واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مالای میل: تفاهم هسته ای ریشه در سیاست های شکست خورده غرب و اهمیت ایران دارد کوالالامپور – ایرنا – روزنامه مالای میل روز پنجشنبه نوشت: موفقیت در دستیابی به تفاهم هسته ای بین ایران و قدرت های غربی بیش از آنکه نتیجه مذاکرات 16 ماه گذشته باشد، ریشه در سیاست های شکست خورده غرب در قبال ایران در چند دهه گذشته و اهمیت این کشور در مناسبات جهانی دارد.
به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی زبان مالای میل چاپ مالزی در مقاله ای نوشت: به طور خلاصه تمام توطئه های غرب برای متوقف کردن پیشرفت ایران با شکست مواجه شد، تا در نهایت برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بهانه ای شد تا کشورهای غربی تلاش کنند ایران را به اتهام ساخت بمب هسته ای منزوی کنند. اتهامی که ایران همواره آن را رد کرده است.
این روزنامه نوشت: به رغم وجود نداشتن کوچکترین مدرکی برای اثبات اتهامات غرب علیه ایران، کشورهای غربی به رهبری آمریکا تحریم هایی علیه ایران وضع کردند و برخی از کشورهای دیگر نیز از این تحریم های ناعادلانه پیروی کنند.
به نوشته مالای میل، تاثیرات تحریم ها تنها بر اقتصاد و وضعیت زندگی مردم ایران محدود نشد و بسیاری از کشورها که با ایران تجارت می کردند از فواید تجارت با ایران بی نصیب ماندند، تا جایی که در برخی موارد حجم روابط تجارت دوجانبه تا 80 درصد کاهش یافت.
این روزنامه مالزیایی نوشت: تحریم های فلج کننده زمانی از مرزهای انسانی گذشت که به گفته محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، بیماران سرطانی به دلیل تحریم های خزانه آمریکا قادر نبودند حتی با پول خود دارو خریداری کنند.
با این وجود، تحریم ها، منجر به از بین رفتن برنامه هسته ای ایران نشد. در واقع این تحریم ها نتیجه معکوس داشت و باعث شد ایران تعداد سانترفیوژهای خود را از 200 به 20 هزار برساند و بتواند سایر تجهیزات از جمله راکتور آب سنگین خود را نیز راه اندازی کند.
مالای میل نوشت: در واقع این تحریم ها نبودند که ایران را به پای میز مذاکراه کشاندند. از این رو این ادعای برخی سیاسیون آمریکایی که هدف اصلی تفاهم لوزان جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای است و یا آن را فرایندی می دانند که ظرفیت ساخت بمب هسته ای توسط ایران را از بین برد، ادعایی کاملا بی پایه و اساس است.
به نوشته این روزنامه، ایران همواره به برنامه صلح آمیز هسته ای خود پایبند بوده و خواهد بود. در واقع تفاهم هسته ای و اراده دو طرف را می توان در به خطر افتادن منافع سیاسی، اقتصادی و امنیتی دو جانبه مشاهده کرد.
در بحث سیاسی و امنیتی، مقابله با گروه تروریستی داعش به عنوان تهدید جهانی که مورد توجه قدرت های غربی قرار گرفته است نیازمند استراتژی منطقه ای مبارزه با تروریسم است که ایران در این استراتژی اهمیت فراوانی دارد.
مالای میل تاکید کرد: ائتلاف آمریکایی ضد داعش تنها فراهم کننده حوزه گسترده تری برای فعالیت داعش بوده است، بنابرین یک اراده سیاسی وجود داشته تا ایران به این استراتژی مقابله با داعش بپیوندد. از نظر اقتصادی نیز نفت و گاز ایران مهمترین مسئله مهم در تجارت جهانی است. این منابع از جذاب ترین منابع برای ایجاد سرمایه گذاری است به طوری که ایران از نظر ذخایر نفتی در رده چهارم جهان و از نظر ذخایر گازی در رده دوم جهان قرار دارد.
این روزنامه مالزیایی نوشت: ایران 10 درصد از نفت جهان را در اختیار دارد و حتی در صورت کشف نشدن منابع جدید می تواند تا یک قرن دیگر به استخراج منابع موجود خود ادامه دهد. این کشور همچنین 15.8 درصد از کل ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد.
ایران در حال حاضر خط لوله صلح به ارزش 7.5 میلیارد دلار را با پاکستان در حال اجرا دارد که تکمیل آن امکان انتقال روزانه 21.5 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان را فراهم می کند.
مالای میل با اشاره به قرارداد چین با پاکستان برای تکمیل این خط لوله گاز، نوشت: این امر می تواند فراهم کننده انتقال گاز ایران به چین و یا حتی برخی از کشورهای جنوب شرقی آسیا باشد، زیرا ایران از نظر جغرافیایی در بهترین محل برای این مهم قرار دارد.
ایران همچنین از نظر صنایع دیگر از قبیل خودروسازی در کشورهای منطقه پیشرو است و ویژگی های جمعیت شناختی این کشور از جمله میزان جمعیت و مهارت ها نیروی انسانی، ایران را از نظر اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری نسبت به کشورهای منطقه متمایز می کند.
این روزنامه مالزیایی در پایان نوشت: استرالیا نیز اخیرا با اعزام جولی بیشاپ وزیر امور خارجه خود به تهران تلاش کرد از روابط دو جانبه با ایران استفاده کند. این سفر که نخستین سفر یک مقام ارشد کشوری غربی پس از تفاهم هسته ای با ایران است می تواند حامل پیام های گوناگونی برای سایر کشورها باشد.
آساق**241**1611
10/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]