واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهار نقطه استان مرکزی برای احداث نیروگاه بادی تعیین شد اراک- ایرنا- معاون برنامه ریزی استانداری مرکزی گفت: چهار نقطه استان مرکزی برای احداث نیروگاه های بادی و احداث اولین کارخانه ساخت توربین های بادی تعیین شد.
محمدرضا عاشوری روز چهار شنبه در نشستی با چند تن از سرمایه گذاران خارجی در اراک افزود: این چهار نقطه شهرستانهای اراک، شازند و زرندیه واقع شده اند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه انرژی های فسیلی و نفت تمام شدنی و گران است حرکت به سمت بهره گیری از انرژی های تجدید شونده و نوین یک انتخاب نیست بلکه از ضرورت های مهم صنعت کشور و دنیای امروز است.
معاون برنامه ریزی استانداری مرکزی بیان کرد: کشور های اروپایی و حوزه اسکاندیناوی با حرکت به سمت بهره گیری از انرژی های نو، توانسته اند از این انرژی ها بهره گیری های مناسبی را داشته باشند در حالی که کشور ایران با وجود ظرفیت ها بالا و داشتن مناطقی با اختلاف دما تا 35 درجه در این حوزه توسعه نیافته است.
عاشوری خاطر نشان کرد: با توجه به باد خیز بودن و موقعیت جغرافیایی کشور می توان با جذب سرمایه گذار و بهره گیری از فناوری روز دنیا، کشور را به یکی از صادر کنندگان برق در منطقه و جهان تبدیل کرد و از وابستگی اقتصاد به نفت رهایی داد.
وی خاطر نشان کرد: حضور سرمایه گذارانی در حوزه توربین و برق و آموزش به مهندسان داخلی می تواند کشور را با وجود ظرفیت های موجود به یکی از کشور های سرا آمد در حوزه برق در منطقه و جهان تبدیل کند.
مدیر بازار یابی شرکت بین المللی گومز نیز در این نشست گفت: این شرکت یکی از شرکتهای بزرگ دنیا در زمینه ساخت توربین های بادی است که در پنج کشور جهان از جمله آمریکا، چین و اسپانیا کارخانه دارد و در 55 کشور جهان در آفریقا، آسیا و آمریکا حضور فعال دارد.
تانگو جین لبه افزود: شرکت گمس در کشورهایی چون مصر، تونس، آذربایجان ، ازبکستان وآمریکای لاتین فعالیت طولانی مدت دارد و علاقه دارد تا در ایران نیز حضور فعال و طولانی مدت داشته باشد.
وی ادامه داد: شرکتی استرالیایی INFOTEC با بیش از یک دهه تجربه در زمینه احداث نیروگاه های بادی متجاوز بر 900 مگاوات نیروگاه بادی با شرکای اسپانیایی خود ایجاد کرده است و در حال حاضر نیز در حال بررسی مطالعات اولیه روی ده سایت با ظرفیت بالغ بر دو هزار مگا وات برای احداث نیروگاه بادی در استرالیا است.
مدیر عامل خانه تشکل های مردم نهاد استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سازمان ملل متحد برای کاهش میزان دی اکسید کربن و بهبود محیط زیست تا سال دو هزار و 50 میلادی در نظر دارد 95 درصد از نیروگاه های فسیلی دنیا را از رده خارج و نیروگاه های برق سبز را جایگزین کند.
سیاوش آقاخانی افزود: بر اساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در افق چشم انداز سال یکهزار و 404 باید حدود صد هزار مگا وات برق تولید شود و حدود ده درصد (ده هزار مگا وات) از این ظرفیت توسط نیروگاه های تجدید پذیر تولید شود.
وی ادامه داد: استان مرکزی جزو یکی از استان های صنعتی کشور است ولازم است برای کاهش آلودگی هوا و جبران کمبود انرژی برق از نیروگاه های برق پاک بهره ببرد.
مدیر عامل خانه تشکل های مردم نهاد استان مرکزی بیان کرد: احداث نیروگاه های بادی در استان مرکزی علاوه بر جبران کمبود نیاز انرژی می تواند زمینه آموزش نیرو های متخصص در حوزه مهندسی باد و توربین، انتقال فناوری پیشرفته ساخت توربین های بادی به کشور و احداث کارخانه ساخت توربین های بادی در استان مرکزی برای تامین نیاز استان و کشور را در پی داشته باشد.
در این نشست مقرر شد در خواست ایجاد نیروگاه توسط شکرت INFOTEC ظرف دو روز آینده به شرکت توانیر تحویل و نقاط مورد نظر برای ایجاد نیروگاه مشخص شود تا زمین برای ایجاد این نیروگاه توسط جهاد کشاورزی استان مرکزی بلوکه شده و پس از انجام مطالعات مربوطه زمین به این شرکت واگذار شود.ک/2
1955/6012
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]