تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر در عُمرت دو روز مهلت داده شدى ، يك روز آن را براى ادب خود قرار ده تا از آن بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798651504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: بسیاری از فیزیکدانان تراز اول، کارعلمی را عبادت دینی می دانند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: بسیاری از فیزیکدانان تراز اول، کارعلمی را عبادت دینی می دانند اهواز - ایرنا - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیشتر زیست شناسان ناخداباور هستند اما بسیاری از فیزیکدانان تراز اول و ستاره های فیزیک به شدت خداباور هستند و کار علمی خود را عبادت دینی تلقی می کنند.


به گزارش ایرنا دکتر مهدی گلشنی دوشنبه در نشست علمی خداباوری از منظر عالمان علوم تجربی معاصر در سراسری شهید مطهری دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: خداباوری از منظر دانشمندان یک مساله قدیمی است و از دوره تمدن اسلامی بیشتر قریب به اتفاق دانشمندان خداباورند و کار علمی را بخشی از فعالیت دینی خود تلقی می کنند.
وی افزود: علم جدید در محیطی خداباور تکوین یافت و عالمانی نظیر گالیله و نیوتن و فیلسوفانی نظیر لایب نیتس، مطالعه طبیعت را مطالعه آثار صنع الهی تلقی می کردند و آن را عبادت پرودگار می دانستند.
گلشنی ادامه داد: بیشتر بنیانگذاران علم جدید مانند کپلر، گالیله، نیوتن و آمپر مطالعه علمی خود را وسیله ای برای دیدن آثار صنع خداوندی در طبیعت قانونمند می دانستند اما توفیق فیزیک کلاسیک در صحنه عمل در توضیح سیستم های فیزیکی از یک طرف تکیه بر عقل انسانی را تقویت کرد و از طرف دیگر نقش متافیزیک را در علم تضعیف کرد.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف در خصوص رایج ترین دیدگاه های عالمان معاصر پیرامون رابطه علم و دین گفت:برخی بین علم و دین که با حوزه های مختلف و سوالات متفاوت سرو کار دارد، تعارضی نمی بینند.
وی اضافه کرد: برخی نیز به تعارض بین علم و دین اعتقاد دارند که یک گروه نص گرایان افراطی هستند که از متون دینی شروع می کنند و احکامی درباره موضوعات علمی صادر می کنند که در مواردی با یافته های علم تعارض دارد.
گلشنی اظهار کرد: اما اکثریت این گروه مادیون حس گرا هستند که تنها علم تجربی را وسیله کسب دانش درباره جهان و قابل اعتماد می دانند و جایی برای دین و خدا در نظر نمی گیرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: گروهی نیز علم و دین را مکمل هم می دانند که با حوزه ها و یا سطوح مختلف سرو کار دارند و با هم یک جهان بینی منسجم به دست می دهند.
وی در ادامه به اعتقاد به خدا در میان عالمان معاصر اشاره کرد و افزود: بعضی از عالمان، خدا را با قوانین طبیعت یا کل جهان تطبیق می دهند و اکثریت معتقدان به خدا، او را موجودی متعال و فوق طبیعت تلقی می کنند.
گلشنی با اشاره به اینکه در مورد اعتقاد به خدا به عنوان موجودی مستقل و فوق طبیعت سه دیدگاه از نظر بسیاری از عالمان معاصر وجود دارد ادامه داد: نخستین دیدگاه مربوط به منکران وجود خدا است که این گروه معتقدند برای اثبات خدا راهی وجود ندارد و علوم به تنهایی قادر به پاسخگویی به سوالات هستند و جهان طبیعت خودکفا است و نیاز به ماوراء الطبیعه نیست.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: گروه دوم افراد به ظاهر بی تفاوت هستند که این گونه عالمان به صورت آشکارا، اظهار بی اعتقادی به خدا نمی کنند ولی در نوشته ها یا گفته هایشان چیزی که حاکی از اعتقاد به خدا باشد را نمی بینیم.
وی اضافه کرد: این گروه که اکثریت فیزیکدانان معاصر غربی را تشکیل می دهند گاهی اعتقاد به خدا هم دارند ولی اظهار آن را به نفع خود نمی بینند یا آن را بر خلاف جو حاکم بر جامعه فیزیکدانان می بینند.
گلشنی با اشاره به اینکه گروه سوم معتقدان به وجود خدا هستند گفت: در میان برهان هایی که فلاسفه به وجود خداوند ارایه کرده اند برهان های کیهان شناختی و برهان نظم بیشتر مورد توجه عالمان علوم تجربی قرار گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پس از تکون علم جدید و بروز توفیقات آن، اعتماد بشر به آن بیشتر و بیشتر شد و علم تجربی و روش های آن معیار سنجش اعتبار سایر اقسام دانش شد.
این نشست علمی یک روزه با حضور اعضای هیات علمی و جمعی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
3004/ 6037



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن