جهان جان خود را از دست می دهند ۲۰ برابر بیشتر از آن هایی هستند که به دلیل گرما می میرند به گزارش خبرنگار مهر آنتونیو گاسپارینیعلل کمبود شادی در بین ایرانی ها
چرا اکثریت مردم ایران شاد نیستند و روحیه ای شاد ندارند و بر چه اساسی و با چه دلایلی در لیست کشورهای غمگین دنیا قرار گرفته اند در طول سال ها درگیری اقشار مختلف مردم و به ویژه جوانان با این امر منجر به آسیب های اجتماعی مهلکی همچون اعتیاد و خودکشی شده و جامعه را به سمت خشونت پیشتعرفه حق فنی داروخانهها اعلام شد
چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۰ رئیس سازمان غذا و دارو آخرین تصمیمات در خصوص تعرفه خدمات دارویی را تشریح کرد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت آخرین تصمیمات در خصوص تعرفه خدمات دارویی را تشریح کرد و گفت بر اساس کتاب ارزشدلایل و درمان های بی حالی
تا بحال شده احساس کوفتگی و بی رمقی و بی حالی مدام شما را درگیر کند آیا به دنبال دلیل آن بوده اید در طب سنتی ایرانی اسلامی حکما بدن انسان را برآیند چهار خلط سودا بلغم صفرا و دم می دانند هرگاه این چهار تا در تعادل باشند فرد سالم و هرگاه از تعادل خارج شوند بیماری بوجود می آید قچرا سرم گیج میره؟
مهم ترین علل اختلال تعادل چرا سرم گیج میره سرگیجه ناراحتی نسبتا رایجی بین مردم است و همه انسان ها ممکن است چند بار در طول زندگی آن را تجربه کنند اغلب بیماران هم بدون مراجعه به پزشک و با استراحت یا خوردن آب و مقداری خوراکی بهبود می یابند هفته نامه سلامت - دکتر هوشنگ صابری جراحمعاون وزیر بهداشت خبر داد: کمبود ۲۰۰ هزار پرستار/ پاویون پرستاری ایجاد می شود
معاون وزیر بهداشت خبر داد کمبود ۲۰۰ هزار پرستار پاویون پرستاری ایجاد می شود جامعه > سلامت - معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه برای نخستین بار است که مجموعه ای زیر نظر هیات امنای ارزی وزارت بهداشت به منظور تأمین نیروی انسانی تشکیل شده است افزود در این مجموعهکمبود ۲۰۰ هزار پرستار و کمک پرستار/ ۳۳وظيفه برای کمک بهیاران
کمبود ۲۰۰ هزار پرستار و کمک پرستار ۳۳وظيفه برای کمک بهیاران شناسهٔ خبر 2770073 - یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۹ سلامت > بهداشت معاون پرستاری وزارت بهداشت به کمبود ۲۰۰ هزار پرستار و کمک پرستار اشاره کرد و افزود قرار است تا ۱۰ هزار نیروی انسانی در قالب نیروی مهارتی غیر دانشگاهییک متخصص پوست و مو در گفتوگو با فارس مطرح کرد دلایل موخوره/راههای رفع دوشاخه شدن مو
یک متخصص پوست و مو در گفتوگو با فارس مطرح کرددلایل موخوره راههای رفع دوشاخه شدن مومتخصص پوست ومو گفت موخوره یا دوشاخه شدن مو زمانی رخ میدهد که موها شکننده شده و رطوبت کافی خود را از دست میدهند و می تواند به دلایل ارثی و محیطی باشد مهرداد حسینی در گفتوگو با خبرنگار بهدحق فنی داروخانهها ۲ هزار تومان اعلام شد
حق فنی داروخانهها ۲ هزار تومان اعلام شدرئیس سازمان غذا و دارو حق فنی داروخانهها رادر بخش خصوصی ۲ هزار تومان و برای بخش دولتی در سال جاری ۸۸۰ تومان اعلام کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان غذا و دارو رسول دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو آخریبرنامه وزارت بهداشت برای جبران کمبود پرستار/ تربیت ۱۰ هزار بهیار
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد برنامه وزارت بهداشت برای جبران کمبود پرستار تربیت ۱۰ هزار بهیار شناسهٔ خبر 2763613 - شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۵ سلامت > بهداشت معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهارداشت یکی از ۴۵ برنامه این معاونت در سال ۹۴ تربیت و تامین ۱۰ هزار نیروی مهارتی غیر دانشمعاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر: مردم تجویز ریتالین از سوی مشاوران تحصیلی را گزارش دهند/ وزارت بهداش
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر مردم تجویز ریتالین از سوی مشاوران تحصیلی را گزارش دهند وزارت بهداشت نظارتش را بر داروخانهها افزایش دهدمعاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه مصرف دوز بالای ریتالین خطر سنکوب و مرگ در پی دارد از وزارت بهداشت درخواست کرددرمان خانگی گرفتگی سینوس و درمان سرماخوردگی
درمان خانگی گرفتگی سینوس و درمان سرماخوردگی در جمجمهی انسان چهار جفت مجرای سینوسی وجود دارد که تمامشان روزنهای به بینی دارند وقتی یک یا چند تا از این مجراها میگیرند گرفتگی سینوسی رخ میدهد و بینی و مجراهای سینوسی با یک غشای مخاطی یکسره پوشیده شده و وقتی بافتهای موجود در آ-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها