تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815716934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اين «شمعدوني» گل نمي‌دهد!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اين «شمعدوني» گل نمي‌دهد!
نویسنده : مصطفي شاه‌كرمي 
يكم: بعد از اتمام اجباري سريال «در حاشيه» به خاطر جنجال‌سازي يك جريان خاص و حتي تحمل نكردن نمايش طنزگونه برخي واقعيات گزنده و تلخ اما پنهان همين قشر كه تأييد مردم مؤيد موفقيت و درستي اين معضل بود، سريال «شمعدوني» جايگزينش شد. اين سريال كه ظاهراً قرار بوده روابط خانوادگي و نگاه سنتي و ايراني را در كنار اتفاقات طنز به نمايش بگذارد، حالا و پس از نمايش چندين قسمت از آن تبديل به يك سريال مملو از توهين و حرمت‌شكني در روابط بين بزرگ‌تر و كوچك‌تر و حتي بدآموزي‌هايي از جنس مخرب شده است. ساختمان پزشكان يكي از سريال‌هاي كارگردان همين سريال شمعدوني است كه در زمان پخشش به دلايل گوناگوني از جمله عدم رعايت حريم شخصي افراد و حتي برخي رفتارهاي خلاف عرف و شرع، با انتقاد شديد و متواتر كارشناسان اجتماعي و خانواده مواجه شد.
دوم: اكثر رسانه‌ها و برنامه‌سازاني كه سروكارشان با صداوسيما بوده است، متفقاً اعتقاد دارند كه برخي جريان‌هاي خاص در لايه‌هاي مياني صداوسيما وجود دارد كه شريان اصلي دادن پروژه‌هاي سريال‌سازي و دعوت از مهمان در برنامه‌هاي مختلف و... را به صورت كاملاً هدفمند مديريت و جهت‌دهي مي‌كنند. چه اينكه ملاحظه مي‌كنيم با عوض شدن و تغيير مديران اصلي و حتي مياني صداوسيما برخي برنامه‌هاي غيرسازنده كه بهره‌اي براي مخاطب و جامعه ندارند همچنان روي آنتن مي‌روند و كار خودشان را مي‌كنند. در حوزه سريال‌سازي نيز ظاهراً وضع به همين منوال است؛ كارگردان سريال شمعدوني در سابقه سريال‌سازي‌اش اثري مثل ساختمان پزشكان را دارد كه از نظر كارشناسان نه‌تنها ثمره‌اي براي خانواده‌ها نداشت بلكه برخي ملاحظات زندگي اجتماعي و خانوادگي را با بدآموزي‌هايي كه در لايه‌ها و لفافه خنده و طنز پيچيده شده بودند، هم تخريب مي‌كرد. نقدهايي كه نسبت به سريال ساختمان پزشكان وارد شد، كار را به جلسات و نشست‌هايي با حضور كارشناسان جامعه و خانواده كشاند و تكرار همان اشتباهات در اين سريال اثبات كرد كه اين شمعدوني لايق خانواده‌هاي بافرهنگ ايراني نيست.
سوم: پس از تغييراتي كه در كادر مديريتي رسانه ملي ايجاد شد و برخي اصلاحات و جراحي‌ها كه ذيل عنوان «چابك‌سازي» صورت گرفت، بارقه‌هايي از اميد نسبت به تغيير رويكرد رسانه ملي در نوع نگاه به نيازهاي مخاطب، مقابله با هجمه‌هاي ماهواره‌اي نسبت به خانواده و اجتماع، چرخش استراتژي و راهبرد كلي و جزئي صداوسيما از ابن الوقت بودن و تقليدهاي ناشيانه به نوآوري‌هاي جذاب و حركت در مسير سياست‌هاي فرهنگي انقلابي و درازمدت و... در حال شكل‌گيري بود. اما متأسفانه حذف محترمانه سريال در حاشيه و جايگزيني سريال شمعدوني نشان داد كه بيشتر از مخاطبان، جلب نظر برخي جريان‌هاي خاص و اصطلاحاً دست‌هاي پشت پرده از درجه اهميت بيشتري برخوردار است. نكته اينكه مشخص نيست كسي مثل كارگردان سريال شمعدوني كه سابقه كار نامأنوس و مخرب ساختمان پزشكان را در كارنامه‌اش دارد چرا بايد مجدداً با همان نگاه و جهت‌گيري غيرقابل توجيه در آثارش به تلويزيون برگردد؟! آيا طنزسازان همگي به سفر چين و ماچين رفته‌اند و شهر خالي از طناز شده و مسئولان صداوسيما از سر اجبار آزموده‌اي مردود شده را دوباره مورد آزمايش قرار داده‌اند؟! آيا خواست و ذائقه مخاطب اصلاً محلي از اعراب براي اين دوستان دارد؟! يا اينكه هنوز موج تغييرات به دهكده‌هاي پايين‌دست صداوسيما نرسيده است؟!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن