واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۹ب.ظ)
کانونهاي فرهنگي و شوراهاي صنفي در راستاي واگذاري امور به دانشجويان احيا شدهاند موج - معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در نشست پرسش و پاسخ دبيران کانونهاي فرهنگي دانشگاههاي علوم پزشکي گفت: دانشجويان بايد روحيه مطالبهگري را در خود تقويت کنند و از حقوق خود دفاع کرده و تقاضاها و خواستههاي خود را از مسوولان پيگيري کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمدرضا فراهاني، معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت، با حضور در تريبون آزاد و نشت پرسش و پاسخ دبيران کانونهاي فرهنگي دانشجويان دانشگاههاي علوم پزشکي کشور، از نزديک در جريان مشکلات و دغدغههاي دبيران اين کانونها قرار گرفت.
معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در اين نشست در پاسخ به پرسشهاي دانشجويان اظهار داشت: در اختتاميه ششمين جشنواره فرهنگي دانشجويان که شهريور سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار شد، طي جلسهاي که با فعالان کانونهاي فرهنگي داشتيم به بيان مشکلات و محدوديتهاي کانونهاي فرهنگي پرداختند و از من قول راهاندازي شبکهاي از دبيران کانون هاي فرهنگي را گرفتند که از آن طريق بتوانند در يک فواصل زماني مشخصي دور هم جمع شوند و از طريق ارتباطات با همديگر به همافزايي فرهنگي در دانشگاههاي علوم پزشکي کمک کنند.
فراهاني ادامه داد: از آن نشست تا حالا حدود شش ماه است که به طور جدي رو موضوع کانونها کار کارشناسي ميکنيم. فعاليت کانونها به مولفههاي متعددي از جمله منابع مالي و منابع انساني متخصص وابسته است، ليکن؛ آنچه در اين ميان عامل تعيين کننده است انگيزه بالا و روحيه مطالبهگري خود دانشجويان است.
معاون وزير بهداشت با اشاره به اينکه در جامعه ما يک شکاف نسلي و يک شکاف اجتماعي در حوزه فرهنگي وجود دارد، خاطر نشان کرد: تنها راهي که بتوان اين شکافها را پر کرد، مشارکت دادن دانشجويان از طريق فعاليتهاي تشکلي، علمي، صنفي و کانوني است و از اين طريق بين مسوولان و دانشجويان مفاهمه ايجاد ميشود.
وي افزود: يکي از اقدامات بسيار مهم و بي سابقهاي که در اين مدت کوتاه توسط معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت پيگيري شده است، تفکيک بودجه فرهنگي از بودجه رفاهي در قانون بودجه سال 1394 است که اين مهم ميتواند نقش تاثيرگذاري در تأمين مالي کانونها و احياي آنها ايفا کند.
فراهاني با اشاره به نقش توسعه فرهنگي در اعتلاي همه جانبه کشور، تصريح کرد: توسعه فرهنگي، فضايي را بهوجود ميآورد که افراد در آن خردورزي، گفت و گو، تشريک مساعي و مدارا کرده و انتقاد پذيري را تمرين کنند.
وي با اشاره به اينکه شما دانشجويان متعلق به نسل جوان و پاکي هستيد که دغدغه فرهنگ و انسانيت دارد،خاطر نشان کرد: دانشجويان بايد روحيه مطالبه گري را در خود تقويت کنند و از حقوق خود دفاع کرده و تقاضاها و خواستههاي خود را از مسوولان پيگيري کنند. از ديدگاه من دانشجو بايد نقش نظارتي بر مسوولان دانشگاه داشته و مسوولان نقش حمايتي از دانشجويان را عهده دار باشند.
معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت با اشاره به تاکيد وزير بهداشت مبني بر واگذاري امور خوابگاهها به دانشجويان، تصريح کرد: آيين نامه شوراي صنفي دانشجويان تدوين و به کليه دانشگاههاي علوم پزشکي کشور ابلاغ شد و بنا داريم کليه امور خوابگاهها را به دانشجويان تحويل دهيم. براي هر خوابگاه يک شهردار از بين دانشجويان انتخاب شده و زمينه مشارکت هر چه بيشتر آنها را فراهم آوريم.
فراهاني داشتن کانون فرهنگي، نشريه دانشجويي و يا تشکل سياسي را حق هر دانشجو دانسته و گفت: هيچ مسوولي حق ندارد اين حق را از او سلب کند.
وي افزود: در راستاي استيفاي حقوق دانشجويان در نظر داريم سامانهاي را راه اندازي کنيم تا هر وقت دانشجويان تقاضا و درخواست خود مبني بر تشکيل کانون، دريافت مجوز فعاليت و... را به دانشگاه ميدهند، معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت هم بهصورت همزمان در جريان روند پيگيري قرار گرفته و از ضايع شدن حقوق دانشجويان جلوگيري شود.
معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت از تعدد نهادها و مراکز متولي امور فرهنگي در دانشگاهها گلايه کرد و گفت: متاسفانه در دانشگاهها همه خود را متولي امر فرهنگ ميدانند، اما؛ هيچ وقت در مقام مسووليتپذيري يا پاسخگويي مسائل مربوط به اعتياد، خودکشي، افسردگي و... ميان دانشجويان بر نمي آيند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]