واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در خمین اعلام کرد لاله های واژگون استان مرکزی در معرض نابودی قرار دارد خمین – ایرنا – مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: لاله های واژگون در این استان در معرض نابودی قرار دارد.
یوسف یوسفی عصر دوشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از لاله های واژگون خمین افزود: چرای بی رویه دام ، چیدن لاله ها توسط طبیعت گردان وتبدیل اراضی مرتعی به کشاورزی از مهمترین علتهای قرار گرفتن این گیاه خودروی طبیعی در معرض خطر انقراض است .
وی ادامه داد: برای حفظ ، احیا وپیشگیری از خطر انقراض این گیاه نادر و با ارزش مرتعی، عملیات قرق در فصل رشد و نمو این گیاه در بهار انجام می شود.
یوسفی اظهارکرد: اجرای طرح های مدیریت چرای دام، حفاظت از منابع طبیعی و طرح های مرتعداری از دیگر برنامه های اجرایی برای حفظ و احیای لاله های واژگون است .
وی، لاله واژگون را اثر طبیعی دارای ثبت ملی دانست و ادامه داد: در صورتی که یک اثرطبیعی ثبت ملی شود دارای شاخص ها و معیارهای ویژه ای است که بایستی ازآن صیانت شود .
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: متاسفانه دیدگاه مردم محل وگردشگران وطبیعت گردان نسبت به لاله های واژگون مناسب نیست.
یوسفی مهمترین ابزار پیشگیری از خطر انقراض این سرمایه طبیعی را ارتقای فرهنگ روستاییان و طبیعت گردان دانست و ادامه داد: هر کجا لاله واژگون رشد و تکثیر پیدا کرده نشان از فرهنگ بالای ساکنان آن منطقه دارد.
وی بیان کرد: در سال های اخیر به دلیل دخالت انسان در عرصه های محل رویش این گل؛ تولید آن کاهش یافته که عمده ترین دلایل آن نامهربانی انسانها و طمع ورزی نسبت به این گل زیبا توسط برخی سودجویان است.
مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مرکزی گفت: در فصل بهار برخی افراد سودجو و یا طبیعت گردان این گل زیبا و سرمایه طبیعی را می چینند و از آن برای فروش و یا کاشتن در باغچه منزلشان استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه این گل ماندگاری کمی دارد و در باغچه های منازل به خاطر هوای گرم رشد نمی کن، افزود: این گیاه شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی را از نظر خاک نیاز دارد .
وی افزود: لاله های واژگون که در زبان محلی اشک مریم نامیده می شود، در مناطق سنگلاخی می روید و در اواخر فروردین ماه به گل می نشینند و تا اواخر اردیبهشت گل های خود را حفظ می کنند.
وی بیان کرد: در این مدت طبیعت گردان های بسیاری از این مکان ها بازدید می کنند که نباید این گیاه را بچینند و یا دست کاری کنند و چیدن آن ممنوع است.
یوسفی گفت: لاله واژگون از راه پیاز تولید می شود و کندن بی رویه آن باعث به خطر افتادن و انقراض آن می شود.
مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مرکزی گفت: در کنار لاله های واژگون گون گزی که گیاه نادر دیگری است می روید که از این گون ماده اولیه گز استحصال می شود .
یوسفی گفت: بادامچه ،دافنه ،تره کوهی ،شنگ و موسیر از گیاهان خودروی مرتعی دیگر است که در کنار لاله واژگون می روید ودر مجموع پوشش گیاهی واکوسیستمی مفیدی را به وجود می آورند که به عنوان اقتصاد سبز مردم می توانند از مشاهده آن لذت ببرند.
این گل خودرو و زیبا دارای چهار یا پنج لاله واژگونه است که در غلافی با پنج یا شش برگ سبز در انتهای آن، زیبایی خاصی دارد.
این گل در چند از استان مرکزی می روید.ک/3
7277/6199/6012
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]