محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845119246
همایشی برای ارج گذاری به فرهنگ بومی/دانشجویان با لباس محلی به همایش آمدند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همایشی برای ارج گذاری به فرهنگ بومی/دانشجویان با لباس محلی به همایش آمدند تهران - ایرنا - دغدغه های شماری از دانشجویان دانشگاه شریف درخصوص تمرکز گرایی و از بین رفتن داشته های ارزشمند بومی، سبب برگزاری همایشی در سطح دانشگاه صنعتی شریف به نام پویش لباس محلی شد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا همایش پویش لباس های محلی با کمک جمعی از دانشجویان، فارغ التحصیلان و تشکل های دانشگاهی،در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد دانشگاه صنعتی شریف از 25 تا 31 اردیبهشت، میزبان پویش لباس محلی است .
پویشی که در طی برگزاری آن تلاش کنیم و یاد بگیریم که چگونه تنوع فرهنگی را سرمایهای ارزشمند بدانیم و بتوانیم اقوام مختلف را با فرهنگ و سبک زندگی شان بپذیریم و به آنها احترام بگذاریم.
سروش طالبی یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در مورد این همایش گفت: در حقیقت، دغدغه اصلی ما راجع به الگوی توسعهای مبتنی بر تمرکز گرایی بود که به طور نادانسته در حال سیطره بر تمامی ابعاد زندگی جامعه ماست و این مشکلات جدی برای روستاها و شهرستانها و نیز برای پایتخت ها ایجاد کرده است. این توسعه نامتوازن، ناپایدار، بیپایه و به باور ما مبتذل، با نابودی منابع طبیعی و سرمایه های فرهنگی و ارزشی این کشور همراه است و خواهد بود.
وی افزود: نگاه بالا به پایینی که در جامعه ما، از شهری به روستایی و از تهرانی به شهرستانی وجود دارد، تمرکز بیمارگونه همه امکانات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و نیز دانشگاههای خوب در تهران و شهرهای بزرگ، ارائه رشتههای تحصیلی غیرقابل استفاده در شهرستانها(که بعدا از فارغ التحصیلی، افراد را خود به خود به سمت مهاجرت سوق می دهد)، از خود باختگی و استحاله فرهنگی در مقابل فرهنگِ دارای تکنولوژی و امکانات مدرن، از جمله مسائل دیگری است که ما ذیل همین نگرانی میبینیم.
طالبی بیان داشت: مایه تاسف آنکه در شهرستان ها و روستاها نیز، نگاه به فرهنگ محلی و داشتههای بومی، بعضا نگاه همراه با سرشکستگی است. در پایتخت نیز حتی تحصیلکردگان به کسی که با لباس محلی در خیابان های شهر قدم بزند، نگاه بالا به پایینی است و فضا آنقدر سنگین است که مردم سعی می کنند هویت شهرستانی خود را چه در قالب لباس محلی باشد، چه در قالب گویش و ... مخفی کنند و حتی فراموش!
وی با اشاره به برگزاری این پویش افزود: در راستای دغدغه هایی حول این موضوعات و در گام اول، به سراغ لباس محلی، به عنوان نمادی از فرهنگ، سبک زندگی و دانش بومی در کشور رفتهایم؛ چرا که فکر میکنیم که لباس های محلی ایرانی، از لحاظ زیبایی شناختی، ارزشمند هستند، از نظر پوشیدگی و نجابت، سازگاری بیشتری با اصول و ارزشهای ما دارند و به لحاظ شرایط زندگی ما همچون اقلیم متناسبند. لذا فراموش شدن و از بین رفتنشان را یک تهدید برای فرهنگ جامعه ایرانی میدانیم.
طالبی افزود: پوشش بومی، جنبه مهمی از فرهنگ است که در طول زمان و در مکانهای مختلف متناسب با اقلیم، اعتقادات و سبک زندگی ظهور یافته اند و به نحوی مناسب پاسخگوی نیازهای مختلف زندگی بشر بوده اند. به همین جهت حفظ آن، نگهداری از میراثی ارزشمند است. اما متاسفانه در جامعه امروز ما پوشیدن لباس محلی و سنتی، از نگاه بخش بزرگی از مردم، نشانهای از عقب ماندگی تلقی میشود و فضای روانی و اجتماعی حاصل، روز به روز عرصه را بر علاقهمندان به پوشیدن لباس محلی، تنگتر میکند.
وی اظهار کرد مجموعهای از این دغدغهها بود که انگیزه داد که تصمیم بگیریم پویشی را با نام هفته لباس محلی دانشگاه شریف، پایه ریزی کنیم. این پویش در فضای مجازی از ابتدای سال جاری و در فضای واقعی طی یک هفته اخیر برگزار شد و منجر به بحث های بسیاری خوبی در ارتباط با لباس محلی و فرهنگ بومی در بین دانشجویان و اساتید و حتی جامعه ای که در ارتباط با این افراد هستند شد.
وی گفت: خوشبختانه این فضا باعث شد در زمان بسیار کوتاه یک هفته ای نگاه به لباس محلی دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاه به هم دانشگاهیانی که پوشش بومی خود را انتخاب کرده اند بسیار تغییر کند و تا حدود بسیار زیادی فضای سنگین روزهای اول پویش جای خود را به شرایطی که در آن تنوع قومیتی و پوشش های بومی در نگاه جامعه دانشگاه شریف ارزشمند تلقی می شود، داد.
هامون طهماسبی، دبیر برگزاری پویش لباس محلی دانشگاه شریف، در این همایش گفت: دغدغه های طراحان برنامه، پیرامون تمرکز گرایی و از بین رفتن داشته های ارزشمند بومی، باعث شد که به فکر پویشی بیافتیم که در طی برگزاری آن، یاد بگیریم که چگونه تنوع فرهنگی را سرمایه ای ارزشمند بدانیم و بتوانیم اقوام مختلف را با فرهنگ و سبک زندگی گوناگونشان بپذیریم و به آنها احترام بگذاریم.
وی افزود: برگرداندن عزت و ارزشمندی به لباس محلی به عنوان نمادی از داشته های بومی، به ویژه در میان نگاه اقشار تحصیلکرده، علاوه بر ایجاد کردن ظرفیت هایی برای مقابله با مدگرایی و ابتذال سبک پوشش، کمک مهمی به توجه بیش از پیش جامعه به ارزشهای بومی خود خواهد کرد.
سارا نادری دانشجوی مهندسی شیمی که با لباس محلی حضور دارد در گفت وگو با خبرنگار ایرناافزود: تاریخ این مرز و بوم، همواره بر صلح و صفا و احترام متقابل بین اقوام مختلف اش گواهی می دهد.
وی که با لباس بختیاری حضور دارد گفت: باید این تنوع فرهنگی و قومی را قدر دانست و به یک فرصت برای کشور عزیزمان تبدیل کرد. اولین گام همین است که ادامه دهنده راه نیاکان مان باشیم و برای زبان، گویش، لهجه، فرهنگ و لباس یکدیگر حرمت و ارزش قائل شویم و اجازه ندهیم که عده ای غافل و یا سودجو این صمیمیت ها را کمرنگ کنند و بر اختلافات قومی و مذهبی مان دامن بزنند.
محمود گودرزی دانشجوی هوا فضا با لباس محلی لری گفت: داشته های بومی ما، به اندازه کافی راهگشا هستند اگر فکر و توان مان تنها در تهران و شهرهای بزرگ نماند.
وی بیان داشت: هدف من از پوشیدن لباس محلی این است که نشان دهم که برای آیین و فرهنگم ارزش قائل هستم .امیدوارم این پویش باعث شود که مردمان شهرها و روستاهای کشور، بیشتر قدردان چیزهای ارزشمندی باشند که دارند و از طرفی هم، ما تحصیل کرده های تهران نشین، بیشتر و جدی تر برای توسعه پایدار نقاط حاشیه ای کشورمان قدم برداریم.
بهاره نظری فر دانشجوی صنایع با لباس زیبای کردی اظهار داشت: لباس محلی برای من یعنی نمادی از فرهنگ غنی، اصیل و ارزشمند ایرانی. فرهنگی که حامی توسعه پایدار و متوازن برای همه مردم ایران است. من معتقدم با تقویت دانش های بومی و توسعه الگوهای محلی پیشرفت می توانیم شاهد رفاه و آبادانی همه نقاط ایران عزیز باشیم.
وی افزود: لباس محلی یعنی تصویری که می گوید یادمان باشد همه ایران در تهران خلاصه نشده. یعنی می توانیم به جایی که ریشه در آن داریم برگردیم و گامی برای درمان زخم های برجای مانده از سال ها بی توجهی و غفلت نسبت به توسعه شهر و دیارمان برداریم.
متین دهقان دانشجوی رشته فیزیک با لباس خراسانی که بر تن دارد گفت: فرهنگ های بومی ما سال ها مورد تجربه و تکامل قرار گرفته اند و بدون شک ظرفیت ارتقای متناسب با نیاز های زندگی امروزه ما را نیز دارا هستند در حالی که اصالت و اصول والای انسانی که بن مایه این فرهنگ ها بوده اند نیز حفظ شود.
وی گفت: ما پوشیدن و ترویج لباس محلی را به عنوان نمادی برگزیدیم تا مقدمه ای باشد بر شناخت و انتخاب مجدد فرهنگ های اصیل خودمان و رهایی از مشکلات بسیاری که به واسطه ی گرفتار شدن به الگوهای نامناسب زندگی با آن روبرو شده ایم .
دهقان افزود: همه این دانشجویان امیدوارند که با فرصتی که برای طرح دغدغه های فرهنگی پیرامون موضوع لباس و داشته های بومی ایجاد می شود، توجهات بیشتری را به ضرورت پرداختن به آبادانی و توانمندسازی شهرها و روستاهای کوچک به عنوان بخش مهمی از نقشه راه توسعه پایدار ایران جلب کنند و بدین طریق، قدم موثری را در جهت تمرکز زدایی از پایتخت و جلوگیری از خروج سرمایه های اقتصادی، فرهنگی و انسانی از مناطق کوچک به کلانشهرها بردارند. درخواست دانشجویان از نمایندگان به عنوان نامگذاری روزی به عنوان لباس محلی در تقویم رسمی کشور از دیگر خواسته های دانشجویان بود.
اجرای موسیقی با لباس محلی و پخش تیزر از شهرهای مختلف از دیگر برنامه های این همایش بود.
این برنامه با مشکلاتی روبرو بود به علت قطع بودن برق دانشگاه برنامه در فضای باز برگزار شد و مهمانان همه حضور نداشتند قرار بود چند تن از نمایندگان مجلس با لباس محلی حاضر شوند که این کار نیز انجام نشد .
فراهنگ**9338**1569
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
رییس میراث فرهنگی: گردشگری ایران از رکود خارج شده است
رییس میراث فرهنگی گردشگری ایران از رکود خارج شده است یزد - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت صنعت گردشگری با حمایت های دولت تدبیر و امید از حالت رکود خارج و در مسیر رونق قرار گرفته است به گزارش ایرنا مسعود سلطانی فر عصر روز سه شنبههمایش تجلیل از دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران برگزار میشود
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر همایش تجلیل از دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران برگزار میشود خبرگزاری پانا هفتمین همایش تجلیل از دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران همزمان با سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و بزرگداشت روز مقاومت ایثار و پیروزی برگزار می شود ۱۳۹۴حضور دانشجویان با لباس های محلی در دانشگاه
حضور دانشجویان با لباس های محلی در دانشگاه دانلود در دانشگاه صنعتی شریف جشنواره ای برپا شده برای آشنایی دانشجویان با لباس های محلی و قومی سرزمین مان لینک را کپی کنید سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲ ۵۵پیشنهاد سرپرست حجاج ایرانی به رئیس مجمع کلیساهای شرق همایشی با عنوان «زیارت از دیدگاه ادیان توحیدی»
پیشنهاد سرپرست حجاج ایرانی به رئیس مجمع کلیساهای شرقهمایشی با عنوان زیارت از دیدگاه ادیان توحیدی برگزار شودسرپرست حجاج ایرانی به رئیس مجمع کلیساهای شرق پیشنهاد کرد تا همایشی با عنوان زیارت از دیدگاه ادیان توحیدی برگزار شود به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس حجت الاسلام سید علی قهمایش ملی رمضان در میراث فرهنگی /رونمایی از 9 عنوان کتاب
دو خبر از پژوهشگاه میراث فرهنگی همایش ملی رمضان در میراث فرهنگی رونمایی از 9 عنوان کتاب تهران - پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری همایش رمضان زمان قدسی تنوع فرهنگی و وحدت معنوی را با همکاری شورای فرهنگ عمومی برگزار می کند به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ابرگزاری جشنواره عشایر به احیای فرهنگ بومی و محلی عشایر منجر شده است
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی برگزاری جشنواره عشایر به احیای فرهنگ بومی و محلی عشایر منجر شده است خبرگزاری پانا رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی در سال دولت و ملت همدلی و همزبانی باعث بوجود آمدن وحدت میان عشایر و ظهوعکس: جشنواره لباس های محلی ایران
عکس جشنواره لباس های محلی ایران نخستین جشنواره ملی علمی- تخصصی شناخت و آموزش لباس های محلی ایران اسلامی و تزیینات روی آن در شیراز گشایش یافت عصر ایران نخستین جشنواره ملی علمی- تخصصی شناخت و آموزش لباس های محلی ایران اسلامی و تزیینات روی آن در شیراز گشایش یافت تاریخ انتشار ۱۷پویش لباس محلی دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف
پویش لباس محلی دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف صبح امروز سه شنبه به منظور حفظ فرهنگ سبک زندگی و دانش محلی برای توسعه پایدار ایران با پوشیدن لباس محلی در محل این دانشگاه حاضر شدند آلبوم تصاویر 94 2 29 - 16 15 - 2015-5-19 16 15 01یک سوم دانشجویان دانشگاه فرهنگیان معلم هستند
سرپرست دانشگاه فرهنگیان یک سوم دانشجویان دانشگاه فرهنگیان معلم هستند شناسهٔ خبر 2579784 - چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۷ جامعه > آموزش و پرورش سرپرست دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه باید دانشگاه فرهنگیان دوره تحصیلات تکمیلی هم داشته باشد گفت دانشجو - معلمان دانشگاه فرهنگموافقت قوه قضاییه برای واگذاری ندامتگاه اوین به شهرداری تهران/اوین به خارج از شهر منتقل می شود
موافقت قوه قضاییه برای واگذاری ندامتگاه اوین به شهرداری تهران اوین به خارج از شهر منتقل می شود تهران - ایرنا - شهردار تهران با اشاره به موافقت رییس قوه قضاییه برای واگذاری ندامتگاه اوین به شهرداری اظهار کرد ندامتگاه جدید اوین در خارج از شهر تهران احداث خواهد شد به گزارش ایرنا مبا حضور سفیران کشورهای خارجی صورت گرفت آغاز نخستین جشنواره فرهنگی ورزشی دانشجویان خارجی در قزوین
با حضور سفیران کشورهای خارجی صورت گرفتآغاز نخستین جشنواره فرهنگی ورزشی دانشجویان خارجی در قزویننخستین جشنواره فرهنگی ورزشی دانشجویان خارجی با حضور سفیران کشورهای چند کشور خارجی در قزوین آغاز به کار کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین نخستین جشنواره فرهنگی ورزشی دانشجویان خارجیکانونهاي فرهنگي و شوراهاي صنفي در راستاي واگذاري امور به دانشجويان احيا شدهاند
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۲ ۹ب ظ کانونهاي فرهنگي و شوراهاي صنفي در راستاي واگذاري امور به دانشجويان احيا شدهاند موج - معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در نشست پرسش و پاسخ دبيران کانونهاي فرهنگي دانشگاههاي علوم پزشکي گفت دانشجويان بايد روحيه مطالبهگري را در خود تقويت کنند و ازرئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی: جشنواره فرهنگی، ورزشی کشورهای عضو اکو برگزار میشود
رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی جشنواره فرهنگی ورزشی کشورهای عضو اکو برگزار میشودرئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی گفت امسال جشنواره فرهنگی ورزشی کشورهای عضو اکو برگزار میشود غلامرضا جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس دربازی بومی و محلی لنگ خراسان شمالی کشوری می شود
بازی بومی و محلی لنگ خراسان شمالی کشوری می شود بجنورد-ایرنا- مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت با برنامه ریزی انجام شده بازی بومی محلی لنگ این استان کشوری می شود به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی این اداره کل سید محمد لنگری در جلسه شورای معاونان با روسای اداره ها در شهرستتصویب سیاستگذاری آموزش دانشجویان خارجی و توسعه نمایندگی های خارجی دانشگاههای ایران
در ستاد نقشه جامع علمی کشور صورت گرفت تصویب سیاستگذاری آموزش دانشجویان خارجی و توسعه نمایندگی های خارجی دانشگاههای ایران تهران - ایرنا - قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از بررسی و تصویب سیاستگذاری آموزش دانشجویان خارجی در داخل کشور و توسعه نمایندگی دانشگاه های ایآمادگي 100 سرمايه گذار داخلي و خارجي براي حضور در همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري لرستان
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۴ ۲۴ب ظ آمادگي 100 سرمايه گذار داخلي و خارجي براي حضور در همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري لرستان موج - خرم آباد - دبير اجرايي همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري لرستان گفت تاکنون حدود 100 سرمايه گذار داخلي و خارجي براي حضور در اين همايش اعلام آمادگي کرده اندآیا صندلی های خالی دانشگاه ها با دانشجویان خارجی پر می شود؟
آیا صندلی های خالی دانشگاه ها با دانشجویان خارجی پر می شود جامعه > آموزش - افزایش تعداد صندلی های خالی در دانشگاهها گرچه نشان دهنده توسعه نامتوازن و عدم برنامه ریزی صحیح برای آموزش عالی در سالیان گذشته است اما بالنفسه می تواند برای دانشگاهها یک فرصت باشد هادی معیری-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها