تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خداوند عزيز و جليل نقل كرده است كه فرمود: هر كار ارزشمندى كه در آن بسم ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806772942




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ریشه اشرافی گری کجاست؟/اقتصاد ما به دلالی گره خورده/ برخی نهادها به آن دامن می زنند


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ریشه اشرافی گری کجاست؟/اقتصاد ما به دلالی گره خورده/ برخی نهادها به آن دامن می زنند


استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفتگوی اینترنتی گفت: نظام اقتصادی با دلالی و سرمایه گذاری غیر مولد گره خورده است. بخش هایی از نهادهای رسمی هم دانسته یا ندانسته به آن دامن می زنند حکایت تفاخر، مانور ثروت و جولان خودروهای فوق لوکس در خیابان ها چندی ست که مورد توجه جامعه پژوهان و روانشناسان اجتماعی قرار گرفته. هر چند حضور طبقات برخوردار در جوامع مختلف طبیعی است، اما به باور جامعه شناسان اینکه طبقات سرمست از دارندگی، به مانور ثروت در مقابل دیدگان توده های مردم روی بیاورند، نه به صلاح امنیت روانی جامعه است و نه با سبک زندگی ایرانی - اسلامی سازگار؛   با این حال چند وقتی است که نیروی انتظامی هم برخورد با افرادی را آغاز کرده که با  خودروهای لوکس و با حرکت های مارپیچ و سرعت های سرسام آور، خیابان ها را به عرصه ای برای به رخ کشیدن ثروت خود تبدیل کرده اند. آن طور که پلیس تهران می گوید: در دو هفته گذشته 850 خودروی متخلف لوکس توقیف شده اند.   به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، برنامه «پیشخوان خبر» برای آسیب شناسی این پدیده گفتگویی اینترنتی ترتیب داد با علی تاج مزینانی، استاد دانشگاه و جامعه شناس، که مهم ترین بخش های آن به ترتیب است:

مجری: همه گیری اشرافی گری افراطی و مانور ثروت در انظار عمومی، یکی از مشکلات هر جامعه ای به شما می آید. از دید شما ریشه این سبک زندگی ناسالم چیست؟
همه گیری اشرافی گری افراطی و مانور ثروت در انظار عمومی مثل همه پدیده های اجتماعی علت های مختلفی دارد که می توانیم به برخی از برجسته ترین آنها اشاره کنیم . نخستین علت ظهور یک سرمایه داری لجام گسیخته و غیر مولد است. هر چند ممکن است به لحاظ نظری بگوییم نظام اقتصادی ما مخالف سرمایه داری است، اما به آن سو رفته ایم و این نظام اقتصادی گره خورده با دلالی و سرمایه گذاری غیر مولد مثل خرید سکه و ارز و زمین خواری و اینها باعث شده «وِبلِن» از «طبقه تن آسای» نام ببرد که از قرن 19 به بعد مصرف متظاهرانه می کند. رانت هایی با اندازه های مختلف ایجاد کرده ایم و بخش هایی از نهادهای رسمی هم دانسته یا ندانسته به آن دامن می زنند و خصوصی سازی نیز به این قضیه دامن می زند.
در تعالیم هم داریم که انسان ها می بینند مسئولانشان به چه نحوی هستند و خیلی از مسئولان نظام در این روش وارد می شوند و این روش  بازخوردی هم در جامعه دارد.

مجری: جلوه های اشرافی گری افراطی در سبک زندگی امروزی جامعه ما چیست؟
در همه عرصه های زندگی جلوه های این سبک زندگی مصرف متظاهرانه ظهور کرده است. نظیر خودروهای گران وارداتی، خانه های مسکونی گران قیمت و ویلاها، سفرهای خارجی و .... اینها به یک نوع هویت و فخرفروشی تبدیل شده است.
خودرو از وسیله حمل و نقل بودن به یک وسیله تشریفاتی تبدیل شده؛ خانه که عامل نگهداری از سرما و گرماست، به وسیله فخرفروشی تبدیل می شود و همچنین نوع گذران اوقات فراغت در مرفه های جامعه با بقیه قشرها فرق می کند.
آموزش هم به این عرصه وارد می شود و کلاس های کنکور هم به افراد خاصی تعلق دارد؛ نظام آموزشی ما چنان ناسالم است که به این عمل دامن می زند. همین طور نظام آموزش و بهداشت ما هم دارای همین تبعیض هاست.

مجری: بیماری اشرافی گری افراطی و مانور ثروت چه آثار سوئی بر امنیت روانی جامعه دارد؟

کلانشهرها جایی که اختلاف فقیر و غنی نمود بیشتری دارد.
این امر به حوزه امنیت اجتماعی محدود نمی ماند و در درجه نخست یک احساس محرومیت اجتماعی به وجود می آورد و در زمینه رفاه هم یک سری عوامل داریم. «رفاه» نیز یک امر حاصل از مقایسه نسبی شده است؛ یعنی حتی اگر نیازهای فرد برآورده شود، وقتی خود را با فرد دیگری مقایسه می کنند، باز هم احساس کمبود کنند.

مجری: راه درمان یا مقابله با پدیده ناسالم مانور ثروت و اشرافی گری افراطی در جامعه چیست؟
ما باید در دو عرصه کار کنیم؛ یکی عرصه سیاست گذاری اقتصادی، و دیگری عرصه سیاست گذاری اجتماعی. در عرصه سیاست گذاری اقتصادی باید به سمت اصلاح نظام حرکت کنیم و از تولید حمایت شود و تولید نظام مند شود. «فرار مالیاتی» نتیجه فعالیت های غیر مولد است و باید از فعالیت های غیر مولد جلوگیری شود.
در عرصه سیاست گذاری اقتصادی باید نظام تولید و توزیع اصلاح شود تا تولید رونق بگیرد و توزیع عادلانه شود.
  از طرفی حوزه توسعه اقتصادی هم باید نظارت شود. متاسفانه حقوق شهروندی ضایع شده است؛ برابری اجتماعی نباید مانع تسهیلات اجتماعی شود؛ یعنی کسی که بیشترین ثروت را دارد، نباید بتواند بهترین درمان را به علت ثروتش داشته باشد؛ یا بهترین مدرک را بخرد؛ بلکه نظام باید به گونه ای باشد که نداشتن ثروت مانع به دست آوردن مراحل پیشرفت فردی نشود.


چهار شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن