تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820493326




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باید تشکل های آب بران در محدوده زرینه رود میاندوآب تقویت شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار آذربایجان غربی: باید تشکل های آب بران در محدوده زرینه رود میاندوآب تقویت شوند ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: تقویت تشکل های آب بران زمینه ساز مدیریت مصارف آب کشاورزی در محدوده زرینه رود است و باید این تشکل ها را تقویت کنیم.


هادی بهادری روز پنجشنبه در جلسه بررسی وضعیت منابع آب دشت زرینه رود افزود: وضعیت دریاچه ارومیه اقتصا می کند تا در تمامی منابع آبی حوضه این دریاچه، حق آبه آن در نظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: بزرگترین حوضه آبریز دریاچه ارومیه رودخانه زرینه رود است و باید آب انباشته شده در پشت سد بوکان که بر روی این رودخانه بسته شده است، با بهترین روش مدیریتی مصرف شود تا دریاچه ارومیه از این رودخانه بی بهره نباشد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: در سال های گذشته کشاورزی در وسعت کمتری صورت می گرفت و آب های جاری علاوه بر تامین آب مورد نیاز کشاورزان، حق آب دریاچه ارومیه را نیز تامین می کرد ولی در چند سال اخیر با گسترش بی رویه کشاورزی و استفاده نادرست از آب های جاری توجه کافی به حق آبه دریاچه ارومیه وجود ندارد.
بهادری با اشاره به نگران کننده بودن تغییر اقلیم حوضه دریاچه ارومیه اظهار کرد: حفظ تعادل چرخه اکولوژیکی زیست بوم منطقه و مسیر آب های جاری به همراه مدیریت سیلاب ها، کنترل دمایی منطقه را فراهم می کند و بسیاری از مشکلات ناشی از برهم خوردن اقلیم حوضه دریاچه ارومیه را کاهش می دهد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه نیاز اراضی کشاورزی میاندوآب در سال زراعی جاری، 600 میلیون مترمکعب است، ادامه داد: امیدواریم با مدیریت منابع آبی و آب پشت سد بوکان کمبودی برای آبیاری اراضی کشاورزی نداشته باشیم .
فیض اله شمس افزود: در پنج سال گذشته چهار هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی میاندوآب به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده اند و از اواخر سال گذشته کشاورزان منطقه برای یک هزار و 100 هکتار از زمین های کشاورزی ایجاد سیستم آبیاری تحت فشار، تقاضا کرده اند و از این میزان 385 هکتار به اجرا رسیده است.
وی ادامه داد: در صورت تامین اعتبارات به موقع و کامل می توانیم میزان اراضی تجهیز شده به سیستم آبیاری تحت فشار منطقه میاندوآب را به هشت هزار هکتار برسانیم.
فرماندار میاندوآب نیز در این جلسه اظهار کرد: امسال با هدف کمک به احیای دریاچه ارومیه میزان کشت چغندرقند در مزارع این شهرستان، یک هزار هکتار کمتر از سال گذشته است.
سیف اله مطلبی اضافه کرد: در سال گذشته چهار هزار هکتار از زمین های منطقه، به کشت چغندرقند که محصولی آب بر است، اختصاص یافته بود که امسال با مشاوره های ترویجی جهاد کشاورزی این رقم به سه هزار هکتار کاهش یافته است.
وی گفت: تقاضاهایی برای کشت چغندر قند به صورت انبوه و در زمین هایی بیش از 10 هزار هکتار بود ولی طبق مصوبه جلسات مشورتی با سازمان جهاد کشاورزی برای اراضی بیش از پنج هزار هکتار مجوز کشت این نوع محصول صادر نمی شود و امیدواریم کشاورزان نیز در این مسیر همراهی لازم را داشته باشند.
مطلبی افزود: سطح زیر کشت پیاز نیز در این شهرستان در سال جاری 50 درصد کاهش داشته و این به دلیل واقع شدن میاندوآب در جنوب دریاچه ارومیه و بحران کم آبی در این منطقه است.
وی از افزایش 41 درصدی بارش ها در سال زراعی جاری در میاندوآب خبر داد و اظهار کرد: در سال زراعی جاری میزان بارندگی در این شهرستان بیش از 321 میلی متر بود و این در حالیست که در مدت مشابه سال گذشته میزان بارندگی ها در حدود 219 میلی متر بود.
مطلبی اضافه کرد: اقدامات برای ساماندهی دو هزار هکتار از اراضی دشت زرینه به اتمام رسیده و برای تداوم این اقدامات در دو هزار هکتار دیگر از اراضی، دو هزار و 500 اصله نهال گز با صرف اعتبار یک میلیارد و 600 میلیون ریالی در حال پرورش است.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته و بزرگترین دریاچه داخلی کشور است که در سالهای اخیر سالانه حدود 40 سانتی متر از سطح آن کاسته شده به طوری که در حال حاضر تراز آبی آن حدود سه و نیم متر پایین تر از تراز اکولوژیک است.
این دریاچه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد و در طی 13 سال گذشته شش متر کاهش سطح داشته و تا تیر ماه سال 1392 بیش از 75 درصد از آب آن خشک شده بود.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، برنامه ریزی های خوبی در راستای کاهش مصرف آب در این حوضه آبی و افزایش تراز این دریاچه تا رسیدن به تراز اکولوژیک انجام شده است.
امسال را می توان جزء معدود سالهایی دانست که این تراز رشد داشته و یا کاهش بی رویه سطح آن، متوقف شده است.
تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه 1274.1 متر است.
تراز فعلی آب دریاچه ارومیه حدود 1270.62 متر است.
8137/2093



24/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن