واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور: سامانه رصد آمایش ، برنامه ریزی کشور را هوشمند می کند یزد - ایرنا - معاون امور آمایش و توسعه منطقه ای سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش (ساترا) رصدی از توسعه کشور در سطوح مختلف به کشور داده و برنامه ریزی ها را به سمت هوشمندسازی می برد.
علیرضا رحمت نیا روز چهارشنبه در حاشیه جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان یزد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا پیرامون سامانه ساترا افزود: این سامانه ابزاری برای پیاده سازی نظام ملی شاخص های توسعه که دولت به تدوین منظومه ملی سند مکان محور با هدف ساماندهی نظام تولید و اشتراک گذاری اطلاعات و تحلیل و استفاده از آنها مکلف شده است.
وی اظهار کرد: سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش (ساترا) به عنوان موتور محرکه توسعه هر منطقه و کشور است.
معاون امور آمایش و توسعه منطقه ای سازمان مدیریت و برنامه ریزی ادامه داد: در این سامانه همه نوع اطلاعات جدولی ، آماری ، مکانی ، نقشه ای ، تصاویر ماهواره ای، مطالعات توسعه و گزارشات توسعه و حتی اطلاعات چندرسانه ای وجود دارد.
رحمت نیا خاطرنشان کرد: این اطلاعات در حوزه اطلاعات سرزمینی در سطوح محلی ، شهری ، استانی ، ملی و حتی بین المللی از سوی همکاران ما در شهرستانها تهیه می شود.
به گفته وی ، این طرح حاصل خرد جمعی دولت است و اطلاعات هر منطقه را به روز در اختیار دارد و در سه بعد اقتصاد، جغرافیا و جامعه شناسی سیمای ، فضای مناطق را طبق سند چشم انداز توسعه ترسیم می کند و یکی از ارکان توسعه پایدار است.
این مسوول با اشاره به اینکه اطلاعات هر منطقه در سامانه ساترا 100 درصد در دسترس است، اضافه کرد: این سامانه، آمایش سرزمینی، تدوین، تصویب، نظارت طرح ها و برنامه ها و استقرار نظام یکپارچه برنامه ریزی و مدیریت توسعه سرزمینی را بر عهده دارد.
وی افزود: این سامانه در خردادماه سال گذشته در جلسه هیات دولت به توصیب رسیده و به دستگاهها ابلاغ شد تا اطلاعات مورد نظر بر اساس پروتکل های امنیتی و کارگروه تخصصی وارد شود.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به همکاری تعدادی از وزارتخانه و دستگاه ها در اجرای این طرح گفت: استانداردهای ورود اطلاعات از سوی دستگاههای ملی ، اطلاعات ثبتی و آماری از سوی مرکز آمار ، اطلاعات مکانی از سوی سازمان نقشه برداری ، اطلاعات زمین از سوی سازمان زمین شناسی و چند دستگاه دیگر صورت می گیرید.
رحمت نیا اضافه کرد: سطح بندی دسترسی به اطلاعات نیز از سوی سازمان جغرافیایی ستاد کل نیروهای مسلح ، وزرات اطلاعات و چند دستگاه دیگر صورت خواهد گرفت.
وی گفت: استقرار این سامانه ضمن آنکه زمینه تسریع اجرای برنامه ها و طرح های هر منطقه را فراهم می کند، سبب کاهش هزینه، جلوگیری از اتلاف وقت، دستیابی سریع به اطلاعات و مهم تر از همه سردر گم نبودن در برنامه ریزی می شود.
این مسوول با بیان اینکه آمایش سرزمین، زیربنای سازماندهی توسعه منطقه ای است تاکید کرد: با استفاده از این سامانه می توانیم رصدی از توسعه کشور در سطوح مختلف ملی بین المللی داشته باشیم و برنامه ریزی ها و برنامه را به سمت هوشمندسازی پیش ببریم.
معاون امور آمایش و توسعه منطقه ای سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: پیش بینی شده تا 33هزار نفر به صورت همزمان و یک میلیون و 300کاربر امکان دسترسی به این سیستم را داشته باشند.
رحمت نیا اضافه کرد : در سامانه ساترا دانش نامه توسعه تهیه کرده ایم که استان یزد در این بخش پیشتاز بوده و از مجموع 40هزار فیش موجود خلاصه برداری ، هفت هزار فیش آن از یزد است.
وی با اشاره به استفاده از اطلاعات این سامانه در حوزه های صنعت و جلوگیری از سوء استفاده از یارانه های سوخت خاطرنشان کرد: با استفاده از این سامانه در یکی از استانها توانستیم عدم وجود 300مرغداری را ثابت کنیم که از این یارانه استفاده می کردند.
وی از دیگر ظرفیت های این سامانه را وجود 1400کتاب اسکن شده پیشینه آمایش در کتابخانه الکترونیکی ، وصل کردن بانک ها به یکدیگر ، لینک کردن اطلاعات دستگاههای مختلف و دسترسی به اطلاعات افراد در مسائلی همچون مسکن و مالیات است.
معاون امور آمایش و توسعه منطقه ای سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: قصد داریم پروژه های عمرانی را در این سامانه قابل دسترس کنیم تا کارشناسان مرتبط بتوانند به صورت اینترانتی و کنترلی با موبایل و بصورت آنلاین آنها را بررسی کنند.
این مسوول یادآور شد: در این طرح وضع سازمان فضایی کشور به صورت آنلاین رصد می شود به گونه ای که حتی می توانیم روند اجرای یک پروژه را با هزینه های آن رصد کنیم. ک/3
1968/8068
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]