تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860398445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاسیس بارانداز میلک کلید قفل اشتغال مرزنشینان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاسیس بارانداز میلک کلید قفل اشتغال مرزنشینان روزنامه محلی سیستان و بلوچستان در شماره 18970 مورخ 23 اردیبهشت ماه خود مطلبی با عنوان " تاسیس بارانداز میلک کلید قفل اشتغال مرزنشینان" منتشر کرده است.


در این مطلب آمده است: گمرک مرزی میلک که به عنوان پل ارتباطی ایران و افغانستان شناخته می شود، از ابتدا با هدف تسهیل مبادلات و فراهم شدن زمینه عبور و مرور آسان و قانونی مسافران و از همه مهم تر رشد و شکوفایی اقتصادی مناطق مرزی، راه اندازی شد.
در سال 1384بازارچه مرزی میلک نیز با هدف توسعه حمل مسافر و ترانزیت کالا و نیز به منظور توسعه مبادلات منطقه ای، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جنوب شرق کشور توسط شورای عالی امنیت ملی کشور ایجاد شد و در ادامه فعالیت گمرک و بازارچه مرزی میلک اساس خود را توسعه منطقه قرار داد.
از ثمرات مهم ایجاد بازارچه مرزی میلک، ایجاد ظرفیت تجاری برای توسعه اقتصادی سیستان و شهرستان هیرمند است؛ اگرچه در ادامه بخش عمده ای از اهداف از پیش تعیین شده بازارچه مرزی میلک که به دنبال تحولات صورت گرفته در افغانستان بهبود یافته بود به طور کل محقق نشد اما تا حدودی مبادلات تجاری و بازرگانی با ایران را تحت الشعاع قرار داد.
در طول این سال ها افغانستان گاهی سبب بروز اختلافاتی در مسیر تجارت سودمند می شد اما به هر روی صادرات از طریق گمرک و بازارچه مرزی میلک که بخش عمده ای از صادرات کشور را شامل می شود، ادامه یافت.
وجود گمرک و بازارچه از نظر ساکنان مناطق مرزی تنها راه حمایت از نیروی انسانی و کاهش بحران بیکاری در کنار پیشبرد تجارت قانونی در عین حفظ امنیت در منطقه به شمار می آید پس طبیعی است که از نظر ساکنان مناطق مرزی درآمدزایی و ایجاد شغل مهم ترین دلیل بهره گیری از گمرک باشد.
از طرفی توسعه همه جانبه بخش های اقتصادی، توجه ویژه به نقاط ضعف و قوت، تهدیدها و فرصت ها مبنایی برای حرکت به سوی پیشرفت و ترقی است.
نامهربانی کشور همسایه
دراین بین گاه مشکلاتی سد راه فعالیت گمرکات و بازارچه های مرزی می شود که روند تجارت را دچار مشکل می کند؛ هرچند که تسهیل در مبادلات مرزی از مهم ترین خواسته های مسئولان محلی و تجار است اما رفع این مشکلات زمان بر بوده و مستلزم در نظر گرفتن تدابیر بیشتر و بهتر است.
ستار درگی یکی از رانندگانی است که پیشتر در مسیر ترانزیتی میلک به افغانستان فعالیت می کرده است.وی می گوید: با بارگیری کالا از دیگر گمرکات و بازارچه های مرزی کشور به وسیله خودروهای ترانزیتی افغانستان بخش قابل توجهی از خودروهای ترانزیتی غیرفعال شد.
وی می افزاید:در سال های قبل رانندگان ایرانی بار را به افغانستان منتقل می کردند و تخلیه آنجا صورت می گرفت اما کاغذ بازی های طولانی مدت و معطلی های چند روزه برای صدور مجوز در خاک افغانستان مشکلات بسیاری برایمان ایجاد کرده بود.
وی ادامه می دهد: به همین دلیل بسیاری از رانندگان برای حمل بار و انتقال آن به کشور مجاور دلسرد شدند و با اعتراضات بسیار از ادامه این کار سرباز زدند.
در پی این موضوع، بارگیری کالا از گمرک و بازارچه مبدأ تا انتقال آن به گمرک و بازارچه مقصد در افغانستان به واسطه رانندگان افغان انجام می شود.
این امر علاوه بر اینکه سبب شده است روند تجارت تحت تاثیر قرار گیرد، سبب غیرفعال شدن بخش عمده ای از ناوگان حمل و نقل استان نیز شده است.از سوی دیگر فعالیت رانندگان افغان با ورود به مرزهای کشور در مواردی با سوءاستفاده از سهمیه سوخت ، قاچاق کالا و مواد مخدر همراه بوده است.
مدیر گمرک مرزی میلک در این باره می گوید: خودروهای ترانزیتی افغانستان اجازه ورود به مرزهای کشور و بارگیری کالا از سایر گمرکات را دارند و سپس می توانند از طریق مرز مشترک با افغانستان وارد کشور خود شوند.
امید نوری جنگی اظهار می کند: این موضوع سبب شده است که ناوگان حمل و نقل استان عملاً بیکار و غیرفعال شود و با وجود مشکلاتی که در گذشته، کشور افغانستان برای آنها به وجود آورده، حاضر به ورود به این کشور برای تخلیه بار نیستند.
ضرورت وجود بارانداز
ایجاد بارانداز در گمرک میلک از جمله خواسته های مردم سیستان برای دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار از طریق گمرک و بازارچه میلک است.
مدیر گمرک مرزی میلک خاطرنشان می کند: این امر ضرورت ایجاد بارانداز محل تخلیه و بارگیری کالا در مرز کشور را تبیین می کند تا به این ترتیب ناوگان حمل و نقل داخلی بار را از سایر گمرکات و بازارچه های کشور بارگیری و سپس آن را در این بارانداز تخلیه کند تا رانندگان افغان بار را از محل بارانداز تحویل بگیرند و وارد کشور خود کنند.
وی بیان می کند: البته این طرح از دو سال پیش بارها مورد بررسی قرار گرفته اما هنوز اقدام عملی برای آن نشده است زیرا مکان ایجاد و تأسیس بارانداز هنوز به طور قطعی مشخص نشده است.
"برای تعیین محل بارانداز اختلافاتی وجود دارد؛ عده ای می گویند بارانداز در نزدیکی گمرک میلک باشد و عده ای دیگر نیز معتقدند باید در نزدیکی رامشار ساخته شود. در هرصورت باید این اختلافات هرچه زودتر برطرف شود تا روند ساخت آغاز شود."
وی خاطرنشان می کند: از نزدیک به دو سال پیش مقرر شد که بارانداز با پیگیری استانداری، مجوز حمل و نقل و پایانه ها و نیز صنعت، معدن و تجارت استان ایجاد شود. با اینکه جلسات مختلفی برگزار شده و تصمیم گیری های متعددی در این باره صورت گرفته اما کافی نبوده است.
وی معتقد است: بخش خصوصی برای ورود به این بحث بسیار راغب است و کافی است که طرح نهایی تهیه و مکان آن مشخص شود تا به سرعت بخش خصوصی وارد عمل شود و کار خود را آغاز کند.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز درباره ضرورت ایجاد بارانداز و محل تخلیه کالا در گمرک می گوید:راه اندازی بارانداز برای سهولت در تجارت و بارگیری کالاهای تجاری در خاک کشور و توسط رانندگان بومی ضروری است.
دکتر «سید باقر حسینی» اظهار می کند: برای احداث و ایجاد بارانداز در گمرک میلک سیستان پیشتر گفت وگوهایی با رئیس کل گمرک کشور انجام شده بود و در ادامه پیگیری این بحث، هفته گذشته بازدیدی از گمرک میلک داشتم و با جمعی از تجار و رانندگان فعال در بازارچه و گمرک میلک گفت وگو کردم.
وی بیان می کند: راه اندازی این بارانداز به طور قطع زمینه سهولت در تخلیه و بارگیری کالاهای صادراتی و وارداتی را فراهم خواهد کرد و از طرف دیگر سبب به کار گرفتن جمع زیادی از رانندگان منطقه سیستان می شود که چندین سال است فعالیت تجاری آنها در مرز کاهش پیدا کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اظهار می کند: احداث این بارانداز ضروری است و مشکلاتی را که تریلرهای افغانستان در مرز و داخل کشور به وجود آورده اند نیز برطرف می کند.
مشکلات بازارچه
مدیر گمرک مرزی میلک درباره وضعیت راه مجزای بازارچه میلک اظهار می کند: راه این بازارچه جداست اما متأسفانه افغانستان برای انتقال بار از پل ابریشم ممانعت می کند؛ به همین دلیل کالاها باید از مسیر ترانزیتی جابه جا شود.
نوری جنگی تصریح می کند: برای همین برخی از خودروها که در این مسیر قرار می گیرند به دلیل نوبت دهی ها ممکن است با تأخیر مواجه شوند؛ زیرا طرف مقابل تمایل به تحویل بار از مسیر خود بازارچه ندارد.
وی درباره مشکلاتی که در بازارچه مرزی میلک وجود دارد، بیان می کند: متأسفانه مشکلات این بازارچه یکی دو مورد نیست و برای برطرف شدن کامل آن به اراده جدی نیاز است.
وی یادآور می شود: اگر چه احداث و ساماندهی بازارچه مرزی میلک توانسته است در توسعه و سالم سازی مبادلات مرزی، ایجاد اشتغال و کمک به معیشت مرزنشینان موفق باشد اما فعالیت بازارچه ها به صرف اینکه از سوی دیگر کشورها قانونی نبوده و مقبولیت ندارد کاهش یافته است.
وی تصریح می کند: هیچ کدام از کشورها عملاً بازارچه ها را برای فعالیت تجاری قانونی نمی شمارند به همین دلیل فعالیت تجاری بازارچه میلک با حمایت گمرک انجام می شود.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی می گوید: با خشکسالی های اخیر و مشکلاتی که مرزنشینان سیستان دارند، مرز تنها فرصت برای درآمدزایی آنهاست و اگر شرایطی برای فعالیت بیشتر آنها در مرز فراهم شود، موثر است و به رشد و توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد.
دکتر حسینی معتقد است: این بارانداز می تواند بخشی از مشکلاتی را که مردم سیستان و به ویژه مرزنشینان با آن مواجه بوده اند، برطرف کند و با راه اندازی آن عده ای مستقیم و غیرمستقیم وارد این کار می شوند. به این ترتیب هم در منطقه اشتغالزایی می شود و هم برای مرزنشینان منبع درآمدی خواهد بود.
وی ادامه می دهد: در صورت حمایت مسئولان استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت و ورود بخش خصوصی به این کار، راه اندازی بارانداز به سرعت انجام می شود و ثمرات آن برای منطقه توسعه و افزایش میزان مبادلات تجاری خواهد بود.
افزایش فعالیت گمرک
مدیرگمرک مرزی میلک اظهار می کند: هم اکنون گمرک و بازارچه میلک مواد غذایی، مصنوعات پلاستیکی، فرش، ماشین سیمان، پوشاک، مواد خوراکی و انواع کنسرو به افغانستان صادر می کند. توجه بیشتر به فراهم کردن زیرساخت های این بخش، خود به خود میزان صادرات به کشور همسایه را افزایش خواهد داد.
وی اظهار می کند: گمرکات استان برای راه اندازی این بارانداز مشکلی ندارد و به محض اینکه زیرساخت ها و بسترهای لازم فراهم شود و نظارت سایر دستگاه ها و هماهنگی ها به صورت کامل انجام شود، پای کار خواهد آمد.
وی تأکید می کند: باید توجه داشت که این کار نیاز به هماهنگی زیادی دارد تا مبادا از بار ترانزیتی سوءاستفاده شود و یا ناهماهنگی ها سبب برگشت بار به نقطه مبدأ شود و یا دخل و تصرفی در آن صورت گیرد.
وی یادآور می شود: برای توسعه گمرک و بازارچه های مرزی، طرح تحول معیشت مرزنشینان با انتقال فیبرنوری به بازارچه ها دنبال می شود و این طرح نیز در راستای کمک به معیشت مرزنشینان در نظر گرفته شده است.
وی بیان می کند: به این ترتیب واردات کالا توسط مردم مرزنشین که در شعاع 20 و 50 کیلومتری از مرز زندگی می کنند، آغاز خواهد شد.
وی ادامه می دهد: این طرح تلاش می کند فعالیت گمرک و بازارچه میلک را گسترش دهد و در کنار صادرات کالا بر واردات اقلام ضروری نیز تأکید شود.
بی گمان احداث و ساماندهی بازارچه و گمرک میلک توانسته است در توسعه و سالم سازی مبادلات مرزی، ایجاد اشتغال و کمک به معیشت مرزنشینان نقش مهمی داشته باشد. اگرچه بخشی از اهداف تأسیس بازارچه محقق نشده اما طبیعی است که گسترش فعالیت های گمرک و بازارچه با ایجاد طرح های توسعه ای همچون ساخت بارانداز در تحقق هرچه زودتر تمام اهداف تجاری موثر خواهد بود.
8006/6081



23/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن