تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
مراحل قانونی انحصار وراثت در یک نگاه: از کجا شروع کنیم؟
چگونه برای دریافت ویزای ایران اقدام کنیم؟ مدارک لازم و نکات کاربردی
راهنمای خرید یو پی اس برای مراکز درمانی و بیمارستانی مطابق الزامات قانونی
آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟
چگونه ویزای آفریقای جنوبی را به آسانی دریافت کنیم؟ راهنمای قدم به قدم
همه چیز درباره ویزای آلمان و مراحل دریافت آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1821713203
فارس از ۱۱۰ سال پیوند سینما و ادبیات گزارش میدهد ظهور سینمایی «جادوگر شهر اوز» و «فرانکشتاین» از میان کتابها
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از ۱۱۰ سال پیوند سینما و ادبیات گزارش میدهد
ظهور سینمایی «جادوگر شهر اوز» و «فرانکشتاین» از میان کتابها
بیش از ۱۱۰ سال از تولد سینما میگذرد و طی این سالها فیلمهای موفق زیادی ساخته شده که در بسیاری از آنها ادبیات غنی جهان سهم بهسزایی داشته است.
خبرگزاری فارس ـ نرگس محمدی: از همان سالهای آغازین تولد سینما، تهیهکنندگان و کارگردانان اشتیاق زیادی به استفاده از گنجینه بزرگ ادبیات جهان نشان دادند. از اولین اقتباسهایی که در سینمای جهان صورت گرفت میتوان به فیلم کلاسیک «سفر به ماه» اشاره کرد که «جورج ملیس» آن را در سال 1902 براساس آثار «ژول ورن» ساخت که اگرچه توانست در تاریخ سینما ماندگار شود ولی همواره از آن به عنوان یک اقتباس ادبی شکستخورده یاد میشود.
فیلم کلاسیک «سفر به ماه»
رمان «از زمین تا ماه» اثر «ژول ورن» در کنار اقتباسهای ناموفق، همواره اقتباسهای زیادی نیز در تاریخ سینما وجود داشتهاند که نه تنها کاملاً به اثر ادبی مورد اقتباس وفادار بودهاند بلکه برخی از آنها نیز از آن اثر موفقتر بودهاند، آنچنانکه همچنان مورد بحث محققان فیلم هستند. در این گزارش بر آن شدهایم که همزمان با برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نگاهی داشته باشیم به آثار اقتباسی خوب، بد و بسیار بد سینمای جهان! شاید بتوان فیلم «بر باد رفته» ساخته «ویکتور فلمینگ» در سال 1939 را یکی از مشهورترین و موفقترین اقتباسهای ادبی سینمای کلاسیک دانست.
کلارک گیلبل و ویوین لی در فیلم «برباد رفته» این فیلم براساس رمانی به همین نام نوشته «مارگارت میچل» ساخته شد. میچل در سال 1936 این کتاب را نوشت و برای آن برنده جایزه پولیتزر شد. اگرچه در ساخت این فیلم به طور کامل اصل وفاداری به متن حفظ نشده است ولی محققان سینما، دلیل موفقیت این فیلم را عملکرد قوی کارگردان، فیلمنامهنویس، فیلمبردار و بازیگران فیلم به طور همزمان میدانند، آنچنانکه اکنون پس از گذشت دهها سال این فیلم همچنان در فهرست موفقترین اقتباسهای ادبی سینمای جهان قرار دارد. این فیلم برنده ۱۰ جایزه اسکار شد! در همان سال «ویکتور فلمینگ»، با اقتباس از کتاب «جادوگر شگفتانگیز اوز»، فیلم «جادوگر شهر اوز» را ساخت که آن فیلم نیز به یکی دیگر از موفقترین فیلمهای اقتباسی تاریخ سینما تبدیل شد. رمان «جادوگر شگفتانگیز شهر اوز» را «لایمن فرانک باوم»، نویسنده کتابهای کودکان و روزنامهنگار آمریکایی نوشته است.
رمان جادوگر شگفتانگیز شهر اوز دهه 30 و 40 میلادی، دو دههای است که تعداد فیلمهای اقتباسی به طور چشمگیری افزایش یافت. ساخت فیلم براساس آثار ادبی در سینمای کلاسیک در حالی رونق یافته بود که حقوق مربوط به این آثار به قیمت بسیار ارزان خریداری میشد، برخلاف امزور که امتیاز رمانهای در قبال میلیونها دلار به تهیهکنندگان فروخته میشود. از جمله نویسندگانی که از همان سالهای آغازین سینما، به آثار او توجه خاصی میشود، «ویلیام شکسپیر» بود. یکی از اولین اقتباسهایی که براساس آثار شکسپیر صورت گرفت، فیلم سینمایی «رامکردن زن سرکش» به کارگردانی «دیدبلیو گریفیث» در سال 1909 میلادی بود.
نمایشنامه «رام کردن زن سرکش» اثر «ویلیام شکسپیر» «رؤیای شب نیمه تابستان»، نام یکی دیگر از نمایشنامههای مشهور «ویلیام شکسپیر» است که «مکس راینهاردت» و «ویلیام دیترله»، با همکاری یکدیگر آن را جلوی دوربین بردند. فیلمی آمریکایی و 133 دقیقهای با بازی «ایان هانتر»، «جیمز کاگنی»، «میکی رونی» و «الیویا دو هاویلند» در سال 1935 میلادی. یک سال بعد نیز «جورج کیوکر» اولین اقتباس ادبی از نمایشنامه «رومئو و ژولیت»، اثر مشهور «ویلیام شکسپیر» را جلوی دوربین برد. فیلمی موفق که نیویورکتایمز، آن را در فهرست 1000 فیلم برتر تاریخ سینما قرار داده و از آن به عنوان فیلمی خوشساخت با بازیهای فوقالعاده یاد کرده است.
فیلم «رومئو و ژولیت» پس از آن نیز در سال 1944 نمایشنامه «هملت» و در سال 1948 نمایشنامه «همانطور که شما دوست دارید» از «ویلیام شکسپیر» مورد اقتباس قرار گرفت. یکی دیگر از مشهورترین آثار ادبی مورد علاقه تهیهکنندگان و فیلمسازان سینما، رمان «جین ایر» اثر «شارلوت برونته» بود که در سال 1934 فیلمی به همین نام و به کارگردانی «کریستی کابان» ساخته شد. این فیلم اولین اقتباس از این رمان در سینمای ناطق بود.
رمان جین ایر
چند سال بعد، رمان «بلندیهای بادگیر» اثر «امیلی برونته»، خواهر «شارلوت برونته» مورد توجه فیلمسازان قرار گرفت و اولین اقتباس در خور توجه از این کتاب به کارگردانی «ویلیام وایلر» و بازی «لورنس اولیویر» ساخته شد، البته این فیلم سیاه و سفید تصویرگر تنها 16 فصل از مجموع 34 فصل کتاب بود. پیش از این فیلم، در سینمای کلاسیک چندین فیلم براساس این رمان ساخته شد ولی هیچکدام اقتباسهای موفقی نبودند.
«بلندیهای بادگیر» اولین و تنها رمان «امیلی برونته» است که به زبان فارسی با عنوان «عشق هرگز نمیمیرد» نیز منتشر شده است. از دیگر نویسندگان سرشناسی که آثارش در سینما علاقمندان بسیاری دارد، «جین آستین»، نویسنده انگلیسی است که در دهههای اخیر نیز فیلمهای زیادی براساس رمانهای او ساخته شده که مشهورترین آنها «غرور و تعصب»، «اما» و «عقل و احساس» است. البته شروع موج ابراز علاقه به آثار «جین آستین» از همان دهه 30 و 40 میلادی شکل گرفت.
مجموعه آثار جین آستین «آلفرد هیچکاک» پدر فیلمهای دلهرهآور جهان، نیز از موج علاقه به اقتباس ادبی در عصر سینمای کلاسیک دور نبوده و سه فیلم موفق کارنامه خود را براساس آثار «دافنه دوموریه»، رماننویس بریتانیایی، ساخته است. «هیچکاک» در سال 1939 پیش از مهاجرت به آمریکا آخرین فیلمش در انگلستان را براساس رمان «مسافرخانه جامائیکا» نوشته «دافنه دوموریه»، تحت همین نام، ساخت که البته موفقیت چندانی کسب نکرد، آنچنانکه «دوموریه» نیز پس از دیدن فیلم گفت: از این فیلم متنفرم.
«هیچکاک» پس از مهاجرت به آمریکا، بار دیگر به آثار «دوموریه» سرک کشید، او این بار رمان پرفروش «ربکا» را انتخاب کرد. او این فیلم را تنها یک سال پس از شکستش در پروژه سینمایی «مسافرخانه جامائیکا» ساخت ولی این فیلم توانست با موفقیت چشمگیری روبرو شود. این کارگردان بریتانیایی 24 سال بعد نیز بار دیگر شانس خود را با آثار «دوموریه» محک زد و اینبار رمان «پرندگان» را انتخاب کرد و بدین ترتیب توانست یکی از موفقترین فیلمهای کارنامه کاری خود را به ثبت برساند. علیرغم استقبال فراوانی که از این فیلم در گیشه شد ولی بار دیگر نتوانست رضایت «دوموریه» را نسبت به خود جلب کند.
البته در کنار «هیچکاک» فیلمسازان دیگری در دهه 40 میلادی وجود داشتند که به آثار «دافنه دوموریه» علاقمند بودند که به عنوان مثال میتوان به «میشل لیسن»، که در سال 1944 براساس رمان «نهر مرد فرانسوی»، یکی دیگر از آثار «دافنه دوموریه»،فیلمی به همین نام ساخت.
«دختر عمویم راشل» نیز رمان دیگری از «دافنه دوموریه» است که بارها در سینما مورد اقتباس قرار گرفته است. یکی دیگر از کتابهایی که از همان ابتدا مورد علاقه هم فیلمسازان و هم طرفداران سینما قرار گرفت، کتاب «انجیل» بود، البته در این میان فیلمهای زیادی نیز براساس داستانهای این کتاب ساخته شد ولی تنها برخی از آنها از موفقیت لازم برخوردار بودند.
یکی از اولین اقتباسهای موفقی که براساس انجیل صورت گرفت، داستان «سامسون و دلیله» در سال 1949 به کارگردانی «سیسیل ب دومیل» بود.
سامسون و دلیله یک داستان حماسی و عاشقانه است که در کتاب انجیل (قضاوت یا داوری) در بخش عهد عتیق آمده است. «۱۰ فرمان»، داستان دیگری از کتاب «انجیل» است که از همان ابتدا مورد توجه «سیسیل ب دومیل»، کارگردان و تهیهکننده برنده اسکار هالیوود، قرار گرفت، او اولین بار در سال 1923 در عصر سینمای صامت، فیلم «۱۰ فرمان» را ساخت ولی در سال 1949 بار دیگر آن را بازسازی کرد که با استقبال بسیاری روبرو شد. «دومیل» در سال 56 نیز به سراغ پروژه سینمایی «بن هور» رفت که این فیلم توانست با کسب 11 جایزه اسکار، رکورد پراسکارترین فیلم تاریخ سینما را تا زمان فیلم «تایتانیک» از آن خود کند.
۱۰ فرمان از دیگر فیلمهای اقتباسی در خور توجهی که طی سالهای پس از آن ساخته شد میتوان به «کلئوپاترا»، «سدوم و گموراه»، «پیاله نقرهای»، «استر و شاه»، «شرق بهشت» و ... اشاره کرد.
البته پس از آن، در سینمای معاصر نیز آثار ادبی زیادی مورد اقتباس قرار گرفته و با استقبال روبرو شدند که از جمله آنها میتوان به رمان «موش و آدمها» نوشته «جان استاینبک» اشاره کرد، اگرچه این رمان اولین بار در سال 1939 تبدیل به فیلم شد ولی پس از آن طی دهههای 80 و 90 میلادی نیز بازسازی شد.
فیلم سینمایی «موش و آدمها»
ساخت فیلمهای ترسناک «دراکولای برام استوکر» در سال 1992 به کارگردانی «فرانسیس فورد کاپولا» و «فرانکشتاین» در سال 1994 به کارگردانی «کنث برانا» تأثیر خاصی بر صنعت سینما گذاشت. فیلمهای «دراکولای برام استوکر» و «فرانکشتاین» که هر کدام با اقتباس از رمانهای «دراکولا» نوشته «برام استوکر» و «فرانکشتاین» نوشته «ماری شلی» ساخته شده بودند نسبت به نسخههای قدیمی خود نسبت به متن ادبی نزدیکی بیشتری داشتند.
این دو فیلم و چند فیلم دیگر در این زمان توجه سینماگران را به ادبیات وحشت جلب کرد و از آن پس این ژانر از ادبیات در میان فیلمسازان همچنان از جذابیت خاصی برخوردار است. یکی دیگر از موفقترین پروژه عظیم سینمای معاصر سه گانه «ارباب حلقهها»ست که بخشی از موفقیت خود را مدیون رمان «ارباب حلقهها» نوشته «جیآر آر تالکین»،نویسنده اهل آفریقای جنوبی است.
همچنین مجموعه فیلمهای «هریپاتر» که براساس مجموعه رمانهایی به همین نام نوشته «جی.کی.رولینگ» ساخته شده است که از پرفروشترین و موفقترین فیلمهای اقتباس شده در سینما طی یکی دو دهه اخیر محسوب میشود.
علیرغم آنکه از بدو تولد سینما تاکنون صدها هزار اثر ادبی تبدیل به فیلم شدهاند ولی هنوز آثار ادبی زیادی هستند که همچنان در سینما مورد بیمهری قرار گرفتهاند، با این وجود هنوز از علاقه فیلمسازان و تهیهکنندگان سینما نسبت به آثار ادبی جهان کاسته نشده و هر ساله تعدادی پروژه اقتباسی در خور توجه در سینما کلید میخورد. انتهای پیام/ک
94/02/21 - 09:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]
صفحات پیشنهادی
ورزی در گفتوگو با فارس: ضبط مبارزات فدائیان اسلام در شهرک سینمایی غزالی/ جدیدترین تصاویر از «معمای شاه»
ورزی در گفتوگو با فارس ضبط مبارزات فدائیان اسلام در شهرک سینمایی غزالی جدیدترین تصاویر از معمای شاه کارگردان مجموعه تلویزیونی معمای شاه گفت در حال حاضر مشغول تصویربرداری صحنههای مربوط به مبارزات فدائیان اسلام در شهرک سینمایی غزالی هستیم «محمدرضا ورزی» در گفت&zفارس در سالگرد رحلت عمه سادات گزارش میدهد تاریخچه مزار عقیله بنیهاشم+تصاویر
فارس در سالگرد رحلت عمه سادات گزارش میدهدتاریخچه مزار عقیله بنیهاشم تصاویرفضاى امروزی حرم حضرت زینب س و صحن آن به صورت مربع مستطیل است که شبستان گنبد و حرم در وسط آن قرار گرفته و داراى چهار درِ ورودى است سقف شبستان و حرم از سه قسمت تشکیل شده که به صورت پلهاى بر روى هم قرارفارس گزارش میدهد؛ چند ناشر شهرستانی و تهرانی به نمایشگاه کتاب میآیند؟/ کدام استانها ناشری ندارند
فارس گزارش میدهد چند ناشر شهرستانی و تهرانی به نمایشگاه کتاب میآیند کدام استانها ناشری ندارنداز دو استان کشور در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هیچ ناشری حضور نخواهد داشت به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهرا11 سالن سینمایی میزبان پنجمین جشنواره فیلم شهر
11 سالن سینمایی میزبان پنجمین جشنواره فیلم شهرسینماهای برگزاری برنامهها و بخشهای مختلف پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر مشخص شد به گزارش خبرگزاری فارس پردیس سینمایی ملت با تمامی سالن ها به عنوان مکان اصلی جشنواره و سالن های سینمایی آزادی با دو سالن پردیس سینمایی راگا پردیس11 سالن سینمایی مکان های برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر
11 سالن سینمایی مکان های برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر سینماهای برگزاری برنامه ها و بخش های مختلف پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر مشخص شد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر پردیس سینمایی ملت با تمامی سالفارس از فعالیت خستگیناپذیر یک فرهنگی گزارش میدهد مشق عشقی که 72 ساله شد/ آقای مدیر شهر من! خداقوت
فارس از فعالیت خستگیناپذیر یک فرهنگی گزارش میدهدمشق عشقی که 72 ساله شد آقای مدیر شهر من خداقوتسیدصادق حجازی را با 72 سال خدمت در نظام آموزش و پرورش به حق باید آقای مدیر شهرم بخوانم فرهیختهای خستگیناپذیر که در طول این سالها تکیه کلامش این بوده کار برای خدا خستگی ندارد ب۱۱ سالن سينما ميزبان جشنواره فيلم شهر ميشوند
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۱ ۵۷ق ظ ۱۱ سالن سينما ميزبان جشنواره فيلم شهر ميشوند موج - سينماهاي برگزاري برنامهها و بخشهاي مختلف پنجمين جشنواره بينالمللي فيلم شهر مشخص شد به گزارش خبرگزاري موج پرديس سينمايي ملت با تمامي سالن ها به عنوان مکان اصلي جشنواره و سالن هاي سينمايي آزادي باگزارش فارس از دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید اکبر شهریاری کسب برات شهادت از سیدالشهدا(ع)/ توصیه شهید به قر
گزارش فارس از دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید اکبر شهریاریکسب برات شهادت از سیدالشهدا ع توصیه شهید به قرائت قرآنقاری و حافظ قرآن و مداح اهل بیت ع بود به گفته برادر تواضع از بزرگترین خصوصیاتش بود همواره اطرافیان را به قرائت قرآن توصیه میکرد سال ۹۲ در دفاع از حرم حضرت زین- اختتامیه چهارمین جشنواره دانش آموزی نوجوان سالم در شهرکرد برگزارشد
اختتامیه چهارمین جشنواره دانش آموزی نوجوان سالم در شهرکرد برگزارشد شهرکرد- ایرنا- همزمان با بزرگداشت هفته معلم آیین اختتامیه چهارمین جشنواره دانش آموزی نوجوان سالم استان چهارمحال وبختیاری با حضور کارشناسان دفتر مراقبت دربرابر آسیب اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در دبیرستان فجرالاسلامهمترین عناوین اخبار فرهنگی در روز نهم اردیبهشت دست داشتن انگلستان در تلفات 5 تا 12 میلیون ایرانی/عید فطر
مهمترین عناوین اخبار فرهنگی خبرگزاری فارس در روز نهم اردیبهشتدست داشتن انگلستان در تلفات 5 تا 12 میلیون ایرانی عید فطر رستاخیز بهپا میشود مبارزات فدائیان اسلام در شهرک سینمایی غزالیشناسنامهدار شدن مداحان برگزاری دومین دادگاه رئیس عرفان ضاله حلقه جدیدترین تصاویر از سریال معمایجشن 2 سالگی «سینمامعیار» با حضور کارشناسان سینمایی
برنامهای رادیویی با افق باز و سلایق مختلف جشن 2 سالگی سینمامعیار با حضور کارشناسان سینمایی تاریخ انتشار شنبه 19 اردیبهشت 1394 ساعت 14 49 | شماره خبر 1936128728274177320 تعداد بازدید 0 پ پ برنامه ی این هفته ی سینما معیار به مناسبت دوسالگی سینمامعیار با حضور منتقدان و سیناعلام فیلمنامههای سینمایی منتخب جشنواره شهر
اعلام فیلمنامههای سینمایی منتخب جشنواره شهر20 فیلمنامه به پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر راه یافتند به گزارش خبرگزاری فارس از بین 161 طرح فیلمنامه های رسیده به دبیرخانه جشنواره بین المللی فیلم شهر 20 طرح فیلمنامه توسط هیاتی متشکل از جابر قاسمعلی مسعود احمدیان و علیفارس گزارش میدهد معرفی ۱۰۶۲ حافظ کل قرآن مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س)
فارس گزارش میدهدمعرفی ۱۰۶۲ حافظ کل قرآن مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا س مؤسسه قرآنی بیتالاحزان حضرت زهرا س در راستای شفافسازی در ارائه آمار حافظان کل قرآن این مؤسسه اسامی این افراد را در اختیار خبرگزاری فارس گذاشت به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس مؤسسه قرآنفارس گزارش میدهد انحلال بیسروصدای دومین جشنواره سراسری رسانههای برخط رضوی
فارس گزارش میدهدانحلال بیسروصدای دومین جشنواره سراسری رسانههای برخط رضویاعلام نتایج دومین جشنواره خبرگزاریها نشریات الکترونیک و رسانههای برخط رضوی تحت نظر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بعد از گذشت ۸ ماه در هالهای از ابهام قرار دارد و به گفته دبیر آن منحل شده ااعلام عناوین فیلمنامه های سینمایی منتخب جشنواره بین المللی شهر
راهیابی 20 طرح فیلمنامه سینمایی در بخش مسابقه جشنواره شهر اعلام عناوین فیلمنامه های سینمایی منتخب جشنواره بین المللی شهر 20 فیلمنامه به پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر راه یافتند به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و ارتباطات رسانه ای پنجمین جشنواره بینبراي پخش «محمد رسول الله» نياز به سالنهاي سينمايي مجهز داريم
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۴ ۵۴ب ظ وزير ارشاد براي پخش محمد رسول الله نياز به سالنهاي سينمايي مجهز داريم موج - علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت فيلم محمدرسول الله با کيفيت تصوير D ساخته شده است و سينماها براي پخش آن بايد به سيستم پخش D مجهز شوند که ما از اين سيستم بي بهره هفارس گزارش میدهد زمزمههای جدایی ارسلان کامکار از ارکستر سمفونیک
فارس گزارش میدهدزمزمههای جدایی ارسلان کامکار از ارکستر سمفونیکارکستر سمفونیک تهران که به تازگی به ارکستر سمفونیک ملی تهران تغییر نام داده در حالی امشب روی صحنه میرود که زمزمههایی مبنی بر جدایی ارسلان کامکار مایستر ارکستر از این ارکستر 80 ساله شنیده میشود به گزارش خبرنگا-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها