واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: سید ضیاء الدین دری گفت: کسانی که با من آشنایی داشته باشند میدانند که سبک و ارزشهای کاری من 180 درجه برعکس این سریال ترکیهای است
سید ضیاءالدین دری، کارگردان سینما و تلویزیون در خصوص صحبتهایی در مورد حاشیههای کار جدیدش گفت: من همین امروز به سینما و تلویزیون نیامدهام و 33 سال سابقه فعالیت دارم. کسانی که با من آشنا باشند، میدانند که کسی که سریالهای ارزشی "کیف انگلیسی" و "کلاه پهلوی" را ساخته است، به سمت ساختن سریالی چون "فاطما گل" نمیرود.
وی در ادامه افزود: در سریال "فاطما گل" هیچ توجهی به مسائل معنوی و ارزشی نشده و این سریال نمادی از تلاش جناح سکولار جامعه ترکیه در برابر دولت اسلام گرا است.
تمام هدف سازندگان «فاطما گل» عادیسازی روابط زن و مرد است. تمام افرادی که با من آشنایی دارند، میدانند من چنین سریالی نمیسازم. اصلا اگر من هم خدای نکرده اقدام به چنین کاری کنم، مگر مملکت قانون ندارد که جلوی من را بگیرد. اگر کسی آثار من را دیده باشد، خواهد فهمید که ارزشهای آنها کاملا ضد پیام "فاطما گل" است.
کارگردان سریال "کیف انگلیسی" اظهار داشت: متاسفانه بعضی از مطبوعات حرفی برای گفتن ندارند و یکسری از حرفهای من را به اشتباه تیتر میکنند. من گفتم سریالی پر مخاطب میسازم و آنها تیتر زدند که دری "فاطما گل" میسازد. مگر میشود "فاطما گل" ایرانی ساخت؟ من سریالی 180 درجه مخالف "فاطما گل" با همان تعداد مخاطب میسازم.
وی افزود: باید دست فیلم سازان و نویسندگانی که در این شرایط سخت کار میکنند را بوسید ، اما وقتی سریالی مثل سریال مهران مدیری و برخی دیگر از کارگردانان تولید میشود و از سوی تمام رسانهها مورد نقد قرار میگیرد و آن را بدون دلایل موجه میکوبند انگیزه ای باقی نمی ماند ، و دلیل چنین برخوردهایی این است که آن سریالها سودی برای بعضی مطبوعات نداشته است ، همانطور که در گذشته تهیه کنندگان سطح پایین ، برای دیده شدن کارهایشان به بعضی مطبوعات باج میدادند و اتفاقا در جلب رضایت یکسری مدیران موفق بودند.
این کارگردان عنوان کرد: وقتی 90 درصد مطبوعات علیه یک سریال بنویسند مردم به دیدن آن کم میل میشوند . گویی همه با هم برای نابود کردن تولیدات داخلی سینما و تلویزیون دست به دست هم دادهایم چون وقتی مطبوعات فیلمهای نفروش را حمایت کنند ، مردم نسبت به سلیقه آنها بی اعتماد میشوند و دیگر به سینما نمیروند، در حالیکه رهبر معظم انقلاب اسلامی میگویند از تولیدات ملی حمایت کنید و منظور ایشان علاوه بر کالا، حوزه فرهنگ هم هست.
وی ادامه داد: حتی اگر سریال های داخلی متوسط هم باشند ، لحظات جذابی دارد که نباید نادیده گرفته شود ، البته باید تنوع تیپهای فکری جهت سریال سازی در ژانرهای مختلف بیشتر شود و در این صورت صدا و سیما در جذب مخاطب موفق تر خواهد بود.
دری گفت: در 10 سال اخیر کارگردانان موفقی از جمله کیانوش عیاری، ابراهیم حاتمی کیا، کمال تبریزی وارد تلویزیون شدند ، اما شرایط آنها را کنار زد در حالی که این کارگردانان سریالهای بسیار زیباتر و با ارزش تر از سریالهای ترکی می ساختند که اتفاقا در جذب مخاطب هم موفق بودند. اگر به سریالهای ایرانی توجه بیشتری شود، میتوانند در سطح جهانی مخاطبان بسیاری را جذب کنند.
ضیاء الدین دری در پایان خاطرنشان کرد: اگر سریالهای ما از تک بعدی بودن در بیایند، حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت و من میتوانم سریالی 180 درجه برعکس "فاطما گل" بسازم اما مخاطبان بی شماری را جذب کنم.
گفتنی است؛ ضیاءالدین دری برای ساخت یک سریال جدید آماده میشود، برخی از رسانهها اثر جدید را با یک سریال ترکیهای مقایسه کردند که با واکنش این کارگردان مواجه شد.
گردآوری : گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع : yjc.ir
28 ارديبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]