واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از کنسرت «عاشقانه و حماسی داستان سیاوش»
فردوسی به روایت موسیقی ایرانی/ جمشید عندلیبی پس از سالها روی صحنه رفت
کنسرت «عاشقانه و حماسی داستان سیاوش» به خوانندگی وحید تاج و آهنگسازی سلمان سالک، اجرایی قابل توجه بود؛ چراکه گرامی داشت کهن مرد شعر پارسی، یعنی حکیم طوس بود. در حین این اجرا مردی از شمایل فردوسی به روایتگری اشعار حکیم طوس میپرداخت.
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، شب گذشته کنسرت داستان سیاوش گرامیداشت مقام حماسه سرای ایران، حکیم ابوالقاسم فردوسی به خوانندگی وحید تاج و سرپرستی سلمان سالک در تالار وحدت اجرا شد.
در این اجرا، امیر صادقی با روایتگری شاهنامه مابین اجرای قطعات موسیقی حال و هوایی دیدنی شنیدنی به این کنسرت داده بود. حضور جمشید عندلیبی نوازنده صاحب نام و صاحب سبک نی، پس از هفده سال به روی صحنه آمد و موجب خوشحالی حضار و علاقمندان به موسیقی اصیل ایرانی شد. این کنسرت با بخشی با عنوان «سرآغاز» بر اساس موسیقی خراسانی و همراهی دوتار و ارکستر آغاز شد سپس «مقدمه داستان سیاوش» با آواز و تصنیف در دستگاه نوا اجرا شد. بر اساس تصنیفی قدیمی در آواز مایه بیات ترک بخش «زادن سیاوش از مادر» اجرا شد و قطعه چهارم که اجرای سرنا و ارکستر در دستگاه چهارگاه بود «آمدن سیاوش از زابلستان» را روایت میکرد. در بخش «وفات مادر سیاوش» آواز و تصنیفی در مایه شوشتری و بیداد به اجرا درآمد و آواز وحید تاج و اجرای ارکستر در مایه بیات اصفهان «عاشق شدن سودابه بر سیاوش» را به تصویر میکشید. «گذشتن سیاوش بر آتش» بخش پایانی اجرای وحید تاج بود که بر اساس ساقی نامه در مایه بیات اصفهان و دستگاه ماهور به اجرا درآمد.
در این اجرا، بهروز بیگی نوازنده یسنای، سلمان سالک نوازنده تار، محمد ثابت راد نوازنده تار، عارف چراغیان نوازنده تار، اهورا پارسا نوازنده دوتار و تنبور، ندا چراغیان نوازنده عود، حمیدرضا آفریده نوازنده کمانچه، شیدا عبادت دوست نوازنده کمانچه، فرشاد رستمی نوازنده قیچک، ابراهیم یساولزاده نوازنده قانون، امیر رحمانی نوازنده سنتور، ارسلان علیزاده نوازنده ویلنسل، سیاوش کریمی نژاد نوازنده کوبهای، مجید علیزاده نوازنده تمبک و محسن کیهان نژاد نوازنده سرنا، این ارکستر را تشکیل میدادند.
کنسرت شب گذشته به خوانندگی وحید تاج و زحمات سلمان سالک سرپرست گروه، اجرایی قابل توجه بود چراکه گرامی داشت کهن مرد شعر پارسی حکیم توس بود. ارکستری که بالای سر خود مردی از شمایل فردوسی داشت که با پوششی همانند او به روایت گری اشعار حکیم توس میپرداخت. ارکستر در هماهنگی با روایت گری شاهنامه به اجرا میپرداخت و شنونده را به فضایی نقالی گونه با بیش تنوعی با رنگ آمیزی موسیقایی به درون داستان و حماسه و تغزل سیاوش میبرد. از الطفات ویژه به شعر فردوسی و روایت گری امیر صادقی تا اهتمام به آواز، آن پیشانی موسیقی اصیل ایرانی تا صدای آسمانی سرنا که تخیل انسان را حتی به هزارههای پیش از فردوسی بزرگ میبرد، تا توجه به استفاده از سازهای بومی در موسیقی کلاسیک ایرانی بر اساس رپرتوار ایرانی تا ترتیب به روی صحنه آوردن جمشید عندلیبی روی صحنه موسیقی پس از هفده سال، جایی برای خرده ایرادهای وارده بر این اجرا نمیگذارد. گزارش از علیرضا سپهوند انتهای پیام/
94/02/23 - 13:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]