واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «نماز در آينه ميراثفرهنگي» نمايشگاه شد
نمايشگاه و همايش نماز در آينه ميراث فرهنگي صبح روز گذشته با حضور مسعود سلطانيفر معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و جمعي از انديشمندان و فرهيختگان عرصه علم و فرهنگ و هنر در موزه ملي ايران افتتاح شد.
نویسنده : الناز خماميزاده
نمايشگاه و همايش نماز در آينه ميراث فرهنگي صبح روز گذشته با حضور مسعود سلطانيفر معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و جمعي از انديشمندان و فرهيختگان عرصه علم و فرهنگ و هنر در موزه ملي ايران افتتاح شد.
مسعود سلطانيفر معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در اين مراسم با بيان اين مطلب كه اين حركت فرهنگي كه از ماهها پيش در سازمان ميراث فرهنگي پايه نهاده شد تا تأثيري در اشاعه فرهنگ نماز و نمازخواني داشته باشد امروز به بار نشست، گفت: تمامي تلاش همكاران ما در سازمان در قالب اين نمايشگاه و همايش به علاقهمندان ارائه شد اميد كه بتواند در گسترش و معرفي هر چه بهتر فرهنگ نماز كمككننده باشد. وي افزود: قرآن مجيد چنين ميفرمايد «آنهايي كه نماز را بر پا ميدارند، در نماز خشوع و فروتني دارند، از سخن بيهوده پرهيز ميكنند» اين آيات ارزشمند بيانگر محتواي كلام و ارزش والاي نماز و نمازگزار در دين مبين اسلام است. زيباترين چشماندازي كه سرشت انسان را به تصوير ميكشد، زماني است كه او به نماز قامت بسته است، اين تصوير زيبا و چشمنواز، آنگاه كه در تمام زواياي خود ديده شود، ما را در برابر جلوه بيبديل يك فرهنگ و تمدن قرار داده و تصويري بيمثال را از ميراث فرهنگي، در پيوند با فرهنگ ديني و آييني ملل مسلمان نقش ميزند.
وي گفت: معماري پرشكوه مساجد، هنرهاي اسلامي و آيينهايي كه فرهنگ معنوي ملل مسلمان را متبلور ميسازد، مثال بسيار روشني بر اين سخن است. در كشور ما ايران معماري مساجد نشاندهنده ذوق و تبلور خلاقيت ديني هنرمندان است. سلطانيفر ادامه داد: اين تصور كه نماز تنها رفتار عبادي است، ما را از ديدن بخش مهمي از ابعاد فرهنگي نماز محروم ميكند. به واقع نماز يكي از جلوهها و جنبههاي كليدي ميراث فرهنگي و تمدني ملل مسلمان از جمله ايرانيان طي تاريخ بوده است و خود خاستگاه و سرچشمه الهام براي شاعران و هنرمنداني بوده كه بيآثار آنان امروزه نميتوان تصويري كامل و تمام قد از ميراث فرهنگي و تمدني ايرانيان مسلمان داشت. معاون رئيسجمهور در پاسخ به اين سؤال كه آيا ميتوان از معماري پرشكوه و پرعظمت ايرانيان بدون يادآوري معماري مساجد سخن گفت، افزود: بر اين اساس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري همايش علمي، نمايشگاه و ديدارگاهي را برپا داشت تا وجوه تمدني و فرهنگي نماز را در ميراث فرهنگي كشور از جمله وجه بارز آن در مساجد با كمك انديشمندان، محققان و هنرمندان آشكار سازد. وي همچنين تصريح كرد: اميدوارم كه تلاش يادشده به سهم خويش جايگاه فرهنگي و تمدني نماز در ميراث فرهنگي ايرانيان مسلمان را آشكار سازد. در عين حال به سهم خود خرسندم كه نمايشگاه نماز در آينه ميراث فرهنگي از يكسو به ايام مبعث رسول خدا حضرت محمد مصطفي(ص) و از ديگر سو به هفته بزرگداشت ميراث فرهنگي پيوند خورده است. رئيس سازمان ميراث فرهنگي تأكيد كرد: به باور من ملتي كه گذشته خود را نميشناسد و به بازيابي هويت و پيشينه خود و ثبت و ضبط بهينه شناسنامه تاريخي و فرهنگي خود دست نميزند، نميتواند و نبايد از حال و آينده سخن بگويد. وي در پايان چنين افزود: در كند و كاو تاريخ گذشته و به ويژه تمدن ايراني اسلامي اين كهن سرزمين بيترديد جايگاه نماز به عنوان مهمترين ميراث معنوي چشمها را چنان مينوازد كه اميد به آيندهاي سرشار از تعاليم عاليه دين مبين اسلام را دو چندان ميسازد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]