تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818014401




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مي‌خوام اوركلاك كنم


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مي‌خوام اوركلاك كنم
در بسياري از مادربورد‌ها افزايش فركانس گذرگاه پردازنده سبب افزايش تمامي فركانس‌هاي ديگر از جمله فركانس‌هاي حافظه، درگاه‌هاي PCI و PCIExpress و غيره مي‌شود.
به طور خلاصه اوركلاك به معني افزايش فركانس قطعات مختلف مانند پردازنده، حافظه و ديگر اجزاي سيستم براي دست‌يابي به كارآيي بيش از آنچه هر يك از آنها قادر به ارايه آن هستند است.
كاربراني كه قصد انجام اوركلاك را دارند بيش‌تر بر روي افزايش فركانس‌هاي قطعات اصلي سيستم مانند پردازنده، كارت گرافيك و حافظه متمركز مي‌شوند. انگيزه‌هاي انجام اوركلاكينگ به طور كلي در بين كاربران مختلف متفاوت است. برخي از كاربران براي افزايش كارآيي سيستم‌هاي خود اقدام به انجام اوركلاكينگ مي‌كنند، اما برخي ديگر تنها به عنوان سرگرمي و براي اينكه ببينند قادر هستند كارآيي سيستم‌هاي خود را تا چه حد بالا ببرند اقدام به اين كار مي‌كنند.
به هر دليلي كه اقدام به اوركلاك كردن قطعات مختلف كامپيوتر خود كنيد، اين كار داراي مزايا و معايب خاص خود خواهد بود. با استفاده از اوركلاك كردن قطعات مختلف مي‌توانيد آ‌نها را وادار كنيد كه در سرعت‌هايي بالاتر از آنچه براي آن طراحي شده‌اند به كار بپردازند. اين مساله به خصوص هنگامي بسيار مهيج ‌مي‌شود كه متوجه مي‌شويد تنها تفاوت بسياري از قطعات قدرتمند و گران قيمت (مانند پردازنده‌هاي سطح بالا) با محصولات ارزان قيمت در همين تفاوت فركانس خلاصه شده است. مي‌توانيد يك قطعه ارزان قيمت را خريداري كرده و با اوركلاك كردن، كارآيي آن را تا حد انواع پرسرعت‌تر و گران قيمت‌تر افزايش دهيد. اما اوركلاك داراي خطرات مخصوص به خود نيز هست.
از آن‌جايي كه شما قطعات مختلف را وادار كرده‌ايد تا با سرعتي بيش از آنچه براي آن طراحي شده‌اند به فعاليت بپردازند، احتمال بي‌ثبات شدن سيستم و ناپايداري آن وجود دارد. از سويي ديگر، با وجود اينكه انجام اوركلاك داراي برخي از قواعد مخصوص به خود است اما فرايندي شديدا متكي به آزمون و خطا است. علاوه بر اين هيچ تضميني نيز وجود ندارد كه دو قطعه كاملا مشابه به ميزان مشابهي نيز اوركلاك شوند. در نهايت به دليل اينكه اوركلاكينگ سبب افزايش جريان مصرفي و حرارت توليدي قطعه مي‌شود، امكان آسيب ديدن قطعه وجود خواهد داشت.
پس عدم رعايت احتياط ممكن است سبب وارد شدن خسارت‌هاي جبران ناپذيري به قطعات شود.
اما چگونه مي‌توان قطعات مختلف را اوركلاك كرد؟
در گذشته‌اي نه چندان دور، بسياري از كاربران با استفاده از تغييرات سخت افزاري، مانند تغيير جامپرها و يا ديپ‌سوييچ‌ها به تغيير فركانس و ولتاژها بر روي مادربوردهاي خود مي‌پرداختند. اما اندك اندك كه BIOS كنترل همه عملكردهاي پايه سخت‌افزاري را در سيستم بر عهده گرفت، استفاده از آن براي انجام اوركلاك به يك ضرورت تبديل شد. با استفاده از تنظيمات BIOS مي‌توان بسياري از عملكردهاي سيستم را كنترل كرد. افزايش فركانس FSB يا به بياني ديگر "گذرگاه پردازنده" يكي از اصلي‌ترين تنظيماتي است كه هر كاربر براي افزايش كارآيي پردازنده و در نتيجه افزايش كارآيي سيستم خود آن را انجام مي‌دهد. از آنجايي كه فركانس پردازنده ضريبي از فركانس گذرگاه است، افزايش آن فركانس پردازنده را نيز افزايش خواهد داد.
به همين دليل با انجام اين كار مي‌توان به سادگي كارآيي سيستم را افزايش داد. اما در بسياري از مادربورد‌ها افزايش فركانس گذرگاه پردازنده سبب افزايش تمامي فركانس‌هاي ديگر از جمله فركانس‌هاي حافظه، درگاه‌هاي PCI و PCIExpress و غيره مي‌شود. به همين دليل ممكن است هنگام افزايش فركانس، حتي در صورتي كه پردازنده توانايي كار در فركانس‌هاي فوق را داشته باشد، به دليل عدم توانايي قطعات ديگر سيستم بي‌ثبات شده يا آسيب ببيند. برخي از مادربوردها هستند كه به شما اجازه مي‌دهند تا فركانس گذرگاه پردازنده را به صورت مستقل از ديگر فركانس‌ها تغيير دهيد. به غير از اين راه، راه ديگري نيز براي افزايش فركانس كاري پردازنده وجود دارد. فركانس اصلي پردازنده ضريبي از فركانس گذرگاه آن (FSB) ضرب در عددي است كه به عنوان ضريب فركانس پردازنده شناخته مي‌شود. شركت‌هاي سازنده پردازنده براي افزايش فركانس كاري پردازنده‌هايي كه از گذرگاهي با فركانس يكسان استفاده مي‌كنند، ضريب فركانسي پردازنده را تغيير مي‌دهند. متاسفانه اين ضريب تقريبا در تمامي پردازنده‌ها قفل شده است و به جز در چند مدل سطح بالا، در مدل‌هاي ديگر نمي‌توان آنها را تغيير داد.
علاوه بر پردازنده مي‌توان با تغيير برخي از مشخصات حافظه RAM نيز كارآيي سيستم را افزايش داد. به طور كلي افزايش فركانس كاري و كاهش تاخيرها از جمله راه‌هايي هستند كه با استفاده از آنها مي‌توان كارآيي حافظه و در نتيجه سيستم را افزايش داد. افزايش فركانس حافظه نيز مانند افزايش فركانس گذرگاه در پردازنده‌ها انجام مي‌گيرد.
در حقيقت در بسياري از مادربوردها فركانس گذرگاه پردازنده و فركانس حافظه توسط يك واحد توليد فركانس مشترك توليد مي‌شود و به همين دليل با افزايش يكي، ديگري نيز افزايش مي‌يابد. يكي ديگر از راه‌هاي افزايش كارآيي حافظه كاهش تاخيرهاي موجود در آن است. همان‌طور كه مي‌دانيد در حافظه‌هاي RAM براي دستيابي به هر بخش از داده‌ها به چند سيكل كلاك و در نتيجه مدت زمان خاصي نياز است. اگرچه زمان دسترسي به هر بخش حافظه براي خواندن يا نوشتن داده‌ها بسيار اندك و در حد ميليارديوم ثانيه است، اما وقتي حجم داده‌هاي مورد نياز و تعداد دفعات خواندن و نوشتن داده‌ها را در نظر بگيريد متوجه خواهيد شد كه همين زمان اندك نيز مي‌تواند تا چه حد بر روي كارآيي كلي سيستم تاثير داشته باشد.
البته اوركلاك قطعات ديگري مانند كارت‌هاي گرافيك نيز بسيار رايج است، اما اصول آن بسيار مشابه اصول مورد استفاده در اوركلاك پردازنده و حافظه است. فرايند اوركلاك تا حد زيادي بر پايه آزمون و خطا است و نياز به دقت و حوصله فراواني دارد. اما در اين ميان راه‌هاي ساده‌تري نيز براي انجام اوركلاك وجود دارد. مي‌توانيد نرم‌افزارهاي زيادي را براي انجام اين كار پيدا كنيد. در اين ميان برخي از توليد كنندگان سخت افزار، مثل سازندگان مادربوردها، اقدام به معرفي و عرضه نرم‌افزارهايي براي انجام اوركلاك به صورت ساده‌تر كرده‌اند. براي مثال شركت GIGABYTE به عنوان يكي از بزرگ‌ترين سازندگان مادربوردها و ديگر قطعات سخت افزاري نرم‌افزارEasyTune 5 را به همراه مادربوردهاي خود عرضه مي‌كند. نرم‌افزار EasyTune 5 يك ابزار براي اوركلاك كردن پردازنده و حافظه است كه امكان تغيير دادن فركانس‌ها و ولتاژ‌ها را از طريق سيستم عامل ويندوز ممكن مي‌سازد. علاوه بر اين مي‌توان با استفاده از اين نرم‌افزار نظارت كلي بر روي سيستم داشته و مواردي چون دور فن و دماي اجزاي سيستم را در هر زمان مورد بررسي قرار داد. علاوه بر اين امكاناتي براي اوركلاك كردن كاملا خودكار پردازنده و يا كاهش تاخيرهاي حافظه در مواقع مورد نياز نيز در اين نرم‌افزار پيش بيني شده است. البته مادربوردهاي GIGABYTE به صورت سخت‌افزاري از چنين مواردي پشتيباني مي‌كنند. تكنولوژي اوركلاك خودكار پردازنده در مادربوردهاي GIGABYTE با نام C.I.A و تكنولوژي كاهش خودكار تاخيرهاي حافظه نيز با نام M.I.B شناخته مي‌شود. با استفاده از نرم‌افزار EasyTune 5 مي‌توان به راحتي اين امكانات را از داخل سيستم عامل Windowsمديريت و بررسي كرد.
ساده‌ترين راه براي اوركلاك كردن سيستم، استفاده از حالت آسان (Easy Mode) در نرم‌افزار EasyTune5 است. در اين حالت تنها مي‌توانيد فركانس FSB را با كليك كردن بر روي دكمه‌هاي بالا يا پايين، كم يا زياد كرده سپس با كليك كردن بر روي دكمه GO سيستم خود را اوركلاك كنيد. بقيه تنظيمات مورد نياز را خود نرم‌افزار EasyTune 5 به انجام خواهد رساند. اما اگر مي‌خواهيد خودتان تنظيمات را به صورت دقيق اعمال كرده و كنترل دقيق‌تري بر روي تمامي پارامترها داشته باشيد مي‌توانيد از حالت پيشرفته (Advanced Mode) استفاده كنيد.
در اين حالت مي‌توانيد فركانس‌ها و ولتاژ‌هاي مربوط به پردازنده، حافظه و بخش‌هاي مختلف مادربورد را تغيير داده و تنظيم كنيد. در بخش C.I.A. مي‌توانيد افزايش فركانس پردازنده را بر روي 5 حالت متفاوت كه هر يك داراي سقف افزايشي معيني هستند تنظيم كرده و سپس اين تنظيمات را فعال كنيد تا هر زمان كه سيستم احساس كرد نياز به قدرت پردازشي بيش‌تري دارد، فركانس پردازنده را تا حد تعيين شده افزايش ‌دهد. در بخش C.I.A. نيز مي‌توانيد ليستي از پركاربردترين ماژول‌هاي حافظه را مشاهده كنيد. تنها كافي است ماژول حافظه مورد استفاده خود را در ليست پيدا كرده و آن را انتخاب كنيد تا تنظيمات بهينه بر روي حافظه شما اعمال شده و كارآيي سيستم افزايش يابد.
اوركلاك امروزه به يكي از جذاب‌ترين مباحث دنياي كامپيوتر بدل شده است. به سادگي با تغيير چند گزينه ساده مي‌توانيد كارآيي سيستم خود را افزايش دهيد. اما به ياد داشته باشيد هميشه ممكن است با انجام يك تنظيم اشتباه صدمات جبران ناپذيري به سيستم خود وارد كنيد. با استفاده از نرم‌افزارهايي چون EasyTune 5 علاوه بر اينكه به سادگي قادر خواهيد بود تا سيستم خود را اوركلاك كرده و كارآيي آن را افزايش دهيد، نيازي هم نيست تا نگران صدمه ديدن سيستم خود باشيد.
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 421]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن