تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812714395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

4 هزار حلقه چاه غير مجاز در مرکزي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۶:۹ب.ظ)
4 هزار حلقه چاه غير مجاز در مرکزي موج - معاون حفاظت و بهره‌برداري شرکت آب منطقه‌اي مرکزي گفت: منابع آب زيرزميني هر دشت ظرفيت خاصي دارد و اگر ميزان آب ورودي و برداشتي از دشت‌ها با هم همخواني نداشته باشند، نتيجه آن افت سطح آب‌هاي زيرزميني خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، جلال شاهرخ افزود: زماني که در يک دشت و يا يک آبخوان با افت مواجه شويم، وزارت نيرو با توجه به ماده 4 قانون توزيع عادلانه آب، آن دشت را ممنوعه اعلام مي‌کند و اجازه توسعه و بهره‌برداري در آن آبخوان را نمي‌دهد.
وي ادامه داد: عواملي چون تأمين آب شرب، توسعه صنعت و کشاورزي در هر دشت باعث کاهش سطح آب‌هاي زيرزميني خواهد شد. در ايران سهم آب کشاورزي 92 درصد، صنعت 4 درصد، و آب شرب نيز 4 درصد است، بنابراين باوجود تنش آبي شديد در استان صرفه‌جويي در بخش آب کشاورزي بايد افزايش يابد.
شاهرخ بيان کرد: بخش کشاورزي مهم‌ترين بخشي است که بايد در مصرف بهينه آب، مورد توجه قرار گيرد، به‌ طوري‌ که 19 دشت استان به لحاظ بهره‌برداري و توسعه به دليل منفي بودن بيلان آب ممنوعه هستند، اين اتفاق در استان و 609 دشت کشور به وقوع پيوسته است.
وي افزود: ارزش ذاتي آب در هر منطقه به دلايل ذکر شده افزايش‌يافته و شرايط کنوني به‌ گونه‌اي شده که افراد مي‌توانند به‌راحتي با دستگاه‌هاي غيرمجاز برقي اقدام به حفر چاه‌هاي غيرمجاز کنند. انگيزه براي حفر چاه‌هاي غيرمجاز در مناطقي که ميزان منابع آبي زياد و سطح آب زيرزميني بالاست، بيشتر است، به‌ طوري‌ که در استان مرکزي شهرستان شازند، خنداب، بخش‌هايي از شهرستان ساوه و اراک مهم‌ترين مناطقي هستند که با مشکل چاه‌هاي فاقد پروانه مواجه‌اند.
شاهرخ اظهار کرد: در حال حاضر حدود 14 هزار چاه در استان شناسايي‌ شده است که از اين تعداد 10 هزار چاه داراي پروانه و نزديک به 4 هزار چاه فاقد پروانه هستند. بر اساس قانوني که در سال 89 مصوب شد، وزارت نيرو مکلف است که چاه‌هاي حفرشده قبل از سال 85 را بر اساس بندهاي مشخص تعيين تکليف کند که از مهم‌ترين اين بندها مي‌توان به مضر نبودن اين چاه‌ها براي مصالح منابع آبي مجاور، قرار نداشتن در اراضي ملي و وجود ظرفيت آبي در دشت اشاره کرد.
وي گفت: در قانون تعيين تکليف چاه‌هاي غيرمجاز صراحتاً مطرح‌ شده که به‌ شرط ضرر نداشتن اين چاه‌ها براي منابع آبي مجاور و وجود ظرفيت آبي، پروانه صادر شود و اين موضوع مي‌تواند بسياري از مشکلات را برطرف کند. اين قانون در دشت‌هاي محدوده کاربرد دارد، در حالي‌ که مرکزي هيچ دشت محدوده‌اي ندارد و تمام دشت‌هاي استان ممنوعه‌اند.
شاهرخ بيان کرد: با حذف چاه‌هاي فاقد پروانه و کنترل برداشت با نصب کنتورهاي هوشمند، امکان کنترل دشت و ايجاد بيلان متعادل وجود دارد و در حال حاضر 500 حلقه چاه کشاورزي و صنعتي مجهز به کنتورهاي هوشمند آب و برق هستند. در سال جاري تکليفي براي وزارت نيرو معين‌ شده است که طبق آن چاه‌هاي کشاورزي به کنتورهاي هوشمند آب و برق مجهز مي‌شوند، در مرکزي نيز حدود 500 حلقه چاه را در دستور کار قرار داريم.
معاون حفاظت و بهره‌برداري شرکت آب منطقه‌اي مرکزي گفت: از 4 هزار حلقه چاه غيرمجاز، حدود 500 حلقه چاه موجود در اراضي منابع طبيعي و بستر رودخانه‌ها تعيين تکليف شده‌اند و رسيدگي‌ها براي تعيين تکليف ساير چاه‌ها نيز ادامه دارد.
وي افزود: در همين زمينه 20 اکيپ گشت و بازرسي در استان فعال هستند و به‌صورت مداوم به وظيفه خود عمل مي‌کنند. در سال 93 شاهد پر کردن 306 حلقه چاه غيرمجاز در حين حفاري بوديم.
علاوه بر آن بيش از 194 دستگاه غيرمجاز حفاري شناسايي و توقيف شدند و با اين اقدام حدود 14 ميليون مترمکعب صرفه‌جويي و نجات آب در استان صورت گرفته است.
شاهرخ در پايان اظهار داشت: براي خروج از تنش آبي نياز به اصلاح قانون تعيين تکليف چاه‌هاي غيرمجاز و تغيير نگرش‌ها داريم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن