واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وقتي جشنواره «كن» از «فجر» ايدئولوژيكتر ميشود!
مگر غير از اين است كه جشنواره بينالمللي فيلم فجر براي سينماي ايران و داراي خط فكري جمهوري اسلامي است، پس چطور گروهي از بازيگران به خودشان اجازه ميدهند كه در اين جشنواره با اين وضعيت ظاهري حاضر شوند؟!
نویسنده : مهدي شيخصراف
مگر غير از اين است كه جشنواره بينالمللي فيلم فجر براي سينماي ايران و داراي خط فكري جمهوري اسلامي است، پس چطور گروهي از بازيگران به خودشان اجازه ميدهند كه در اين جشنواره با اين وضعيت ظاهري حاضر شوند؟!
جشنواره فيلم كن كه همواره حواشي زيادي داشته، امسال بار ديگر مورد اعتراض گروهي از سينماگران قرار گرفته است، ولي اينبار اعتراضات دليلي بسيار تأمل برانگيز دارد. اعتراض شركتكنندگان در اين جشنواره بر اصول سفت و سخت آن مبني بر رعايت سبك پوششي خاص در اين جشنواره است. مسئولان جشنواره فيلم كن در قوانين ويژه خود براي شركتكنندگان در اين جشنواره پوشيدن كفشهاي پاشنهبلند براي خانمها و بستن كراوات و پوشيدن لباس رسمي را براي آقايان اجباري كردهاند!
هرچند وجود چنين قوانيني شايد در نگاه اول عجيب يا حتي مُضحك به نظر برسد ولي بايد به تفكري كه پشت اينگونه قانونگذاريها وجود دارد، توجه كرد. وقتي در كشوري مثل فرانسه كه همواره ادعاي طلايهداري در حوزه دموكراسي و روشنفكري را داشته و دارد، در رابطه با يك رويداد مهم بينالمللي كه طيف متنوع و گاه متضادي از شركتكنندگان را در خود جاي داده است، اينگونه تصميمگيري ميشود، ميتوان به راحتي فهميد كه نوع نگاه به سبك زندگي و اصول ايدئولوژيكي چقدر در اين تصميمگيري مؤثر بوده است. درست است كه اينگونه سياستگذاريها به راحتي توسط همه شركتكنندگان پذيرفته نميشود و حتي عدهاي نسبت به آن اعتراض ميكنند ولي در نهايت همه اين موضوع را ميپذيرند كه بايد تابع قوانين و مقررات باشند و نسبت به آن احترام بگذارند.
حالا شما اين جشنواره را كه در واقع يكي از دو رويداد سالانه مهم در عرصه سينماي جهان محسوب ميشود با جشنواره فيلم فجر مقايسه كنيد. جشنوارهاي كه آن هم نام بينالمللي را بر دوش ميكشد ولي همه ساله در كشوري برگزار ميشود كه نام آن «جمهوري اسلامي ايران» است. (به قول امام خميني(ره)، نه يك كلمه كمتر و نه يك كلمه بيشتر!)
اما چيزي كه در جشنواره فيلم فجر ديده ميشود، اصلاً ربطي به نام كشور برگزاركننده آن ندارد! جشنوارهاي كه هر سال از لحظه شروع تا زمان به پايان رسيدنش پر است از خبرها و عكسهايي كه در آن از بدحجابي فلان بازيگر زن در كاخ جشنواره تا پوشيدن انواع لباسهاي عجيب و غريب توسط بازيگر مرد ديگري گفته است!
جالب آنكه وقتي مسئولان جشنواره سعي ميكنند نسبت به اصلاح اين معضل تصميمي اتخاذ كنند، متهم به دخالت در حريم خصوصي افراد و توهين به جامعه فرهنگي هنري كشور ميشوند! نمونه آن هم واكنش يكي از بازيگران زن سينما نسبت به تذكر گشت ارشاد به او در مورد حجابش بود كه در جمع خبرنگاران گفته بود: «برخورد خوب و بد معنا ندارد. همين كه به خودشان اجازه ميدهند وارد حريم شخصي آدمها بشوند و برايشان تصميم بگيرند، يعني تو نميفهمي، ما بهتر از تو ميفهميم و برايت تصميم ميگيريم. اين توهين مستقيم است.»
سؤالي كه در اينجا وجود دارد اين است كه مگر غير از اين است كه جشنواره بينالمللي فيلم فجر براي سينماي ايران و داراي خط فكري جمهوري اسلامي است، پس چطور گروهي از بازيگران به خودشان اجازه ميدهند كه در اين جشنواره با اين وضعيت ظاهري حاضر شوند؟! و البته چرا مسئولان اين جشنواره كه در تقليد از جشنوارههاي خارجي سنگ تمام گذاشتهاند، تا به چنين مواردي ميرسند، يك دفعه واميروند؟!!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]