محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845731100
فقری که نمیبینیم؛ دخل و خرج ما آدمهای طبقه متوسط رو به پایین
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
شهروندان از احساس فقر چه میگویند؟ فقری که نمیبینیم؛ دخل و خرج ما آدمهای طبقه متوسط رو به پایین
جام جم سرا- متوسط رو به پایین هستیم. فقیر نیستیم اما مرفه هم نیستیم. یعنی زندگیمان سخت میگذرد. نشده سر بیشام زمین بگذاریم اما نگرانیم. نمیتوانیم پسانداز کنیم. فقیر نیستیم شاید هم هستیم و نمیگوییم. ظاهرمان را حفظ میکنیم، اگر بتوانیم...
هر بار که مسأله فقر و خط فقر مطرح میشود، بحث آمار و میزان درآمد به میان میآید. درآمدی که بهگفته اقتصاددانان نباید برایش میزان واحدی را در نظر گرفت و برای هر شهری میتوان عدد متفاوتی داد.
سال گذشته آخرین میزان خط فقر تعیین شده از سوی اقتصاددانان برای یک خانواده ۵ نفره در کلانشهری مانند تهران زیر ٢میلیون و ۶٠٠هزار تومان بود. در حالی که در همین سال معاونان وزیر اقتصاد اعلام کرده بودند خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره یکمیلیون و ٢۵٠هزار تومان است. تعریف فقر در چنین شرایطی سخت است و شاید آن چیزی که بهتر بتواند میزان فقر را مشخص کند، توصیف مردم است.
فقر از نظر مردم چیست؟ آیا آنها خودشان را فقیر میدانند؟
«سید دلالت»، مردی ۵٠ ساله است و لباس فرم کار پوشیده. هر روز از شهرک بهارستان در جاده ساوه به غرب تهران میآید و آنجا کار میکند. کاری که میگوید تازه سهسال است آن را برای خودش دستوپا کرده.
او میگوید فقیر کسی است که نتواند پسانداز کند: «کسی که زندگیاش نچرخد، یعنی نتواند پساندازی داشته باشد. خانه اجارهای داشته باشد، آخر ماه پولی اضافه نیاورد و پایین شهر زندگی کند.»
بعد وقتی درباره خودش میپرسم، میگوید: «حقیقتش قبلا فقیر بودم، الان سه سال است که سر کار آمدهام و میتوانم کمی پسانداز کنم، به دست کسی نگاه نمیکنم. دو تا دختر داشتم که شوهر کردند، پسرم هم مجرد است و با ما زندگی میکند. یکی از دامادهایم معلم قراردادی است و آن یکی لباسفروش است. آنها وضعشان زیاد خوب نیست، دو، سه سال است زندگیشان را شروع کردهاند. اگر مردم را سه قسمت کنیم، فقط یک قسمتشان فقیر نیستند. بقیه بخورونمیر زندگی میکنند. در ماه نمیتوانند ۵٠هزار تومان هم پسانداز کنند. با یکمیلیون تومان زندگی نمیچرخد.»
او از بیکاری هم میگوید و شرایطی که خودش به سختی توانسته کار پیدا کند. قبلا یک بقالی کوچک را طبقه پایین محل زندگیاش اداره میکرده: «این کاری هم که پیدا کردهام چون جانباز بودم، توانستم. کار پیدا نمیشود. تا به حال از امور ایثارگران هیچ چیزی نگرفته بودم فقط گفتم یک نامه به من بدهید که بتوانم کار کنم.»
صحبتهایش که تمام میشود میگوید: انشاءالله که خیر است و با لبخند بدرقهام میکند. بعد از او از زنی میانسال درباره فقر میپرسم، روی صندلی مترو کنار دخترش که موبایل به دست دارد، نشسته است و با دقت به حرفهایم گوش میدهد اما به جای جواب، لبخند میزند. صحبت دختر با تلفن تمام میشود و مادر از او میخواهد که به جایش جواب بدهد.
«مریم» دیپلم دارد و ٣٠ ساله است و در تعریف فقر میگوید: «کسانی که رفاه و آسایش، لباس و غذای کافی نداشته باشند، فقیر هستند. کسی که دو دست لباس خوب نداشته باشد یا در حساب پساندازش آن قدری پول ندارد که اگر خدای نکرده مریض شد، بتواند هزینه درمان را بدهد، فقیر است. بیشتر مردم ایران متوسط رو به پایین هستند، ما هم همینطور. در خانههای ٧٠-۶٠ متری با چند تا بچه زندگی میکنند. بچههایشان اتاق خواب کافی ندارند و شاید در سال یکبار هم نتوانند به سفر بروند. پس آنها فقیر هستند.»
پیرمردی در ایستگاه مترو به دیوار تکیه داده و چشمهایش را بسته است. چرت میزند. لباسهایش را که نگاه میکنم، توصیف مریم از فقیر را به یاد میآورم. همینطور دختر جوان دیگری که به من میگوید آنهایی را که پشت ویترینها فقط اجناس را نگاه میکنند، فقیر میداند.
فهیمه ٢۶ساله است. هدفون توی گوشش دارد. موسیقی گوش میدهد که سراغش میروم. لیسانس دارد و در تعریف فقیر میگوید: «آنهایی که همیشه پشت ویترینها میایستند و نگاه میکنند یا جلوی میوهفروشی میایستند و فقط قیمت میکنند فقیرند. کم میخرند، ظاهر خوبی ندارند یعنی لباسهایشان ارزان و کهنه است، مثلا کفشهایشان پاره است. به آنها میگویم فقیر. من از طبقه متوسط هستم. بیشتر کسانی هم که میبینم و میشناسم متوسط هستند اما فقر خیلی پنهان است و کمکم رو میشود. خیلیها محل زندگی ندارند، همینطور که آدمها را در خیابان ببینی نمیتوانی بفهمی، معلوم نیست محل کارش و جای خوابش کجاست. فکر کنم ٣٠درصد مردم مرفه باشند، بقیه فقیرند.»
«احمد» مرد میانسال دیگری است که از دور ما را نگاه میکند. بعد از فهیمه به طرفش میروم و سوال را از او میپرسم، حرفش را با این جمله شروع میکند که یک نفر زندگی میکند و یک نفر زنده است. اینها با هم فرق دارند. بعد هم به خصوصیت ایرانیها اشاره میکند که فقرشان را بروز نمیدهند: «نمیتوان فهمید فقر کجا هست و کجا نیست، چون مردم به هم نمیگویند و بروز نمیدهند. پس مسئولان چطور میتوانند بفهمند که مردم فقیرند؟ باید اولویتبندی شود و اولویت را به برداشتن فقر بدهند. خیلیها دارند به سختی زندگی میکنند. من خودم متوسط رو به پایین هستم اما خیلیها را میشناسم که همسایهام هستند و دخلوخرجشان با هم جور نیست.»
متوسط رو به پایین، اصطلاحی است که از چند نفر دیگر هم میشنوم. میتوان آن را کنار این خصوصیت گذاشت که ما نداری را پنهان میکنیم اما بعضیها نداری را وقتی دارند در مترو چیزی میفروشند بلند میگویند، آنهایی که به گفته خودشان مریض دارند، پیرزنهایی که با کمرهای خمیده آدامس میفروشند یا پیرمردهایی که روی پارچه کوچکی قیچی، تیغ و شانه پلاستیکی بساط کردهاند. آنهایی که مجبور به کار کردن تحت هر شرایطی هستند و ما میبینیم.
به یکی از فروشندههای مترو نگاه میکنم که روی صندلی نشسته و منتظر قطار است. سوالم را که میپرسم، زن دیگری با مانتو و مقنعه اداری کنارش خوب گوش میدهد.
فروشنده میگوید: یعنی چه؟ فقر؟ خب پول ندارند دیگر. زن کنارش انگار حرفهایم را برایش توضیح میدهد و میگوید تو خوب متوجه نشدی. قطار که میآید فروشنده به زن میگوید تو جوابش را بده و خودش میرود.
فرشته ٣۵ ساله است. میان صحبتهایش مثال میزند از همسایهها و فامیلها که شاید یکی دو کوچه آن طرفتر زندگی میکنند اما آدم از زندگیشان خبر ندارد: «اگر فقیر هم نباشیم، ثروتمند نیستیم. بیشتر افراد زیر خط فقرند، متوسط یا زیر متوسطند اما خیلیها حفظ ظاهر میکنند، درحالیکه وضعشان خوب نیست. برای اینکه فقرشان پوشیده شود. کسی را میشناسم که میگفت با درآمدمان و پول یارانهای که میگیریم، اگر قبضها را بتوانیم بدهیم و یک نان خالی بخوریم جای شکر دارد. محله خودمان خیلیها هستند که به این شکل زندگی میکنند و ما اطلاعی نداریم. ما و امثال ما طعم فقر را نچشیدهایم چون هیچوقت نبوده که گرسنه بخوابیم.»
صحبتهایش که تمام میشود، از قطار پیاده میشوم و بعد از او به زن دیگری میرسم که تند تند وسایلش را جمع میکند که ایستگاه را ترک کند.
تارا میگوید عجله دارد اما وقتی سوالم را میشنود، در یک جمله خلاصه میکند: «کسی که دخل و خرجش با هم نخواند، فقیر است.»
تارا ٣٢ ساله است. از نظر او هم پسانداز خیلی مهم است و «کسی که درآمد ماهیانهاش صرف خرج هم نمیشود، چه برسد به اینکه بتواند پسانداز کند. حتی مایحتاج اولیه زندگیاش را هم مثل خوراک و پوشاک نمیتواند تهیه کند. الان ٧٠درصد مردم فقیرند. من خودم وضع اسفباری ندارم اما در رفاه هم نیستم. البته جامعه دو قطبی شده، طبقه متوسط نداریم یا فقیرند که بیشتر مردم جزو این دستهاند یا مرفهند.»
بیرون مترو به جای خالی پیرزنی فکر میکنم که امروز با کمر خمیده برای فروش آدامس نایستاده است. لابد یک روز به خودش استراحت داده است. متوسطهای رو به پایین، آنها که فقیر نیستند اما سخت زندگی میکنند، ظاهرشان را حفظ میکنند و از کنار هم میگذرند. آنها فقر را چطور تعریف میکنند و چقدر خودشان را فقیر میدانند؟ (شادی خوشکار/شهروند) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
طبق
چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394 14:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
دخل و خرج داعشی ها چگونه اسـت؟
دخل و خرج داعشی ها چگونه اسـت داعشی که روز دوشنبه توانست با تصرف رمادی- در ۱۲۶ کیلومتری بغداد- ارتش عراق را به سخره بگیرد برای کسب درآمد تنها به منابع نفتی متکی نیست فرارو داعشی که روز دوشنبه توانست با تصرف رمادی- در ۱۲۶ کیلومتری بغداد- ارتش عراق را به سخره بگیرد برای کسب دردخلی که با خرج جور نمیشود
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۶ معلم نمونه استان هرمزگان گفت در شرایطی که دخل فرهنگی با خرجاش جور نمیشود قطعا بر نوع کار معلم تاثیرگذار میگذارد معصومه شکاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه هرمزگان اظهار کرد با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشونوبخت: بسیاری از خانوارها هزینه دخل و خرج خود را با پول یارانه تنظیم کردهاند/ مشکلات مربوط به تکمیل بانک اطلا
نوبخت بسیاری از خانوارها هزینه دخل و خرج خود را با پول یارانه تنظیم کردهاند مشکلات مربوط به تکمیل بانک اطلاعاتی همچنان وجود دارد رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت بسیاری از خانوارها هزینه دخل و خرج خود را با پول یارانه تنظیم کردهاند اما باید گفت مشکلات مربوط به تکمیل بانکدخل و خرج تجارت ایران نمیخواند
دخل و خرج تجارت ایران نمیخواند تراز تجاری یا صادرات خالص تمایز میان ارزش مالی صادرات و واردات طی یک بازه زمانی مشخص است به عبارت دیگر مانده مثبت نشاندهنده صادرات بیشتر و مانده منفی نشاندهنده واردات بیشتر خواهد بود به طورکلی صادرات و واردات در حسابی به نام حساب جاری Currطبقه پایین ورزشگاه آزادی درحال تکمیل شدن
طبقه پایین ورزشگاه آزادی درحال تکمیل شدن نزدیک به 20 هزار تماشاگر روی سکوهای ورزشگاه آزادی حضور دارند و انتظار مسابقه حساس پرسپولیس ـ الهلال را می کشند به گزارش فرهنگ نیوز پرسپولیس در دو بازی گذشته 100هزار تماشاچی داشت که اگر امروز هم به رکورد صدهزار نفری برسد رکوردی خیره کننددخل و خرج داعش
دخل و خرج داعشتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۲۰ داعشی که روز دوشنبه توانست با تصرف رمادی- در ۱۲۶ کیلومتری بغداد- ارتش عراق را به سخره بگیرد برای کسب درآمد تنها به منابع نفتی متکی نیست به گزارش فرارو به نقل از نیویورک تایمز علیرغم این انتظار که حملات هوایی و امقام مسوول: 85 درصد زندانیان آذربایجان شرقی از دهک های پایین اجتماع هستند
مقام مسوول 85 درصد زندانیان آذربایجان شرقی از دهک های پایین اجتماع هستند تبریز- ایرنا - مدیر کل زندان های استان آذربایجان شرقی گفت 85 درصد از زندانیان استان از دهک های پایین اجتماع بوده و درآمد خانواده های آنان زیر چهار میلیون ریال است به گزارش ایرنا علی اکبربنی هاشم روز پنجاحداث برج 30 طبقه در یزد / موافقان و مخالفان
احداث برج 30 طبقه در یزد موافقان و مخالفان یزد - ایرنا - ثبت جهانی بافت تاریخی یزد و ساخت و سازهای استان یزد دو مقوله ای است که طی چند سال اخیر به شدت تحت تاثیر یکدیگر قرار گرفته است به گزارش ایرنا چندی پیش احداث برج 30 طبقه در رسانه های استان یزد منتشر شد و بازخورد هایی راوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:/ 2 پایین کشیدن دیشها چقدر موثر بود؟/ بهترین راه کنترل افکار عمومی همراهی با آن است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 2پایین کشیدن دیشها چقدر موثر بود بهترین راه کنترل افکار عمومی همراهی با آن است نه مقابله با آنوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرح سئوالی در مورد پایین کشیدن دیشها و برخورد با آن پرداخت و گفت وظیفه ناجا اجرای قانون است قانون هم برای استفاه از شبکه ماکارکردهای خوش خلقی و بدخلقی
کارکردهای خوش خلقی و بدخلقی تهران- ایرنا- روزنامه کیهان در صفحه معارف نوشت اسلام دین اخلاق است و بر انسان است تا روابط سه گانه اش با خود خدا و خلق را براساس اخلاق تنظیم کند به طوری که نه تنها ظلمی نسبت به هیچ یک از سه دسته روا نشود بلکه در بهترین و عاطفی ترین حالت این روابط افرمانده انتظامی سبزوار: آمار جرائم در این شهرستان پایین است
فرمانده انتظامی سبزوار آمار جرائم در این شهرستان پایین است سبزوار - ایرنا - فرمانده انتظامی سبزوار گفت سبزوار دومین شهر بزرگ در خراسان رضوی پس از مشهد است اما نسبت به جمعیت در مقایسه با سایر شهرستانها آمار جرائم در آن پایین می باشد سرهنگ سیدمحمد هاشم زاده هاشمی روز یکشنبه در نبررسی طبقه نوظهور پورشه سواران
بررسی طبقه نوظهور پورشه سواران تصادف پورشه زردرنگ در خیابان شریعتی تهران بهانه ای شد که برخی پدیده های تازه که تاکنون در لایه های جامعه ایران پنهان مانده بود به یک بحث عمومی تبدیل شود واکنش های خشم آلود اقشار مختلف مردم به این طبقه نوظهور پورشه سواران نشان از یک خطر در زیر پوستپایین آمدن آستانه تحمل، بالارفتن صدای درگیری - مرضیه مهربان*
پایین آمدن آستانه تحمل بالارفتن صدای درگیری - مرضیه مهربان پایین آمدن آستانه تحمل و ناتوانی زبان در حل اختلافات آنی سرآغاز بسیاری از آسیب های اجتماعی و فاجعه هایی است که به بار می آید هر کس بسته به نوع زندگی و شغل محل سکونت میزان تحصیلات و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کندکیفیت پایین خدمات مشاوره در خانه های سلامت/ شهرداری: تمام مشاوران، پروانه از سازمان روانپزشکی دارند
کیفیت پایین خدمات مشاوره در خانه های سلامت شهرداری تمام مشاوران پروانه از سازمان روانپزشکی دارند جامعه > مشکلات مردم - هزینه های بالای ویزیت روانشناسان باعث شده تا متقاضیان ناچار شوند برای این مشاوره به خانه های سلامت مراجعه کنند که به گفته ی خیلی از مراجعین اینفرماندار شمیرانات در گفتوگو با فارس: حکم تخریب سه طبقه از هتل "آرینا" اجرایی میشود
فرماندار شمیرانات در گفتوگو با فارس حکم تخریب سه طبقه از هتل "آرینا" اجرایی میشودفرماندار شمیرانات گفت در صورتی که حکم جدیدی از سوی دیوان عدالت اداری در خصوص هتل "آرینا" صادر نشود حکم ماده 99 که تخریب سه طبقه و پرداخت 4 میلیارد و 600 میلیون تومان است اجراییوزیر ارشاد در جمع معاونین اجتماعی ناجا: پایین کشیدن دیشها چقدر موثر بود؟/نمیتوان با اعمال فشار افکار را در ا
وزیر ارشاد در جمع معاونین اجتماعی ناجا پایین کشیدن دیشها چقدر موثر بود نمیتوان با اعمال فشار افکار را در اختیار حاکمیت قرار داد کنترل رسانه امکانپذیر نیست برخورد با کتابهای غیرمجازوزیر ارشاد در جمع معاونین اجتماعی ناجا درباره مسائلی همچون دیش ماهواره فیلترینگ هوشمند عدم ادر گفتوگوی فارس با حجتالاسلام منتظری جزئیات تازه از پرونده تخریب طبقه هفتم پاساژ «علاءالدین» تشری
در گفتوگوی فارس با حجتالاسلام منتظریجزئیات تازه از پرونده تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین تشریح شدرئیس دیوان عدالت اداری جزئیات تازهای از پرونده تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین را تشریح کرد حجتالاسلام محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عدالت اداری در گفتوگو با خبرنگار ق-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها