تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804882865




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درباره یک انتصاب بی‌سابقه در نیروی انتظامی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: درباره یک انتصاب بی‌سابقه در نیروی انتظامی
انتصاب یک سخنگو برای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، اقدامی مسبوق به سابقه نیست و برای اولین بار فرمانده کل نیروی انتظامی سردار سرتیپ سعید منتظرالمهدی را به عنوان سخنگوی ناجا منصوب کرده است.
آفتاب : «عصر ایران» با این مقدمه نوشت: اهمیت انتصاب سخنگو برای پلیس تنها به این خاطر نیست که پیش از این انجام نمی‌شده بلکه از جنبه‌های دیگر نیز مهم است:


1- صرف تعریف جایگاه فردی به عنوان سخنگو به این معنی است که آن نهاد خود را ملزم به پاسخگویی می‌داند. فرمانده و معاونان او و مسئولان رده‌های مختلف می‌توانند خود را از دسترس رسانه‌ها دور نگاه دارند و به سوال یا ابهامی پاسخ ندهند اما وظیفه ذاتی سخنگو این است که پاسخ بدهد و در فواصل زمانی مشخص نشست خبری برگزار کند. همین امر موجب می‌شود که از حجم شایعات کاسته شود و افکار عمومی چندان در انتظار نماند.


2- سخنگوی منصوب‌شده، سابقه مدیریت اجتماعی دارد و چون با نگاه فرهنگی به موضوعات می‌نگرد، از امکان تعامل بیشتری با رسانه‌ها برخوردار است. نیروی انتظامی هر چند قوه قهریه به حساب می‌آید اما به خاطر سر و کار داشتن مستقیم با مردم نمی‌تواند نگاه اجتماعی نداشته باشد. واقعیت این است که شهردار کنونی تهران در دوران فرماندهی نیروی انتظامی تلاش فراوانی برای ارتقای چهره اجتماعی این نیرو انجام داد اما پاره‌ای رخدادهای سیاسی که بعد از مسئولیت او اتفاق افتاد بار دیگر نیروی انتظامی را به وضعیت «بیشتر نظامی و کمتر اجتماعی» سوق داد. انتصاب سردار منتظرالمهدی در آغاز مسئولیت سردار اشتری از یک دوره تازه خبر می‌دهد و از‌ اراده‌ای که ارائه تصویر بهتری از فعالیت‌های پلیس نزد مردم را ضروری می‌داند و اینکه نمی‌خواهد به عنوان یک نهاد صرفا نظامی - انتظامی که تنها با زبان اجبار سخن می‌گوید، شناخته شود.


3- وجود سخنگو به این معنی است که دیگر فرماندهان و معاونان از حجم اظهار نظر و سخنرانی و موضع‌گیری‌های پراکنده و گاه متناقض کم کنند و به وظایف ذاتی پلیس بپردازند. در هر نهادی که سخنگو فعالیت می‌کند، اظهار نظر دیگران - به جز عالی‌ترین مقام آن نهاد - محدودتر و به‌سامان‌تر می‌شود؛ چرا که اگر قرار باشد همچنان همه حرف بزنند و موضع بگیرند، نیاز به سخنگو نیست. (این حُسن البته قابلیت تبدیل به عیب را دارد اگر دیگران نگویند و سخنگو هم سکوت کند).


4- با توجه به اینکه وزیر کشور جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی است، مردم انتظار دارند پلیس، همسو با اهداف دولت باشد و مجری، نه سیاست‌گذار. خوشبختانه پس از سخنان صریح اخیر رئیس‌جمهور به عنوان رئیس وزیر کشور و به‌رغم موضع‌گیری‌های دیگران، خود فرمانده نیروی انتظامی و معاونان صحبت خاص یا تندی انجام ندادند. از این منظر حضور سخنگو سبب می‌شود که امکان ارزیابی انطباق رفتار و گفتار نیروی انتظامی با دولت منتخب ملت، بیشتر فراهم آید و در موارد نقض، وادار به پاسخگویی می‌شود.


5- حضور سخنگو به سلامت خود نهاد متبوع هم کمک می‌کند زیرا نمایندگان رسانه‌ها اطلاعات قابل توجهی را چه در کنفرانس‌های خبری و چه در مقام ارتباط با سخنگو به او منتقل می‌کنند که می‌تواند به کار مدیریت آن نهاد بیاید. حال آنکه این ارتباط یا با دیگران میسر نمی‌شود یا اگر هم امکان‌پذیر باشد، فضایی را ایجاد می‌کند که به امکان رصد و پیگیری مواردی که از نگاه رسانه‌ها قابل تعقیب هستند، لطمه وارد می‌کند.


6- سفر فرمانده کل و معاونان به دیگر کشورها مستلزم رعایت پروتکل‌ها و انجام دعوت‌هایی است که چه‌بسا امکان پذیر نباشد یا ضرورتی به آنها احساس نشود. اقتضای سخنگویی اما ارتباط است و کسب اطلاع و او مدام در حال افزایش و ارتقای سطح دانسته‌های خود است و طبعا آنها را به فرماندهان از عالی‌ترین مقام تا سطوح پایین‌تر منتقل می‌کند و می‌تواند تجربه‌های دیگران را نیز منتقل کند. اینکه به جریمه‌های رانندگی به چشم یک منبع درآمد نگاه کنیم و عددی معادل هزار میلیارد تومان را برای آن در نظر بگیریم و با این پول پارکینگ طبقاتی نسازیم، در جاهای دیگر یا نیست یا کم است و سخنگو می‌تواند به این موضوعات فکر کند و درباره آنها پاسخ دهد؛ چرا که مدام در معرض ارتباط با رسانه‌هاست. مثال‌های متعدد دیگر هم وجود دارد که خارج از این بحث است اما در مجموع می‌توان گفت که سخنگو فرماندهان مشغول در دنیای پلیسی را با جامعه و بیرون پیوند می‌زند. از درون به بیرون می‌گوید و واقعیت‌های بیرون را به درون منتقل می‌کند و در عمل شانی فراتر از سخنگویی دارد.


این 6 نکته اما نیمه پر لیوان و وجوه مثبت قضیه است و دو نگرانی هم وجود دارد:


اول اینکه دیگران خود را موظف به پاسخگویی ندانند و به سخنگوی پلیس ارجاع دهند - که همان گونه که در بند سوم توضیح داده شد اگر به معنی پرهیز از پراکنده‌گویی و اظهارات ضد و نقیض باشد خوب است - اما اگر قرار باشد فرماندهان واحدهای موضع گیری و موضوعات مختلف را به سخنگو موکول کنند ولی سخنگو هم در دسترس نباشد نقض غرض خواهد بود.


نگرانی دیگر این است که سخنگو گمان کند اقتضای این شغل بیان سخنان دوپهلو و به‌کارگیری عبارات دیپلماتیک همچون سخنگوی وزارت خارجه است یا چنانکه گاه در موضع‌گیری‌های سخنگوی وزارت ارشاد دیدیم عینا مطابق نظر شخص وزیر نباشد. درست است که سخنگوی وزارت خارجه ناگزیر از بیان عبارات کاملا دیپلماتیک است و سخنگوی نیروی انتظامی هم طبعا ملاحظات امنیتی را باید رعایت کند اما سخنگویی به معنی الزام در به‌کارگیری تعابیر کلیشه‌ای و غیر شفاف نیست.


با رعایت این دو نکته و با لحاظ موارد 6 گانه پیش‌گفته، انتصاب سخنگوی نیروی انتظامی را باید به فال نیک گرفت و داوری درباره عملکرد سردار منتظر المهدی در این جایگاه تازه را به بعد واگذاشت.




تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن