تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853523716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خواص بي‌نظير مارچوبه


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خواص بي‌نظير مارچوبه




مارچوبه يكي از سبزي‌هايي است كه در تمام دنيا در فصل بهار برداشت مي‌شود. البته زمان برداشت آن در مناطق آب و هوايي مختلف، متفاوت است.





روزنامه آرمان: مارچوبه يكي از سبزي‌هايي است كه در تمام دنيا در فصل بهار برداشت مي‌شود. البته زمان برداشت آن در مناطق آب و هوايي مختلف، متفاوت است. در برخي از مناطق دنيا در ماه فوريه معادل با بهمن و در برخي نقاط ديگر در جولاي معادل با تيرماه برداشت مي‌شود؛ اما اوج برداشت آن در اكثر نقاط جهان، در فصول فروردين و ارديبهشت‌ماه است. تمام سبزيجات بر خلاف محصولات حيواني وقتي برداشت مي‌شود، تلف‌نمی‌شوند و همچنان برخي از فعاليت‌هاي متابوليكي خود را حفظ مي‌كند.

اين فعاليت‌ها عبارتند از: دريافت اكسيژن، تجزيه نشاسته و قند، آزاد كردن دي اكسيد كربن و... البته ميزان اين‌گونه فعاليت‌هاي گياه به فعاليت تنفسي گياه بستگي دارد. فعاليت تنفسي مارچوبه از ساير گياهان بيشتر است. به همين علت زودتر از ساير گياهان آب خود را از دست داده، سخت و چوبي مي‌شود. براي جلوگيري از اين فرآيند مي‌توان انتهاي مارچوبه را در يك پارچه مرطوب پيچيد و در يخچال قرار داد. ولي با اين روش حداكثر تا 48 ساعت بايد گياه را مصرف كرد.
 

خواص بي‌نظير مارچوبه



مواد ضدالتهابي موجود در مارچوبه عبارتاند از: ساپونين A، سارساپوژنين، پروتوديوسين، ديوسژنين و فلاونوئيدهاي كورستين، روتين، كامفرول، ايزورامنتين. اين مواد شيميايي از فرآيندهاي التهابي در بيماري‌هاي خودايمني جلوگيري مي‌كنند. سارساپونين موجود در مارچوبه، يكي از مواد شيميايي بسيار موثر در بهبود بيماري ALS (اسكلروز چندگانه آميلوتروفيك) است؛ كه يك بيماري خود ايمني مزمن است. در اين بيماري سيستم ايمني بدن نورون‌هاي عصبي را به عنوان عوامل بيگانه مي‌پندارد و عليه آنها واكنش‌هاي متعدد التهابي نشان مي‌دهد.

مطالعات متعددي در رابطه با اثرات ضدسرطاني مارچوبه بر سرطان كبد صورت گرفته است و نشان داده شده كه سرطان كبد به وسيله مواد آنتي‌اكسيداني فعال موجود در مارچوبه متوقف گرديده است.
 
مواد غذايي پروبيوتيك كه بيشتر در منابع غذايي گياهي يافت مي‌شوند، در دستگاه گوارش تجزيه نمي‌شوند و غذاي مورد نياز براي باكتري‌هاي روده مانند بيفيدوباكتر و لاكتوباسيلوس را فراهم مي‌آورند. اين باكتري‌ها كه از باكتري‌هاي پروبيوتيك هستند تجزيه مواد در دستگاه گوارش را تسهيل مي‌كنند و احتمال ابتلا به بسياري از بيماري‌هاي روده‌اي مانند سرطان روده، بيماري‌هاي التهابي روده، آلرژي و... را مي‌كاهند. يكي از پروبيوتيك‌هاي بسيار مهم اينولين است كه از پلي‌فروكتان‌ها است؛ و مارچوبه يكي از منابع اصلي اينولين است.
 
افرادي كه اختلالات مرتبط با پورين مانند تجمع اسيداوريك دارند، بايد از مارچوبه كه سرشار از پورين است؛ اجتناب كنند. از شايع‌ترين اختلالات مرتبط با پورين، نقرس و سنگ‌هاي كليوي اوراتي است.
 
يكي ديگر از زمينه‌هاي تحقيق در رابطه با مارچوبه، اثر آن بر بيماري لوسمي است. لوسمي نوعي سرطان است كه مغز استخوان را درگير مي‌كند و بر توليد گلبول‌هاي سفيد خون اثر مي‌گذارد. در اين بيماري گلبول‌هاي سفيد به حالت طبيعي توليد نمي‌شوند يا به‌طور طبيعي فعاليت نمي‌كنند. يكي از عملكردهاي گلبول‌هاي سفيد معيوب در بيماري لوسمي، اين است كه اسيدآمينه آسپاراژين را از ساير سلول‌ها و پروتئين‌هاي خوني جذب مي‌كند.

در نتيجه براي درمان اين بيماري آنزيم آسپاراژيناز كه تجزيه‌كننده آسپاراژين است، به فرد تزريق مي‌شود. نكته قابل‌توجه اين است كه مارچوبه با نام لاتين آسپاراژوس، سرشار از اسيدآمينه آسپاراژين و آنزيم آسپاراژيناز است. به همين علت يكي از گزينه‌هاي اصلي براي درمان بيماري لوسمي و تهيه داروهاي برطرف‌كننده لوسمي است.
 
مواد آنتي‌اكسيداني و ضدالتهابي موجود در مارچوبه، بسياري از بيماري‌هاي مزمن مانند ديابت نوع 2 و بيماري‌هاي قلبي را متوقف مي‌كنند. مقادير بالاي ويتامين‌هاي گروه B در مارچوبه، مسئول اثرات ضدديابتي اين گياه هستند. ويتامين‌هاي گروه B كه در مارچوبه به فراواني يافت مي‌شوند، عبارتاند از: B1 (تيامين)، B2 (ريبوفلاوين)، B3 (نياسين)، B5 (پانتوتنيك اسيد)، B6 (پيريدوكسين)، B9 (اسيدفوليك) و كولين.

ويتامين‌هاي گروه B نقش مهم و كليدي را در متابوليسم قندها و نشاسته ايفا مي‌كنند و براي مديريت مناسب قند خون ضروري هستند.  اسيدفوليك نيز نقش كليدي در تنظيم هوموسيستئن (كه افزايش آن ريسك ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي را افزايش مي‌دهد) دارد. مارچوبه همچنين منبع بسيار خوبي از فيبر محلول است و مطالعات متعدد نشان داده است كه فيبر محلول ريسك ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي و ديابت را مي‌كاهد.
 
آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در مارچوبه عبارتاند از: ويتامين C، بتاكاروتن، ويتامين E، روي، منيزيم و سلنيوم. مارچوبه همچنين سرشار از گلوتاتيون است و به نسبت ساير سبزيجات از آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري تشكيل يافته است. اين مقادير بالاي مواد آنتي‌اكسيداني، راديكال‌هاي آزاد را از بين مي‌برد و منجر به خواص ضدسرطاني مي‌شود.

همچنين مواد شيميايي فعال در مارچوبه به علت كاهش التهاب مي‌توانند فعاليت متابوليكي سلول‌هاي سرطاني را تغيير دهند. مطالعات متعددي در رابطه با اثرات ضدسرطاني مارچوبه بر سرطان كبد صورت گرفته است و نشان داده شده كه سرطان كبد به وسيله مواد آنتي‌اكسيداني فعال موجود در مارچوبه متوقف گرديده است.







تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن