تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798340139




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت‌الله جوادی: از قدرت برای حفظ مردم استفاده کنید و نه فاجعه!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حضرت آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به این که از قدرت برای حفظ مردم استفاده کنید و نه فاجعه بشری، گفت: فرق بین اسرائیل و آل‌سعود آل‌سقوط نیست، الان آل‌سعود در یمن مشغول کشتار مردم است و از طرف دیگر هم داعیه خادم‌الحرمین را دارند.

به گزارش تراز ،حضرت آیت‎الله عبدالله جوادی آملی امروز در در مسجد اعظم به ادامه تفسیر سوره مبارکه شوری پرداخت و با قرائت آیه «شَرَعَ لَکُم مِّنَ الدِّینِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِی أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ وَمَا وَصَّیْنَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى وَعِیسَى أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ کَبُرَ عَلَى الْمُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَیْهِ اللَّهُ یَجْتَبِی إِلَیْهِ مَن یَشَاءُ وَیَهْدِی إِلَیْهِ مَن یُنِیبُ ﴿13)»، گفت: بعد از این که فرمود کلید آسمان‌ها و زمین به دست خداوند است و رزق زمینی با کلید آسمانی به دست شما می‌رسد درباره رزق معنوی سخن فرمود که کلید شریعت هم به دست او است.وی افزود: اگر کلید حیات ظاهر به دست او است، کلید حیات باطن نیز به دست او است، کلید اسرار بهشت و جهنم به دست خداوند است و هیچ امتی بدون شریعت نیست، فرمود هیچ امتی نیست مگر این که هادی و نذیری دارد، تعبیر حصر و قریه و این که هادی دارد، لکن منذران الهی که شریعت را دریافت می‌کنند و به امت‌ها اعلام می‌دارند یکسان نیستند.
 
مفسر برجسته قرآن کریم خاطرنشان کرد: درباره انبیا فرمود ما برخیاز پیامبران را بر برخی دیگر برتری بخشیدیم و درباره مرسلان هم نیز این چنین فرمود، اما نحوه تفضیل انبیا و نحوه تفضیل مرسلان را در آیات دیگر مشخص کرده است، هیچ ملتی نیست مگر این که رهبر الهی دارد، این انبیا یا مرسلین همسان نیستند و اصل سوم تبیین تفاضل انبیا و مرسلین است، این انبیا برخی دارای کتاب و شریعت و منهاج هستند که این‌ها پنج بزرگوار هستند.
 
وی با اشاره به این که انبیای دیگر به غیر از پیامبران اولوالعزم کسانی هستند که حافظان شریعت یکی از انبیای اولوالعزم بودند، اظهار کرد: بعد از نوح(ع) هر پیامبری که مبعوث می‌شد، حافظان شریعت حضرت نوح(ع) بود و از حضرت ابراهیم(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و دیگران نیز این چنین بود، مطلب چهارم این است که این بزرگوارانی که انبیا اولوالعزم هستند، این‌ها هم یکسان نیستند.
 
حضرت آیت‌الله جوادی آملی به بیان نحوه تبیین تفاضل انبیا اولوالعزم اشاره کرد و گفت: گاه از فعل مفرد و جمع استفاده می‌شود که در آیه محل بحث از فعل جمع استفاده کرد اما درباره حضرت نوح(ع) از فعل مفرد استفاده کرد و گاه درباره نحو وصفی که به کار برد و گاه از نحوه تقدیم و تأخیر این تفضیل مشخص می‌شود که در این آیه این موارد وجود دارد.
 
وی ابراز کرد: در آیه سوره مبارکه احزاب درباره انبیا اولوالعزم ابتدا نام پیامبر(ص) را می‌برد و سپس نام بقیه انبیا را ذکر می‌کند، تعبیر دیگر درباره پیامبر(ص) فرمود که وی هیمنه دارد بر سایر انبیا و این به دلیل سلطه وحی و سلطه کتاب او است که آن نیز از وحی سرچشمه گرفت، از چند جهت وجود مبارک پیامبر(ص) افضل است.
 
مؤلف کتاب مفاتیح‌الحیات با اشاره به این که شریعت الا و لابد منحصرا در اختیار خدای سبحان است، خاطرنشان کرد: عقلی که انسان دارد می‌تواند برنامه‌های عملی خود را مشخص کند و به آن عادت کند و این که زیرمجموعه خودم را چگونه اداره کنم، این‌ها عادت و قابل نسخ، تحویل و تبدیل است و این طور نیست که اگر کم و زیاد شود یا بالا و پایین شود، بهشت و جهنم را به همراه داشته باشد.
 
نوآوری از الزامات درس خارج فقه است
وی افزود: آن روزها بشر اولی اندک بودند و بسیار ساده و بسیط زندگی می‌کردند، تا رسید به زمان حضرت نوح(ع) که خداوند انبیا را فرستاد تا اختلاف آنان را حل کند و وقتی اختلاف نظر بسیار پیش آمد پیامبرانی آمدند که کتاب آوردند‏‏، کتاب فقه و قضا و قانون آوردند.
 
حضرت آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: قرآن یک دستورات بین‌المللی دارد که از آن کل انسان‌ها است، فرمود با مردم درست سخن بگویید، اگر می‌خواهید چیزی بگویید، درست سخن بگویید، من هر گونه که می‌خواهم حرف بزنم، مردم انسان‌ هستند و با انسان مؤدبانه رفتار کنید، چیزی را می‌خواهید صادر کنید، درست صادر کنید.
 
وی با بیان این که ادب جزو برنامه‌های رسمی ما است، ابراز کرد: آن ظرافت کار را ادب می‌گویند، وقتی مهمان پیش ما آمد، انسان اگر یک ظرف میوه به او تعارف کند، ادب است، او که بیش از یک میوه نمی‌خورد، فرمود ظریفانه با بشر سخن بگویید، یا در جای دیگر فرمود با مردم دنیا تجارت می‌کنید، بهترین کالا و پاک‌ترین کالا را به آنان بدهید، بخس نکنید،«و لاتبخسوا الناس اشیائهم»، نه مفهومی از مفهوم شیء جامع‌تر است و نه مفهومی از مفهوم ناس جامع‌تر است.
 
مفسر برجسته قرآن کریم گفت: در هیچ چیزی کم نگذارید، در سخنرانی بی‌مطالعه منبر نروید، بی‌مطالعه تدریس نکنید، در درس خارج فقه باید بفهمید که خارج جمع سطوح نیست، بلکه نوآوری خود استاد است، در یادداشت و مقاله انبارداری نکنید، بدون مطالعه با کسی وعده سخن نگویید، وقت مردم را نگیرید و اگر خواستید کالایی را برای کشور دیگر صادر کنید، بهترین و پاک‌ترین میوه را صادر کنید.
 
وی با بیان این که اسلام می‌تواند یک دین جهانی است چون دستورات همگانی و همیشگی دارد، خاطرنشان کرد: کلیت و دوام همچون قانونی «و لاتبخسو الناس اشیائهم» را می‌طلبد، در آیه محل بحث فرمود که دین را برپا دارید و در آن تفرقه نکنید، الان آل‌سعود آل‌سقوط را می‌گویند که شما فاجعه انسانی راه انداختید، این جا «اشدا علی الکفار» است، آنجا که آنان با نصیحت و صلح قابل هدایت هستند، باید هدایت شوند وگرنه با شمشیر و با سیف و حدید باید این کار را کرد.
 
هیچ ملتی از اختلاف خیر ندیده است
حضرت آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: اگر کسی اسرائیل و آل‌سعود آل‌سقوط شد، خداوند آهن را برای این نازل کرد، اگر کسی جلوی حق مردم را می‌گیرد و با عدل و خوش‌رفتاری با مردم مخالف است، باید با سیف جلوی او ایستاد، فرمود هر دینی که دارید همان دینتان را برپا دارید و هم در احکام بین‌المللی اسلام نیز اختلاف نکنید، بین اقامه دین و نهی از تفرق جمع شد.
 
وی با قرائت آیه « وَمَا تَفَرَّقُوا إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءهُمُ الْعِلْمُ بَغْیًا بَیْنَهُمْ وَلَوْلَا کَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِن رَّبِّکَ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى لَّقُضِیَ بَیْنَهُمْ وَإِنَّ الَّذِینَ أُورِثُوا الْکِتَابَ مِن بَعْدِهِمْ لَفِی شَکٍّ مِّنْهُ مُرِیبٍ ﴿14﴾»، ابراز کرد: حضرت امیر(ع) به یکی از معاصران خود فرمود که من الان که دارم این حرف را می‌زنم نه این که مورخ هستم و تجربه کردم، من از گذشته و از آینده خبر می‌دهم، این جامعه‌شناسی نیست، بلکه سنت الهی است، بدان که دست خداوند با جماعت است و کسی از اختلاف بهره نمی‌برد، این سنت الهی است.
 
مؤلف کتاب مفاتیح‌الحیات با تأکید بر این سخن که هیچ ملتی از اختلاف خیر ندید، اظهار کرد: امام علی(ع) در ادامه فرمود هیچ احدی مثل من به وحدت دعوت نکرد و نمی‌کند، من هم شجاع‌ترین و هم باتقواترین مردم امت هستم، من حق غدیر را از دستم گرفتند و سقیفه را از دستم گرفتند اما من صبر کردم که دین قطعه قطعه نشود، اگر اختلاف باشد همه آسیب می‌بینند.
 
وی اظهار کرد: یک اختلاف داریم بسیار مقدس است و یک اختلاف داریم بسیار خبیث و فتنه‌انگیز است، آن اختلاف مقدس اختلاف قبل از علم است، مانند دو کفه ترازو که هر دو کفه سعی می‌کنند، خود را به هم برسانند و اختلاف را به حداقل برسانند، دو طلبه که بحث می‌کردند تا حق تشخیص داده بشود، عبادت بود اما حالا که حق مشخص شد، فرد باید فورا بپذیرد.
 
حضرت آیت‌الله جوادی آملی با بیان این که وقتی کسی اهل بغی شدند و وارد جامعه شدند و حق را تشخیص داد، اما پیروی نکرد، دو گناه دارد، ابراز کرد: یکی این که حکم خدا را زیرپا گذاشت و دیگر این که دوست خود را در پیروی از حق تنها گذاشت، هم موظف است همراه حکم خداوند باشد و هم موظف است همراه کسی باشد که او محق است.
 
از قدرت برای حفظ مردم استفاده کنید نه فاجعه بشری
وی گفت: نه انسان گرفتار انفصال بشود و نه مبتلا به فصل، نه خود از جامعه اسلامی جدا شود و نه بیجا کسی را از جامعه اسلامی جدا کند، تفرقه نه این که خودش جدا بشود، بد است، بلکه دیگری را هم از جامعه اسلامی جدا کند، بد است، حرفی بزند که دیگران یا گروهی از جامعه اسلامی جدا شوند، این نیز بد است، اگر مسیر وحدت الهی را رها کند، به بی‌تمدنی دچار می‌شود.
 
مفسر برجسته قرآن کریم ابراز کرد: ما باید اختلافات فکری و کلامی که بین ما و اهل‌سنت است، سبب تفرقه ما نشود تا جامعه اسلامی امت واحده شود، با اهل‌کتاب که خدا و پیامبر(ص) را قبول دارند، وحدتی داشته باشیم، با انسان‌های دیگری هم که اصل توحید را قبول دارند، یک وحدتی داشته باشیم، اگر کسی شرعه و منهاج ما را نپذیرفت نباید فورا به جنگ او پرداخت.
 
وی خاطرنشان کرد: از قدرت برای حفظ مردم استفاده کنید و نه فاجعه بشری، فرق بین اسرائیل و آل‌سعود آل‌سقوط نیست، فرقی بین اسرائیل و صدام نبود، 11 استان را ویران کردند و هزاران شهید را از ما گرفتند، الان آل‌سعود برای همین است و از طرف دیگر هم داعیه خادم‌الحرمین را دارند، این که می‌گویند عقل و علم برای همین است، ملت عاقل و عالم حاضر نمی‌شود کسی بر او حاکم شود.



منبع: رسا



چهارشنبه 6 خرداد 1394 ساعت 12:37





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن