واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 79 حلقه چاه غیر مجاز در همدان مسدود شد همدان-ایرنا-مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت:از ابتدای سالجاری تاکنون 79 حلقه چاه غیر مجاز در استان همدان مسدود و با انسداد این تعداد چاه پنج میلیون و 700 هزار مترمکعب آب صرفه جویی شده است.
مرتضی عزالدین روز سه شنبه در گردهمایی معاونین برنامه ریزی و مدیران دفاتر بهبود مدیریت شرکت های آب منطقه ای کشور افزود:انسداد بیشتر این چاه ها در سالجاری در شهرستان های تویسرکان و بهار انجام شده و مجموع عمق این چاه ها به دو هزارو500 متر می رسد.
وی گفت: از سال گذشته تاکنون یک هزار و 112 حلقه چاه مجاز در استان مجهز به کنتور هوشمند شدند و از این تعداد 92 حلقه کارت شارژ شده و روند شارژ این کارت ها همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح خط انتقال پساب تصفیه خانه شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح سال گذشته آغاز شده است اضافه کرد:این طرح تاکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی عنوان کرد: باید واقعیت های حوزه آب را به مردم گفت تا بتوان از کمک مردم در حفظ وحراست از این منبع حیاتی استفاده کرد که این خود مصداق شعار امسال یعنی دولت وملت، همدلی وهمزبانی است.
وی ادامه داد:100 درصد منابع آب تجدید پذیر استان هم اکنون در حال استفاده است و بخش کشاورزی با مصرف 90 درصد از منابع آبی، بیشترین میزان مصرف آب را در استان به خود اختصاص داده است.
عزالدین با بیان اینکه استان همدان دارای اقلیم سرد و نیمه خشک است گفت: متوسط بارش استان طی 20 تا 25 سال گذشته 330 میلیمتر بوده که از متوسط کشوری با 250 میلیمتر کمی بالاتر است اما با همین میزان بارش ها نیز استان در حوزه کشاورزی و شرب دچار تنش می شود و این امر مستلزم ورود جدی در بحث مدیریت مصرف است.
وی ادامه داد: متوسط حجم بارش های سالانه در استان همدان شش هزار و 435 میلیون مترمکعب است که 65 درصد آن بر حسب اقلیم استان تبخیر می شود و 35 درصد از آن برای استفاده باقی می ماند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با اشاره به وجود 13 دشت حفاظتی در استان افزود: تمام دشت های استان طی سال های گذشته ممنوع بوده و دشت کبودراهنگ نیز در وضعیت ممنوعه بحرانی است.
وی اظهار داشت: سرانه آب تجدیدپذیر هر نفر در کشور در 40 سال گذشته هفت هزار متر مکعب بوده که در حال حاضر به دو هزار متر مکعب کاهش یافته است که این موضوع نشانگر ورود به مرحله تنش آبی است و این در حالی است که متاسفانه در همدان سرانه آب تجدید پذیر به یک هزار و 630 متر مکعب کاهش یافته و نشانگر تنش آبی در استان است.
عزالدین ابراز داشت: در حال حاضر در استان همدان نیز سرانه آب های تجدیدپذیر زیر یک هزار و 700 مترمکعب به ازای هر نفر است که از نظر بیلان آبی دچار تنش آبی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 17 هزار و 124 حلقه چاه، دو هزار و 877 چشمه و یک هزار و 481 قنات در استان همدان وجود دارد گفت: طبقه بندی میزان مصارف نیز 90 درصد در بخش کشاورزی، هفت درصد در حوزه شرب و سه درصد در صنعت است در حالی که این میزان در جهان 70 درصد در بخش کشاورزی، 10 درصد در بخش شرب و 20 درصد در بخش صنعت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان عنوان کرد: با توجه به این آمار باید میزان مصرف از بخش کشاورزی به بخش صنعت سوق پیدا کند و این امر مستلزم سیاست گذاری هایی در این بخش است.
وی اضافه کرد: در استان همدان در بخش آب شرب و صنعت 70 درصد بهره وری و 30 درصد هدررفت و در بخش کشاورزی بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی 10 درصد بهره وری و 90 درصد عدم استفاده صحیح وجود دارد.
عزالدین با اشاره به منابع آب زیرزمینی استان نیز تصریح کرد: سالانه 85 درصد مصرف آب در حوزه شرب، صنعت و کشاورزی از چاه ها تخلیه و فقط 15 درصد آن از آب های سطحی تامین می شود.
وی با بیان اینکه سالانه 224 میلیون مترمکعب حجم سفره های زیرزمینی استان بیلان منفی دارد گفت: به عبارتی سالانه هفت برابر سد اکباتان بیلان دشت ها و سفره های زیرزمینی استان رو به نابودی می رود.
وی با اشاره به وضعیت حاد و بحرانی دشت کبودراهنگ ادامه داد: در حوزه قهاوند و کبودراهنگ طی سال های گذشته حدود 24 فروچاله به دلیل برداشت از منابع آب های زیرزمینی ایجاد شده است که احیا سفره های از دست رفته آن دیگر امکانپذیر نیست.
وی عنوان کرد:هم اکنون هفت سد در استان همدان در حال ساخت بوده و سه طرح مهم آبرسانی مهم به همراه احداث تصفیه خانه در دست اقدام این شرکت است و ارزش کل طرح های این شرکت به 12 هزار میلیارد ریال می رسد.
سال گذشته نیز 650 حلقه چاه در استان همدان مسدود شد که با انسداد این چاه ها 85 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شده است.
7530/1181
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]