تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837017397
صبحانههاي كاري با نان بيكاري
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صبحانههاي كاري با نان بيكاري
«به عنوان يك كارشناس ميتوانم ايراد بگيرم كه وضع واردات در كشور اسفبار است. اگر امروز به فروشگاههاي سطح تهران و شهرستانها نگاه كنيد مملو از كالاهاي مصرفي خارجي است. اينها از درآمدهاي ارزي نفت تهيه ميشود.» اين انتقاد متعلق به محمد رضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت است اما در سال 88 و در روزهايي كه وي از تيم اجرايي دولت كنار گذاشته شده بود و چهار سال بعد، درست در مسندي نشست كه اينك همان راه را در پيش گرفته است؛ «واردات و ركود توليدي.»
نویسنده : وحید حاجیپور
«به عنوان يك كارشناس ميتوانم ايراد بگيرم كه وضع واردات در كشور اسفبار است. اگر امروز به فروشگاههاي سطح تهران و شهرستانها نگاه كنيد مملو از كالاهاي مصرفي خارجي است. اينها از درآمدهاي ارزي نفت تهيه ميشود.» اين انتقاد متعلق به محمد رضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت است اما در سال 88 و در روزهايي كه وي از تيم اجرايي دولت كنار گذاشته شده بود و چهار سال بعد، درست در مسندي نشست كه اينك همان راه را در پيش گرفته است؛ «واردات و ركود توليدي.»
به گزارش «جوان»، نگاهي به آمارهاي تجارت خارجي دولت نشان ميدهد سال گذشته ميزان واردات به كشور بيش از 50 ميليارد دلار بوده است كه با توجه به كاهش درآمدهاي نفتي و ارزي، تفاوتي با دولت دهم ندارد؛ دولتي كه روزگاري در تيررس انتقادها قرار ميگرفت و افراد نزديك به دولت يازدهم با آنچنان «تابي» از وضعيت گذشته ميگفتند كه گويي قرار بود با روي كار آمدن دولت جديد روند گذشته به كلي قطع شده و رونق كسب و كار و اشتغال جايگزين همه اشتباهات گذشته شود.
با روي كارآمدن دولت يازدهم اما قصه وارداتي تغييري نكرد كه هيچ، «اسفناك تر» هم شد، به طوري كه ورود كالاهاي خارجي از سطح صنعتي تا سطح مصرفي تشديد شد و دلالها همچنان در بهشت هميشگي خود باقي ماندند. اين روند به طوري تشديد شده است كه شركتهاي ايراني در حال ورشكستگي هستند و همه اميدها بايگاني شد.
دولت همواره از عزم خود براي كاهش واردات به منظور كاهش نرخ اشتغال و رونق دادن به كسب و كار سخن گفت اما اتفاق خاصي رخ نداد به گونهاي كه حتي در صنعت نفت، دلالها موفق به جايگزيني شركتهاي خارجي با شركتهاي ايراني شدند. هنديها با نقش آفريني دلالها به ميدان آمدند و موجب بيكاري ايرانيها شدند و البته در شرف ورشكستگي قرار دارند.
جرياني ضد توليدي
يك فعال خصوصي در اين باره به «جوان» گفت: طي يك سال اخير، جرياني خاص براي زمين زدن شركتهاي ايراني وارد گود شده و به هيچ عنوان به فكر اشتغال جوانان ايراني نيست و از قضا از پشتيباني خوبي نيز برخوردار است. هم اكنون بسياري از قطعات و كالاهاي مورد نياز صنعت نفت به راحتي توسط صنعتگران توليد ميشود اما عزمي براي خريد آن وجود ندارد زيرا بخش خصوصي پولي براي پرداخت هزينههاي جانبي در اين وضعيت ندارد.
وحشت در جامعه كارگري
اين فعال صنعتي با بيان اينكه طي ماههاي گذشته تعداد بسياري از كاركنان صنايع تعديل شدهاند، تصريح كرد: به عنوان يك فعال بخش خصوصي در شرايط روحي نامناسبي قرار گرفتم چراكه وضعيت غيرقابل هضم معيشتي كارگران آزارم ميدهد كه حاضرند با حقوق 100 هزار تومان در ماه به كار خود ادامه دهند!
چنين شرايطي در حالي رقم ميخورد كه موسيالرضا ثروتي عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس به دانا ميگويد: ما درحال حاضر خودمان كارخانه توليد لوله داريم. قبلاً اين كارخانه در اتريش بود و تمام خريد وزارت نفت از اين كارخانه بود ولي الان كه همان كارخانه آمده در ايران راهاندازي شده است و دارد كار ميكند، اينها ديگر از آن كارخانه خريد نميكنند و ميروند از خارج وارد ميكنند!
در نمونه ديگر ما كارخانه خاورميانه در خراسان شمالي و در جاجرم را داريم كه پودر آلومينا توليد ميكند، اينها پودر آلومينا را تا كنون از اين كارخانه ميخريدند ولي اكنون كه ۱۰۰ ميليارد تومان به اين كارخانه بدهي دارند به جاي اينكه پول اين كارخانه را بدهند، ميروند از خارج اين مواد را وارد ميكنند و نه تنها از توليد داخلي حمايت نميكنند بلكه صدمه هم به آن ميزنند!
همچنين دكتر محمد جواد عاصمي پور با تأييد شرايط غيرعادي موجود ميگويد: «خصوصيسازي اشتباه، رانت فراوان براي عدهاي خاص، انفعال اتاق بازرگاني، بيتوجهي به اتحاديهها و سنديكاها، ترجيح منافع شخصي به منافع ملي و. . . از جمله دلايل بروز اين شرايط است. متأسفانه به شركتهاي ايراني كم توجهي ميشود آن هم درشرايطي كه رانتهاي جالب شركتها را از هم متمايز ميكند.»
معاون اسبق وزير صنايع با بيان اينكه در كشورهاي صنعتي و توسعه يافته، بخش خصوصي ركن توسعه محسوب ميشود، ميگويد: در سال 76 كه قيمت فولاد به شدت كاهش يافته بود طرح توسعه فولاد مباركه را در دست داشتيم كه به دليل محدوديت مالي، تصميم گرفتيم با ايتالياييها وارد مذاكره شويم و قرارداد بيع متقابل امضا كنيم. در ديدار با آقاي پرودي، نخست وزير وقت ايتاليا پيشنهاد خود را مطرح كرديم كه در ازاي اين سرمايه گذاري، ايتاليا ميتواند بخشي از نيازهاي فولاد خود را بر طرف كند. ميزان فولادي كه در اختيار ايتاليا قرار ميگرفت يك درصد از نيازهاي آن بود اما پرودي گفت با اين اقدام سنديكاي فولاد و آهن ايتاليا اعتراض كرده و دولت وي سقوط ميكند!
به جاي پول نفت، كالا براي ويراني اقتصاد وارد ميكنيم
وي ادامه داد: ايتاليا به حدي به بخش خصوصي خود حساس بود و اتحاديههاي كارگري از چنان قدرتي برخوردار بودند كه نخست وزير وقت آن، جرئت انجام چنين كاري را نداشت اما در ايران، دولت به جاي پول نفت خود از هندوستان ورقهاي فولادي وارد ميكند و ككش هم نميگزد. الان هم قرار است به جاي پول نفت، از سريلانكا چاي وارد كند كه واقعاً قابل تأمل است.
وي با بيان اينكه خصوصيسازي در ايران به بدترين شكل خود اجرا شد، گفت: زماني كه قرار بود اصل 44 اجرا شود، خود وزارتخانهها به سازمان خصوصيسازي ليست دادند كه چه شركتهايي بايد واگذار شوند و چه شركتهايي بايد در مجموعه دولت باقي بمانند. صريحتر بگويم، استخوانها واگذار شد و گوشت در دست خود دولت ماند، در حالي كه سازمان خصوصيسازي بايد با تأسيس شركتهاي تخصصي خصوصي سازي، شركتها را شناسايي كرده و آنها را واگذار ميكرد.
قائم مقام اسبق شركت ملي نفت با اشاره به اينكه فرآيند خصوصيسازي در جهان خصوصي شده است، اضافه كرد: شركتهاي تخصصي براي تعيين واگذاري ها، با بررسي دقيق شرايط شركتهاي قابل واگذاري، آنها را انتخاب كرده و همه موارد مربوط به آنها حتي وضعيت پس از خصوصيسازي را تعيين تكليف ميكنند نه آنكه خود وزارتخانه در فهرست شركتها دست ببرد.
استاد دانشگاه اقتصاد لوزان خاطر نشان كرد: خصوصيسازي و آنچه در اقتصاد تعريف ميشود عبارت است از دستيابي به كارايي قابل مبادله در بازار؛ با خصوصيسازي آنچنان مديريتي كارا حاكم ميشود كه قادر است ناكارايي قبلي را به كارايي تبديل كند و هر كس حاضر است آن را به دست بياورد ولي در ايران هر وقت خزانه نياز به پول داشت، خصوصيسازي كرديم و اصلاح ساختار به فراموشي سپرده شده است. هيچ گاه سعي نشده است بخش خصوصي را به عنوان شريك دولت قرار دهيم، لذا شركتهايي واگذار شدند كه عموماً داراي بدهيهاي كلان و مشكل ساز بودند.
عاصميپور ادامه داد: عمده صاحبان شركتهاي خصوصي شده كساني بودند كه اهليت كار را نداشتند و با رانت و كمي پيش پرداخت، امتيازي بزرگ به دست آوردند. كافي است نگاهي به برخي شركتهاي تازه خصوصي شده بيندازيد تا ببينيد مديران اين شركتها و سهامداران آن، كاركنان و مديران سابق وزارتخانهها هستند. اين شركتها هيچ گاه مديريت را از مالكيت جدا نكردند و سراغ اصلاح ساختار نرفتند و نتيجهاش آني شد كه گريبان اقتصاد ايران را گرفته است.
عاصمي پور با بيان اينكه داشتن رانت شرط كافي موفقيت در شرايط كنوني است، گفت: در ركود، پرداخت طلبهاي شركتها و پيمانكاران توسط عدهاي سهميهبندي ميشوند كه در دوران رونق، پروژهها را تقسيم ميكنند، مثلاً در صنعت حفاري، كارفرما به تقسيم عادلانه نقدينگي فكر نميكند و بر حسب همان رانتي كه وجود دارد، تصميم ميگيرد به يك شركت پول بيشتري دهد و به شركتي ديگر پولي اختصاص ندهد. در بحران اقتصادي شش سال پيش اقتصاد امريكا، دولت اين كشور 700 ميليارد دلار پول به شرط اصلاح ساختار، در اختيار شركتهاي در شرف ورشكستگي قرار داد زيرا ميدانست اين شركتها با پول اين كشور رشد كردهاند و آنها را رها نكرد اما در كشورمان شركتها به حال خود رها شدهاند و رانت يگانه راهي است كه همه علاقه دارند به آن دست يابند.
مدير عامل اسبق شركت نيكو با يادآوري اينكه بخش خصوصي ما دچار رقابت نا سالم شده است، افزود: متأسفانه شركتهاي خصوصي به جاي متحدشدن با يكديگر در قالب اتحاديهها و رقابت با بخش دولتي، به حذف يكديگر ميانديشند، به طوري كه اتاقهاي مديران نفتي به محل سخنچيني و تخريب شركتها تبديل شده است.
اتاقهاي بازرگاني يا رانتخواري؟
عاصميپور با انتقاد از اتاقهاي بازرگاني كشور و نقش رانتير آن تصريح كرد: اتاق بازرگاني كه نماينده بخش خصوصي است جز برگزاري صبحانههاي كاري و ميل كردن چاي و پنير و گردو كارايي ديگري دارد؟ اين نهاد چه قدرت سياسي – اقتصادي دارد و اگر هم دارد آيا در خدمت بخش خصوصي است؟ متأسفانه كاركرد اين اتاقها به گرفتن «حق حساب» محدود شده است، همه به دنبال منافع خود هستند و ميخواهند با توافقهاي غير شفاف كارهاي خود را به پيش ببرند. با انتخابات اخير هم همه چيز «يكدست» شد و «احترامات فائقه» سكه رايج اتاقها شدهاند زيرا اگر صداي اعتراضي بلند شود امتيازها لغو ميشود.
وي در پايان خاطر نشان كرد: آقايان در هيئت رئيسه اتاق بازرگاني مينشينند و امتيازات خود را ميگيرند و ديگر كاري به كارگران و توليد ندارند. بدهي بخش خصوصي تلنبار شده است اما چرا براي نقد كردن آن و تقسيم عادلانه كاري نميكنند؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
رفع مشکل بیکاری از مهمترین مطالبات مردم و جوانان است
یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۴ استاندار گلستان توانستن را روح و جوهره جوانی دانست و برلزوم استفاده بهینه از عقل و خرد جمعی در انجام و پیشبرد کارها و رفع مشکلات این قشر تاکید کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حسن صادقلو روز یکشنبه در دومین هم اندیشی با جوانتمرکزسرمایه درمرکزعامل اصلی بیکاری درکشوراست
نماینده خلخال تمرکزسرمایه درمرکزعامل اصلی بیکاری درکشوراست اردبیل - ایرنا- نماینده مردم شهرستان های خلخال وکوثر درمجلس گفت تمرکزسرمایه وامکانات درمرکزکشوازعوامل اصلی افزایش بیکاری ومهاجرت درمناطق کم برخوردارایران اسلامی است به گزارش ایرنا جلیل جعفری روز شنبه ردرجلسه بررسی منرخ بیکاری فارغ التحصیلان اعلام شد
پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲ ۳۷ معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 18 9 و بالاتر از متوسط کشوری است به گزارش خبرنگار ایسنا در چهارمحال و بختیاری کورش پرند در دیدار از مرکز فنی و حرفه ای شهید چمران سامان با اشاره به وضعیت اشتغال کشور و نرخ بیکا352 هزار هکتار جنگل و جنگل کاری در استان سمنان وجود دارد
352 هزار هکتار جنگل و جنگل کاری در استان سمنان وجود دارد سمنان - ایرنا - معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از وجود 352 هزار هکتار جنگل پارک جنگلی و جنگل کاری در این استان خبر داد سیدنقی عزیزی روز چهارشنبه گفت این سرانه بیش از 352 هزار هکتار جنگل های پهن برشد جهانی آمار خودکشی از تبعات بیکاری است
کارشناسان رشد جهانی آمار خودکشی از تبعات بیکاری است مجله تخصصی Lancet Psychiatry در گزارش جدیدی منتشر کرد که در تمام نقاط جهان افزایش نرخ بیکاری با رشد آمار خودکشی مرتبط است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در این گزارش آمده است که رشد 20 تا 30 درصدی آمار خودکشی با افزایش نرختکانههای شدید بیکاری در راه بازار
تحلیل های جمعیتی کشور تکانههای شدید بیکاری در راه بازار جمعیت ایران دردوره طلایی ورود به بازارکار قرار گرفته و این روند تا سال۱۴۱۰ ادامه دارد کارشناسان میگویند استفاده از این فرصت تاریخی بهمعنای شکوفایی جهشی اقتصاد و بیبرنامگی باعث انفجار بیکاری میشود به گزارش سرویسافزايش بيکاري در استراليا
افزايش بيکاري در استراليا آمار اقتصادي منتشر شده در روز پنجشنبه نشان مي دهد ميزان بيکاري در استراليا در ماه آوريل به شش و دو دهم درصد رسيده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران بنا بر اعلام کارشناسان افزايش ميزان بيکاري در استراليا بازتاب مشکلات اقتصادي اين کشور همزمان بادلایل اجرا نشدن افزایش مرخصی زایمان/ بیکاری ۳۰ درصد زنان شاغل
در گفتگو با مهر عنوان شد دلایل اجرا نشدن افزایش مرخصی زایمان بیکاری ۳۰ درصد زنان شاغل شناسهٔ خبر 2580156 - شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶ ۱۵ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی مدیر کل فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی ضمن تشریح جزئیات قانون افزایش مرخصی زایمان و دلایل عدم اجرای آن گفتولید ملی؛ شاهکلید خروج از رکود/۱۰ تهدید تولید بیتوجهی نظام بانکی است نه تحریم/ منابع بیمه بیکاری صرف اشتغال
تولید ملی شاهکلید خروج از رکود ۱۰تهدید تولید بیتوجهی نظام بانکی است نه تحریم منابع بیمه بیکاری صرف اشتغال شودرئیس اتحادیه تعاونیهای تولیدی استان تهران با انتقاد از سختگیری پرداخت تسهیلات تولید درباره لزوم داخلیسازی کالای خارجی گفت واردات سنگقبر مهر یا تسبیح در حجم بالتمرکزسرمایه درمرکزکشور عامل اصلی بیکاری ومهاجرت است
نماینده خلخال تمرکزسرمایه درمرکزکشور عامل اصلی بیکاری ومهاجرت است اردبیل - ایرنا- نماینده مردم شهرستان های خلخال وکوثر درمجلس شورای اسلامی گفت تمرکز سرمایه و امکانات در مرکز کشو از عوامل اصلی افزایش بیکاری و مهاجرت در مناطق کم برخوردار ایران اسلامی است به گزارش ایرنا جلیل جعحمایت از تولید، ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را به دنبال خواهد داشت
حمایت از تولید ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را به دنبال خواهد داشت شیراز- ایرنا- مدیر کل بانک مهر اقتصاد استان فارس گفت کمک به راه اندازی واحدهای صنعتی و حمایت از تولید به ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در جامعه منتهی خواهد شد به گزارش دریافتی دوشنبه ایرنا مختار هنرمند یکی از مصادقآمار بالای بیکاری در کاردانهای فنی ساختمان
آمار بالای بیکاری در کاردانهای فنی ساختمان شناسهٔ خبر 2583147 - دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۳ اقتصاد > راه و مسکن رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان با انتقاد از اینکه سازمان نظام مهندسی برای افزایش کیفیت ساختمانها کاری نکرده است گفت در استان تهران به صورت رسمی از کاردانگفتوگوی تفصیلی فارس با حسین راغفر/بخش اول اقدامات دولت یازدهم شبیه همان اقدامات دولت قبل است/بگمبگمهای مسئو
گفتوگوی تفصیلی فارس با حسین راغفر بخش اولاقدامات دولت یازدهم شبیه همان اقدامات دولت قبل است بگمبگمهای مسئولان فعلی واکنشی به مجلسیهاست دولت روحانی هیچ برنامهای برای بیکاری جوانان نداردکارشناس مسائل اقتصادی گفت بیکاری امروز مهمترین تهدید امنیتی برای کشور ماست و باید در دستورخجسته: جوانان همدان با مشکل بیکاری درگیر هستند
چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۳ نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی شوراها را نماد بارز مردمسالاری در ایران دانست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه همدان امیر خجسته در نخستین همایش شوراهای اسلامی شهر همدان اظهار کرد شوراها نماد مردم سالارآیتالله شفیعی: جوانان اوقات بیکاری خود را صرف کتاب خواندن کنند
آیتالله شفیعی جوانان اوقات بیکاری خود را صرف کتاب خواندن کنندنماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت جوانان اوقات بیکاری خود را صرف کتاب خواندن کنند به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز آیتالله سید علی شفیعی عصر امروز با مدیرکل و مسئولان ستاد اداره کل کتابخانههایآسیب هایی که روز به روز زنانه می شوند /از بیکاری و اعتیاد تا ایدز و کارتن خوابی
آسیب هایی که روز به روز زنانه می شوند از بیکاری و اعتیاد تا ایدز و کارتن خوابی آسیب های اجتماعی در سال های گذشته در حالی به سمت زنانه شدن پیش رفته است که چندین بار زنگ هشدار آن توسط مسوولان به صدا درآمده است به گزارش نامه نیوز پدیده ها و آسیب های اجتماعی در سال های گذشته روندینایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: بیکاری جوانان هزینههای بسیاری را به کشور تحمیل میکند
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بیکاری جوانان هزینههای بسیاری را به کشور تحمیل میکندنایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت مشکل بیکاری جوانان هزینههای امنیتی سیاسی اجتماعی و اقتصادی بسیاری را به کشور تحمیل میکند به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان محسن علیمردانی بعد-
اقتصادی
پربازدیدترینها