واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان: 100 نفر از 108 محدث کتاب صحیح بخاری شیعه بودند زاهدان- ایرنا نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سیستان و بلوچستان و کرمان گفت: از 108 محدث کتاب صحیح بخاری که یکی از کتب بسیار ارزشمند اسلامی به ویژه در میان اهل تسنن است 100 نفر شیعه بودند که این مهم بیانگر اتحاد بین دو مذهب شیعه و سنی اسلام است.
به گزارش ایرنا آیت الله عباسعلی سلیمانی در بیست و چهارمین آیین دانش آموختگی طلاب اهل سنت زاهدان در مصلی اهل سنت این شهر افزود: این موضوع نشاگر وجود اسناد شیعه در کتاب معتبر اهل سنت است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان با تبریک سالروز بعثت پیامبر بزرگوار اسلام (ص) اظهار داشت: در زمان کتابت صحیح بخاری علما نسبت به هم حساسیت های کنونی را نداشتند به طوری که بسیاری از آنان با حضور در کلاسهای درس یکدیگر از علم همدیگر بهره می بردند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: از علمای سنی دعوت می کنم تا افرادی برای تدریس به حوزه علمیه شیعیان بیایند و نیز از اساتید حوزوی ما نیز افرادی به حوزه علمیه اهل تسنن بروند.
آیت الله سلیمانی تصریح کرد: امروز دنیای اسلام دچار آفت تفرقه شده است و آنگونه که باید وحدت وجود ندارد و این مقدمه توطئه دشمنان علیه اسلام است.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این همایش اظهار داشت: امروز جامعه تشنه اخلاق است و ما باید با پیروی از رهنمود های پیامبر گرامی اسلام(ص) به عنوان نجاتبخش انسانیت در انجام این کار مهم قدم برداریم.
علی اوسط هاشمی ادامه داد: بعثت نبی مکرم اسلام (ص) روز پرتو افکنی نور رحمت الهی بواسطه بهترین انسان و الگوی بی نظیر بشریت است.
وی بیان کرد: بعثت راه نجات از وضعیت کنونی است و اگر در راستای آن حرکت نشود آتش افروزی های دشمنان وسعت می یابد و بر نقش های انسانی خدشه وارد می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: راه بودن در مسیر روشنایی و حصول اتحاد و نیز جلوگیری از تفرقه نادیده گرفتن خرده اختلافات است.
وی افزود: وجود اختلاف گرچه در برخی مباحث مانند اختلاف در دانایی در جهت اکتشافات علمی و تلاش برای دانایی ارزشمند است اما علمای شیعه و سنی باید دست در دست هم داده و اتحاد و همدلی را در باطن و ظاهر نشان دهند.
هاشمی گفت: به وسعت دین مبین اسلام به علما دینی و دانشگاهی نیاز است و تکریم علم و دانش را چه دانش دینی و چه دانشگاهی مورد انتظار است.
وی با تاکید بر رفع مشکل بی سوادی در استان از علما و مسولان دانشگاهی و نیز آحاد مردم خواست تا با همت مضاعف این معضل را ریشه کن کنند.
رییس پژوهشگاه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این همایش فلسفه وجود انسان را رسیدن به کمال دانست و گفت: خداوند با مبعوث کردن پیامبران و ارسال کتب آسمانی انسان را در مسیر رسیدن به تکامل کمک کرده است.
حجت الاسلام محمد حسین مختاری افزود: برای رسیدن به کمال انسان ها نیاز به آموزش دارند که بعثت و نبوت در اینجا معنی اصلی خود را پیدا می کنند و در واقع راهنمای خروج انسان از جهالت و نجات بشریت است.
وی اظهار داشت: امروز دنیای غرب و استکبار جهانی در صدد آسیب زدن به وحدت و یکپارچگی امت اسلام هستند و تنها پیروی از رهنمودهای پیامبر اسلام(ص) می تواند این نقشه شوم غربی ها را خنثی کند.
رئیس پژوهشگاه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: غربی ها با استفاده از رسانه های اجتماعی به مقدسات مسلمانان توهین می کنند و از جانب استکبار جهانی و صهیونیست به ویژه اسراییل حمایت می شوند که در اینجا وحدت اسلامی نیاز است.
وی تصریح کرد: با حفظ حس شفقت و مهربانی در میان شیعه و سنی بواسطه پیامبر مشترک، کتاب مشترک و دین مشترک می توان در مقابل نفوذ غربی ها ایستاد.
حجت الاسلام مختاری اظهار داشت: امروز اسلام از یک طرف از سوی استکبار جهانی مورد حمله و هجمه همه جانبه قرار گرفته و از سوی دیگر تفسیر نادرست و افراطی از قرآن و احادیث پیامبر(ص) موجب ارائه چهره ای خشن از دین مبین اسلام شده است.
وی با اشاره به سرعت رشد اسلام در کشورهای اروپایی و آمریکایی افزود: دشمنان با ترفندها و نقشه های شوم خود در تلاشند مانع پیشرفت اسلام در این کشورها شوند.
رییس پژوهشگاه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: پژوهشگران شیعه و سنی ما برآنند که با تحقیق در عرصه های مختلف علمی به ویژه در فقه و مذهب نظریات بزرگ اسلامی را جمع آوری کنند.
مدیر مدرسه دینی و خطیب مسجد جامع محمدیه اهل سنت تالش نیز در این آیین گفت: وحدت و یکپارچگی امت اسلام به منزله شاهرگ حیاتی اسلام و مسلمانان است که باید همواره از آن محافظت شود.
شیخ سید محمد شافعی قریشی افزود: با الگو قرار دادن روش و سنت مسلمانان صدر اسلام و رهنمودهای پیامبر اسلام(ص) می توان تفرقه را از بین برد.
وی بیان کرد: برخی افراد با توهین های مکرر و بر انگیختن احساسات مذهبی عوام در مسیر وحدت بین شیعه و سنی مشکل ایجاد کرده و ریشه های دشمنی را بجای دوستی تقویت می کنند.
محمد عثمان قلندرزهی مدیر حوزه علمیه مدینه العلوم خاش نیز گفت: این همایش نماد وحدت عملی در کشور است و این وحدت لازمه پایداری اسلام است.
وی با بیان اینکه نسخه اتحاد امت اسلامی بر اعتقاد به خداوند، پیامبر(ص) و قرآن کریم استوار است افزود: راه رسیدن به اسلام ناب و گسترش آن در سراسر دنیا راهی طولانی است و اتحاد مسلمانان را می طلبد.
در این مراسم که به منظور دستار گذاری و پایان تحصیلات حوزوی طلاب علوم دینی اهل سنت با عنوان "ختم صحیح بخاری" برگزار شد، 140طلبه برادر به درجه مولوی و 117طلبه خواهر به درجه فاضله نایل آمدند و از 40حافظ قرآن کریم تجلیل شد.
7311 / 6081
26/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]