واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در این مطلب مطالبی مهم و پرفایده در زمینه ماه ششم بارداری آورده ایم امیدواریم مورد استفاده شما قرار بگیرد. در این ماه باید درباره نشانههای زایمان زودرس خودتان را آگاه کنید نشانههایی که باید به آنها دقت کنید شامل موارد زیر است: بیش از ۵ انقباض در یک ساعت، وجود خون روشن در واژن، ورم دست و صورت، درد هنگام ادرار کردن، درد تیز یا طولانی مدت در معده، استفراغ حاد و مداوم، روان شدن مایع آبکی از مهبل، درد پشت و فشار شدید لگن. در پایان این ماه روزهای هیجان انگیزی انتظار شما را میکشد چون دیگران هم قادر به دیدن نوزاد در حال حرکت خواهید بود. شما به مراحل پایانی سه ماهه دوم رسیدهاید و کم کم متخصص شما را برای زایمان آماده میکند. همه اینها باعث میشود نسبت به کوچکترین تغییرات حساس باشید و حتی خودتان را در آستانه زایمان ببینید و مدام با خودتان فکر کنید که نکند فرزندتان زودتر از موعد دنیا بیاید. تمام این نگرانیها و ترسها طبیعی است به شرط آنکه نسبت به وضعیت خود آگاه باشید و بدانید با هر تغییر چه باید بکنید. مهمترین مطالبی که در پایان سه ماهه دوم بارداری باید بدانید، موارد زیر است. تغییرات فیزیکی ماه ششم
در آغاز این ماه شما میتوانید تمام نقاط مختلف کودک را از طریق دیواره شکم تشخیص دهید. در این حالت شما نسبت به تمام حرکات کودکتان آگاه خواهید بود و حتی این احتمال وجود دارد که بتوانید الگوهای خواب و بیداری او را درک کرده و این الگوها را پیگیری کنید. • نیاز به ادرار به دلیل فشاری که رحم به مثانه وارد میکند افزایش خواهد داشت.
• افزایش گردش خون موجب خواهد شد صورت شما بشاش و زنده به نظر برسد.
• در حال حاضر فشاری که به عروق خونی میآید میتواند باعث شود زمانی که به پشت میخوابید احساس ضعف کنید.
• از حالا تا چند ماه بعد به طور مداوم و مرتب وزن اضافه خواهید کرد. در واقع در نیمه دوم بارداری شما بیشترین وزن دوران بارداری را به دست خواهید آورد. در هر هفته از این ماه حدود نیم کیلوگرم به وزنتان اضافه خواهد شد، طوری که در پایان این ماه به طرز محسوسی شکمتان بزرگتر شده و رحمتان سنگین میشود.
• بواسیر، خارش شکم، عدم تمرکز و سایر علائم در این ماه هم ممکن است ادامه پیدا کند و حتی به دلیل اندازه بزرگ شکمتان احساس دست و پا چلفتی بودن کنید.
• ممکن است در پشتتان احساس درد کنید یا کج کج راه بروید. برای کم کردن دردها بهتر است کفش پاشنه کوتاه بپوشید و وقتی مینشینید پشتتان کاملا حمایت شود.
• در طول این ماه و بقیه دوران بارداری ممکن است درد در پاها داشته باشید که به دلیل تحمل وزن اضافی است. حتی ممکن است گرفتگی عضلات پا داشته باشید. سوزش سر دل و کمر درد هم شایع است.
• رگههای صورتی در پوست شکم به دلیل کششی است که از زیر اتفاق میافتد و معمولا بعد از تولد کاهش پیدا میکند. • در این ماه انقباضات براکستون هیکس (انقباضهای رحمی) بیشتر میشود. این انقباضها شما را برای زایمان آماده کرده و هر چه میگذرد مرتبتر و قابلتوجهتر میشود. هرازگاهی ممکن است دردی در پایین شکمتان احساس کنید که مربوط به لیگمانهایی است که به رحم متصلند. این درد بعد از مدتی استراحت از بین میرود اما این احتمال هم وجود دارد که درد برگردد و در طول بارداری با شما همراه باشد. تعداد ضربهها را بشمارید
توصیه میشود از حدود ۶ ماهگی تعداد ضربههایی که جنین به شکمتان وارد میکند بشمارید تا مطمئن شوید حالش خوب است. هر روز ثبت کنید که چه مدت طول میکشد تا جنین ۱۰ ضربه بزند یا بچرخد. شما باید ۱۰ حرکت را در عرض ۲ ساعت احساس کنید اما ممکن است احساس کنید برخی حرکات آنقدر کوتاهند که نباید حسابشان کنید. همچنین باید زمان بگیرید که چقدر طول میکشد تا او ۳ حرکت انجام دهد. این زمان باید حدود نیم ساعت باشد. کم کم ممکن است متوجه الگوهایی برای طول مدتی که کودک تعداد معینی حرکت دارد، بشوید اگر این الگو تغییر کرد بهتر است با متخصص در این باره مشورت کنید. آزمایشهای پزشکی + تست دیابت
برخی معاینهها و بررسیهای پزشکی مشابه ماه گذشته خواهد بود و آنچه به طور روتین باید در این ماه بررسی شود شامل موارد زیر است: وزن، فشار خون، ادرار، ضربان قلب جنین، اندازه و شکل رحم، ارتفاع از بالای رحم، موقعیت جنین، تورم پا و مچ پا به خصوص اگر با سردرد و تغییرات بینایی و درد شکم باشد، چون نشانه احتمالی فشار خون بالای ناشی از حاملگی است. اما توصیه میشود تمام خانمهای باردار برای دیابت بارداری بین هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری مورد بررسی قرار بگیرند. اگر پزشک شما این تشخیص را بدهد که شما در معرض خطر دیابت بارداری هستند این کار را زودتر انجام داده و در هفته سیزدهم آزمایشهای لازم را تجویز میکند. در این آزمایش از شما خواسته میشود مقدار زیادی مایع با گلوکز زیاد مصرف کنید و بعد از یک ساعت از شما خون گرفته شده و مورد آزمایش قرار میگیرد. اگر نتایج در مرز دیابت بارداری باشد شما باید غربالگری دوم را هم انجام دهید.
17 خرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]