واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه پاکستانی: دانشگاه تحت رهبری عربستان، مروج افراط گرایی و افکار تکفیری در پاکستان اسلام آباد – ایرنا – سایت اینترنتی روزنامه پرتیراژ اکسپرس تریبیون پاکستان نوشت: یک نهاد اطلاعاتی اعلام کرده اند که دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد (تحت ریاست و رهبری عربستان) فرقه گرایی، افراط گرایی و افکار تکفیری را ترویج می کند؛ دانشگاهی که زمستان گذشته به دلیل برگزاری یک نمایشگاه صهیونیستی و به نمایش گذاشتن پرچم و تصاویری از مقامات رژیم صهیونیستی، برای پاکستان دردسر ساز شد.
این نهاد اطلاعاتی که به دلیل حساسیت موضوع نامی از آن در روزنامه اکسپرس تریبیون برده نشده، در نامه ای رسمی با عنوان فعالیت های نامطلوب در دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد خطاب به مسوولان این دانشگاه نوشته است: حضور افرادی با سوابق منفی و عقاید فاسد در این دانشگاه که با اهداف و انگیزه هایی پنهان به این دانشگاه راه یافته اند، جای نگرانی است.
در این نامه آمده است: گزارش ها از فعالیت های دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد حاکی است که این دانشگاه بطور تعمدی درحال ترویج و تبلیغ افکار و اندیشه های افراط گرایانه و تکفیری است و این درشرایطی است که پاکستان در حال مبارزه با تروریسم است؛ پدیده شومی که حاصل ترویج افکار و اندیشه های افراط گرایانه و تکفیری است.
براساس گزارش اکسپرس تریبیون، دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد در دهه 1980 و با هدف تدریس عموم دینی تاسیس شد اما در سال های بعد علوم مختلفی از جمله علوم طبیعی، علوم اجتماعی و مدیریت بازرگانی به رشته های تحصیلی در این دانشگاه اضافه شد. این دانشگاه درحال حاضر بیش از 20 هزار دانشجو از کشورهای مسلمان مختلف سراسر جهان دارد و بخش عمده هزینه های آن از سوی عربستان سعودی و با انگیزه های خاص تامین می شود.
این روزنامه می نویسد: نفوذ سعودی های در این دانشگاه همواره یک موضوع جنجال برانگیز بوده است. رییس کنونی این دانشگاه یک تبعه عربستان سعودی بنام احمد یوسف احمد الدرویش است.
براساس این گزارش، در سال 2011، دکتر فتح محمد ملک رییس پاکستانی وقت این دانشگاه به دلیل بیان اظهارات ضدسعودی و دعوت نماینده ای از ایران برای سخنرانی در یکی از مراسم های فرهنگی در این دانشگاه، به شدت مورد انتقاد سفیر وقت عربستان در اسلام آباد قرار گرفت و بعد از این رویداد، فتح محمد ملک از ریاست این دانشگاه برکنار شد.
در نامه ای که نهاد امنیتی یاد شده به این دانشگاه نوشته، به مسوولان این دانشگاه توصیه شده است تا از ظرفیت این دانشگاه برای تدریس علوم اسلامی حقیقی و علوم معاصر به نفع جهان اسلام استفاده کنند.
سال گذشته نیز برپایی یک نمایشگاه عرضه محسولات فرهنگی رژیم صهیونیستی در بخشی از این دانشگاه و نصب پرچم رژیم صهیونیستی و تصاویری از مقامات این رژیم در این نمایشگاه، جنجال ساز شد و به یک بمب خبری در رسانه های پاکستان تبدیل شد و خشم بسیاری از مردم این کشور را به همراه داشت. اما مسوولان ارشد این دانشگاه برای متقاعد کردن افکار عمومی مدعی شدند که این نمایشگاه بدون اطلاع آنان برگزار شده و بلافاصله آن را متوقف کردند.
فعالیت ها و تبلیغات مخفیانه و غیرمستقیم عربستان در پاکستان برای ترویج افراط گرایی، تروریسم و افکار تکفیری در این کشور، دیگر برای کسی پوشیده نیست.
سخن گفتن علیه عربستان و حاکمان آل سعود، زمانی در پاکستان یک تابو و یک اقدام ناپسند محسوب می شد، اما امروز به ویژه قشر جوان و تحصیل کرده این کشور به اهداف و نیات اصلی عربستان در پاکستان پی برده اند و به صراحت علیه آل سعود انتقادهای شدید مطرح می کنند.
حتی برخی از مقامات عالی و رسمی پاکستان هم هراسی از مطرح کردن واقعیت های تلخ نفوذ عربستان در کشورشان ندارند. زمستان سال گذشته "ریاض حسین پیرزاده" وزیر هماهنگی میان ایالت های پاکستان در اظهاراتی تند و صریح علیه عربستان سعودی، حکومت این کشور را عامل بی ثباتی و بسیاری از مشکلات جهان اسلام از جمله پاکستان دانست و گفت: عربستان از طریق خرج کردن پول های کلان، ایدئولوژی مورد نظر خورد را در میان برخی کشورهای اسلامی از جمله پاکستان ترویج می دهد.
وی تاکید کرد: دیگر زمان آن رسیده است تا مانع از تا ورود پول های عربستان به پاکستان شویم.
برخی نمایندگان مجلس و سیاستمداران پاکستانی معتقدند عربستان سعودی بخش عمده ای از نیازهای مالی برخی مدرسه های دینی در پاکستان را تامین می کند و معمولا در چنین مدارسی، افکار و عقایدی به دانش آموزان تدریس می شود که می تواند موجب سوق دادن ذهن و فکر آنان به سمت افراط گرایی و در نهایت تروریسم شود.
عربستان سعودی بعد از تلاش های فراوان برای تحت تاثیر قرار دادن اذهان مردم پاکستان، به دنبال این بود که در شرایط خاص مثل شرایط امروز که جهان شاهد حملات وحشیانه آل سعود به مردم یمن است، بتواند از سرمایه گذاری های مالی و ایدئولوژیک خود در پاکستان بهره برداری کند و پاکستان را همراه خود، به گودال این جنگ بکشد. اما با بالا رفتن سطح آگاهی مردم مسلمان پاکستان، دولت این کشور به خواسته مردم تن داد و از پذیرفتن خواسته آمرانه ریاض برای شرکت در جنگ یمن خودداری کرد.
آساق**272**1723
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]