محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845827570
آیا مذاکرات هسته ای تنها راه توسعه اقتصادی است؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
ابراهیم اسدی؛
آیا مذاکرات هسته ای تنها راه توسعه اقتصادی است؟
تحریم ها با وجود مشکلاتی که در راه توسعه اقتصادی ایران ایجاد می کند،می تواند زمینه ساز رشد شتابان ایران را نیز فراهم کند که بستگی به عملکرد دولتمردان و مردم دارد. به تعبیر امام خامنه ای تحریم براى ما جدید نیست، ما سى سال است تو تحریمیم.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، مذاکرات تنها راه توسعه اقتصادیست؟ بدون مذاکرات می توان به توسعه رسید؟اگر مذاکرات به نتیجه نرسد چه مشکلات اقتصادی قابل تصور است؟ سوالات مذکور و دهها سوال مشابه از مهمترین سوالاتی است که ذهن ایرانیان را به خود مشغول کرده است و جواب آن نقش تعیین کننده ای در جهت گیری سیاست خارجی و داخلی ایران خواهد داشت.
در پاسخ سه نوع دیدگاه وجود دارد:گروهی معتقدند بدون دستیابی به مذاکرات امکان پیشرفت اقتصادی نیست و توافق نه تنها از حجم تحریم ها می کاهد بلکه روابط ایران با جهان را بهبود می بخشد و زمینه سرمایه گذاری خارجی، افزایش صادرات و ... را فراهم می کند. دیدگاه دوم دستیابی به توافق را ضروری نمی دانند و معتقدند بدون دستیابی به توافق می توان به توسعه اقتصادی دست یافت.دیدگاه سوم که با نظر این نوشتار منطبق است مطرح می کند که در صورتی که بتوان از طریق مذاکرات به توافق عادلانه رسید، مذاکرات امری نیکوست اما دست نیافتن به توافق به معنای عدم توان ایران در دستیابی به توسعه اقتصادی نیست بلکه تنها راه رسیدن به توسعه همه جانبه اقتصادی را سخت تر و ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی را بیش از بیش می کند. به همین دلیل نوشتار حاضر درصدد است به راه هایی اشاره کند که زمینه برون رفت ایران از چالش های اقتصادی احتمالی و دستیابی به رشد و توسعه پایدار باشد.
1- مدیریت جهادی مبتنی بر علم و دانش:
" توسعه اقتصادی در درجه اول تابعی از رویکرد و طرز تلقی دولت و ملت از رشد و توسعه است. اگر این رویکرد مبتنی بر «تفکر علمی» و عقلانیت باشد زمینه های توسعه اقتصادی مهیاست در غیر این صورت اگر به جای 400 میلیارد دلاری که بعد از انقلاب به اقتصاد ملی تزریق شده است،400 تریلیون دلار تزریق بشود، به توسعه اقتصادی مطلوب نخواهیم رسید".
این گمانی اشتباه است که گفته شود ایران درصدد حضور فعال در عرصه جهانی نیست و تنها با ظرفیت داخلی خود می تواند به رشد و نمو برسد، بلکه انقلاب اسلامی ایران از ابتدا خواهان ارتباطات دوجانبه، منطقهای و حضور فعال در مجامع جهانی بین المللی بوده است
مدیریت جهادی بر اساس علم و دانش است. مدیریتی مفید به فایده خواهد بود که دانش بنیاد باشد.مقام معظم رهبری(مدظله العالی) سرفصل اقتصاد مقاومتی را دانش بنیان بودن آن می دانند. «سرفصل اقتصاد مقاومتى، اقتصاد دانشبنیان است... شرکتهاى دانشبنیان و فعالیتهاى اقتصادى دانشبنیان خیلى جادهى باز و امیدبخشى است. ما استعدادهاى برجستهاى داریم که میتوانند در این مورد کمک کنند. (02/06/1391) همین شرکتهاى دانشبنیان ... یکى از بهترین مظاهر و یکى از مؤثرترین مؤلفههاى اقتصاد مقاومتى است؛ این را باید دنبال کرد.(08/05/1391)
2- پویایی در روابط خارجی:
در تدوین راهبرد توسعه اقتصادی باید جایگاه اقتصاد کشور را در اقتصاد جهانی به دقت شناسایی کنیم و در مسیری گام برداریم که «مکملی» برای کشورهای پیشرفته صنعتی و «رقیبی» سرسخت برای کشورهای در حال توسعه باشیم و این همه ممکن نیست مگر با توسعه سیاسی و استقرار روابط بین الملل مناسب در صحنه جهانی.
این گمانی اشتباه است که گفته شود ایران درصدد حضور فعال در عرصه جهانی نیست و تنها با ظرفیت داخلی خود می تواند به رشد و نمو برسد، بلکه انقلاب اسلامی ایران از ابتدا خواهان ارتباطات دوجانبه، منطقهای و حضور فعال در مجامع جهانی بین المللی بوده است. رهبر معظم انقلاب فرمودند:«من بارها - یعنی از زمان ریاستجمهوری - این مسأله را دائماً به وزارتخارجه گفتهام و تکرار کردهام که ما باید در ارتباطات دوجانبه، ارتباطات منطقهیی و در مجامع جهانی حضور فعال داشته باشیم و نباید هیچ مجمع جهانی را که در آن عضو هستیم، دست کم بگیریم. اینکه ما مأیوس بشویم و بگوییم فایدهیی ندارد، گوش نمیکنند؛ غلط است. همه چیز فایده دارد؛ همهی تلاشها فایده دارد... شماها میتوانید تغییرات محیطی را کاملاً رصد کنید؛ ظرفیتهای ممکن، فرصتهای ممکن و تهدیدها را منعکس کنید؛ باید هم بکنید..» 1383/05/25
ایشان در جمع گروه صنعتی مپنا نیز فرمودند::«اقتصاد ما درونزا و برونگراست؛ ما از درون باید رشد کنیم و بجوشیم و افزایش پیدا کنیم، امّا بایستی نگاه به بیرون داشته باشیم؛ بازارهای جهانی متعلّق به ماست، باید بتوانیم با همّت خود و با ابتکار خود، در این بازارها حضور پیدا کنیم». (10 /02/ 1393)
3- مبارزه با مفاسد اقتصادی:
واقعاً نمی شود ما کار اقتصادىِ درست و قوى بکنیم، اما با مفاسد اقتصادى مبارزه نکنیم؛ این واقعاً نشدنى است. ... تصور نشود ما می توانیم سرمایهگذارى مردمى و کار سالم مردمى داشته باشیم، بدون مبارزهى با مفاسد اقتصادى؛ و تصور نشود که مبارزهى با مفاسد اقتصادى موجب می شود که ما مشارکت مردم و سرمایهگذارى مردم را کم داشته باشیم؛ نه، چون اکثر کسانى که می خواهند وارد میدان اقتصادى بشوند، اهل کار سالمند، مردمان سالمى هستند. به نظر من همکارى قوهى مجریه و قوهى قضائیه در اینجا یک کار بسیار لازمى است. (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار رئیسجمهوری و اعضاى هیئت دولت ، 02/06/1391)
امام خامنه ای (مدظله العالی) یکی از مهمترین دلایل فساد را محدود بودن اطلاعات به افراد خاصی می دانند:«بایستی فعالان بخش خصوصی بدانند فرصت های سرمایهگذاری کجاهاست، کدامهاست؛ همه مطلع باشند، استفادههای ویژهخوارانه نشود. محصور بودن اطلاعات، محدود بودن اطلاعات به بعضی از افراد، دون بعضی، موجب ویژهخواریهای عجیبی میشود؛ که گاهی ثروتهای بادآوردهی یکشبه را برای افرادی که سوء استفادهچی هستند، فراهم میکند؛ ... اطلاعات باید عمومی بشود. باید شفافسازی اطلاعات صورت بگیرد.»(1390/05/26)
4- افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی:
تحریم ها با وجود مشکلاتی که در راه توسعه اقتصادی ایران ایجاد می کند،می توان زمینه ساز رشد شتابان ایران را نیز فراهم کند که بستگی به عملکرد دولتمردان و مردم دارد.
برخی تا اسم از سرمایه گذاری می آید می گویند با عدم وجود توافق سرمایه گذاری در ایران صورت نمی گیرد؛ در حالی که رسیدن به توافق هسته ای تنها یکی از علل افزایش سرمایه گذاری است.سرمایه گذاری رابطه مستقیمی با بازدهی و سود سرمایه گذاری، ثبات و انسجام سیاست ها و مقررات اقتصادی دارد. ثبات وانسجام سیاست های اقتصادی از اهمیتی غیر قابل انکاری برخوردار است و دولت اگر اقدامات لازم را انجام ندهد بسیاری از سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در ایران خودداری می کنند.رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند:«تصمیمهاى خلقالساعه و تغییر مقررات، جزو ضربههائى است که به «اقتصاد مقاومتى» وارد می شود و به مقاومت ملت ضربه می زند. این را، هم دولت محترم، هم مجلس محترم باید توجه داشته باشند؛ نگذارند سیاستهاى اقتصادى کشور در هر زمانى دچار تذبذب و تغییرهاى بىمورد شود.( 03/05/1391) مقررات اقتصادی و قوانین ما باید هم ثبات داشته باشند که مردم بتوانند روی آن برنامهریزی کنند، هم باید منسجم باشد و با هم بخواند و شفاف باشد).1385/03/29) بی ثباتی قوانین اقتصادی تنها یک مورد از علل کاهش سرمایه خارجی است که برای نمونه به آن اشاره شد.نباید به بهانه عدم توافق از کار و تلاش در این زمینه دست کشید.
5- استفاده بهینه از ظرفیت های کشاورزی:
بخش کشاورزی بر خلاف بسیاری از ادّعاهای مطرح شده در خصوص ناکارآمدی آن که از عدم شناخت و بی توجهی به پتانسیل های ذاتی اقتصاد ایران نشاءت می گیرد ، هم زیربنای اقتصاد ماست و هم در صورت فعّال شدن میتواند تحوّلی بسیار بزرگ و مبارک را در نظام اجتماعی و اقتصادی کشور رقم بزند و منشاء سازندگی های فراوانی در روابط اقتصادی – اجتماعی کشور قرار گیرد . امروز کمتر از 40 درصد از توان ذاتی بخش کشاورزی کشور مورد استفاده قرار گرفته و از طرفی راندمان آبیاری در این بخش نیز رقمی پائین تر از بیست درصد میباشد و درصد بالایی از محصولات زراعی در اثر نبود نظام جامعی ضایع می شوند و سیر صعودی مهاجرت از روستاها و افزوده شدن به تعداد روستاهای خالی از سکنه که روزگاری به تولید ثروت در کشور مشغول بوده اند ، چشم انداز امیدبخشی را نوید نمی دهد. این درحالی است که اتحادیه اروپا که داعیه دار خصوصی سازی و عدم مداخله در بازار آزاد است به حمایت از بخش کشاورزی می پردازد و بیش از 90 میلیارد دلار به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی یارانه می دهد.
کشور ایران در اولین قدم باید بخش کشاورزی که از موتورهای توسعه است را تقویت کند چون محصولات کشاورزی جز مهمترین نیازهای زیستی است و از مهمترین نیازها و مصارف عمومی جامعه می باشد.مقام معظم رهبری می فرمایند:«ما برای گندم و برنج و روغن و لبنیات و خوراک دام و بقیه مصارف عمده و اصلی کشورمان نباید نیازمند دیگران باشیم.»( 1380/10/12)
6- مدیریت مصرف:
فرهنگ اقتصادی بر مبنای ارزش نهادن به کار بیشتر، درآمد بیشتر و زندگانی غیر تجملی شکل می گیرد و اسراف و مصرف زدگی در آن جایگاهی ندارد.همان گونه که امام خامنه ای (مدظله) متذکر شده اند:«مسئلهى مدیریت مصرف، یکى از ارکان اقتصاد مقاومتى است؛ یعنى مصرف متعادل و پرهیز از اسراف و تبذیر. هم دستگاههاى دولتى، هم دستگاههاى غیر دولتى، هم آحاد مردم و خانوادهها باید به این مسئله توجه کنند؛ که این واقعاً جهاد است. امروز پرهیز از اسراف و ملاحظهى تعادل در مصرف، بلاشک در مقابل دشمن یک حرکت جهادى است؛ انسان میتواند ادعا کند که این اجر جهاد فىسبیلاللّه را دارد. (03/05/1391)
7- اصلاح نهادهای پولی و مالیاتی:
نظام بانکی نقش اساسی در توزیع ثروت ایفا می کند زیرا اینکه اعتبارات به چه افرادی یا به چه بخش هایی و تحت چه ضوابطی اعطا می شود در واقع ظرفیت های بالقوه رشد اقتصادی را در بخش های مختلف تغییر می دهد. علاوه بر این باید تمهیداتی اندیشید که منافع افراد ایجاب کند که از طریق اصلاح رفتار خویش اعتبار بیشتری نزد بانک به دست آورند و به کمک بانک ها می توان چالش های اقتصادی را اصلاح کرد. همچنین چون بانک نهادی است که در ابعاد گسترده با مردم ارتباط دارد، اصلاح نظام بانکی حتی در معنای ساده آن یعنی احترام به مشتریان و منطقی کردن عملیات بانکی در شعبه ها و ساده سازی امور بانکی و نظایر آن می تواند نقش برجسته ای در عقلانی کردن رفتارهای اقتصادی، جلب اعتماد مردم به نظام اقتصادی ، افزایش سرمایه گذاری اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند.
نظام مالیاتی نیز در کنار شبکه بانکی، سهم زیادی در اصلاح نظام اقتصادی دارد.. نظام مالیاتی نیاز به مدیریت دارد و در صورت عدم مدیریت باعث رکود اقتصادی می شود و توان تولید را از مردم می گیرد. یکی از اهداف سازمان امور مالیاتی باید این باشد که سهم پایه درآمد و تولید را از مالیات کم و مالیات را به پایه مصرف منتقل کند تا زمینه ساز تولید ملی و افزایش اشتغال شود.در هر صورت مالیات یکی از مهمترین وظایف مردم است که نقش مهمی در اقتصاد بدون نفت بازی می کند.مقام معظم رهبری دراین باره می فرمایند:« عزیزان من! مالیات یک فریضه است. ... فرار مالیاتی جرم است. آن که از دادن مالیات به دولت خودداری میکند و مالیاتی که باید به دولت بدهد ... نمی دهد، در حقیقت کشور را وابسته می کند به پول مفت نفت، و وقتی کشور به پول نفت وابسته شد، همین مشکلات پیش میآید: یک روز تحریم می شود؛ یک روز نفت ارزان می شود؛ یک روز شاخ و شانه می کشند.»( 1393/11/29)
ایران از ظرفیت های بسیار زیادی در راه توسعه و پیشرفت برخوردار است و بدون توافق هسته ای و تکیه بر اقتصاد مقاومتی می تواند به رشد و پیشرفت دست یابد البته به این شرط که در مرحله اول به مدیریت جهادی مبتنی بر علم و دانش روی آورد و به موتورهای تحول اقتصادی ایران از جمله پویایی در روابط خارجی، مبارزه مفاسد اقتصادی، افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی، مدیریت مصرف، اصلاح نهادهای پولی و مالیاتی و ظرفیت های کشاورزی بها داد.
تحریم ها با وجود مشکلاتی که در راه توسعه اقتصادی ایران ایجاد می کند،می توان زمینه ساز رشد شتابان ایران را نیز فراهم کند که بستگی به عملکرد دولتمردان و مردم دارد.به تعبیر امام خامنه ای (مدظله العالی) تحریم براى ما جدید نیست، ما سى سال است تو تحریمیم. همهى این کارهائى که شده است، همهى این حرکت عظیم ملت ایران، در فضاى تحریم انجام گرفته؛ بنابراین کارى نمی توانند بکنند. خب، ولى این دلیلى است براى همهى مسئولان و دلسوزان کشور که خود را موظف بدانند، مکلف بدانند به ایجاد کار، به تولید، به کارآفرینى، به پر رونق کردن روزافزون این کارگاه عظیم؛ که کشور ایران حقیقتاً امروز یک کارگاه عظیمى است. همه خودشان را باید موظف بدانند.(16/06/1389)
منابع:
www.tebyan-zn.ir/News-Article/society
www.rasekhoon.net/article/show/
www.eghtesadeiranonline.com/vdcbf5b85rhb0gp.uiur.html
www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930729001013
www.iccima.ir/fa/akhbartasviri/item/70032-tayebnia931209.html
سید ابراهیم اسدی حقیقی، کارشناس علوم سیاسی/110
۲۱/۰۲/۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
ابراهیم اسدی آیا مذاکرات تنها راه توسعه اقتصادی است؟
ابراهیم اسدیآیا مذاکرات تنها راه توسعه اقتصادی است تحریم ها با وجود مشکلاتی که در راه توسعه اقتصادی ایران ایجاد می کند می توان زمینه ساز رشد شتابان ایران را نیز فراهم کند که بستگی به عملکرد دولتمردان و مردم دارد به تعبیر امام خامنه ای مدظله العالی تحریم براى ما جدید نیست ما سىمعاون استاندار: شکل گیری زنجیره علم تنها راه توسعه اقتصادی است
معاون استاندار شکل گیری زنجیره علم تنها راه توسعه اقتصادی است اراک- ایرنا- معاون توسعه و منابع انسانی استانداری استان مرکزی گفت شکل گیری زنجیره علم نوآوری و تجاری سازی آن تنها راه رسیدن به توسعه اقتصادی و باروری حوزه تولید است حسن صفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنافرهنگ، چراغ راه توسعه اقتصادي
فرهنگ چراغ راه توسعه اقتصادي سازمان امور مالياتي اکنون بر اين نکته اشراف و آگاهی دارد که در سال هایی که دستخوش تحولات گسترده در قوانين و ساختار است بی هيچ اثبات بايد وارد اقليم فرهنگ شود و گام در مسيری نهد که مقصودی جز به بار نشاندن ثمره سال ها تلاش تلاشگران نظام مالياتی ندارد- راهکار توسعه اقتصادی کشور، تولید واقعی مبنی بر دانش وفناوری است
راهکار توسعه اقتصادی کشور تولید واقعی مبنی بر دانش وفناوری است بندرعباس - ایرنا- مشاور رییس هیات عامل صندوق های نوآوری و شکوفایی وزارت علوم گفت با توجه به ارزش افزوده بالای تولید فناوری از علم راهکار توسعه اقتصادی کشور تولید واقعی مبنی بر دانش و فناوری است به گزارش ایرنا محموزیر راه و شهرسازی خبر داد سرمایهگذاری ۱۹۵ میلیون دلاری هند در توسعه بندر چابهار/ برنامهریزی برای رشد مناس
وزیر راه و شهرسازی خبر دادسرمایهگذاری ۱۹۵ میلیون دلاری هند در توسعه بندر چابهار برنامهریزی برای رشد مناسبات تجاری پایداروزیر راه و شهرسازی از سرمایهگذاری ۱۹۵ میلیون دلاری هند در طرح توسعه بندر چابهار خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و ش- سفر استاندار کردستان به عراق، عزم جدی دولت برای توسعه اقتصادی استان
سفر استاندار کردستان به عراق عزم جدی دولت برای توسعه اقتصادی استان سنندج- ایرنا - سفر استاندار کردستان به همراه هیاتی به اقلیم کردستان در عصر روز دوشنبه نشان از عزم جدی دولت برای گشایش بیشتر عرصه اقتصادی و رفع مشکلات در جهت توسعه پایدار استان است به گزارش ایرنا بعد از سفر استا- توسعه اقتصادی در گرو خصوصی سازی
توسعه اقتصادی در گرو خصوصی سازی تهران-ایرنا-بخشنامه تازه معاون اول رییس جمهوری درباره نرخ گذاری واکنش های مختلفی را در پی داشت بیشتر کارشناسان ضمن دفاع از اقدامات دولت در آرام کردن فضای اقتصادی و کاهش تورم نسبت به افتادن دولت در دام اقدامات دستوری در اقتصاد هشدار می دهند حرکت- توسعه پوشش گیاهی راهکار جلوگیری از بیابانی شدن گلستان
توسعه پوشش گیاهی راهکار جلوگیری از بیابانی شدن گلستان گرگان - ایرنا- استاد پژوهشگر بخش کشاورزی دانشگاه آریزونای آمریکا معتقد است توسعه پوشش گیاهی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از بیابانی شدن استان گلستان است به گزارش چهارشنبه اداره کل منابع طبیعی گلستان پرفسور محمد پسرکلی در جریا- بازنگری در ساختار اصناف زمینه بالندگی اقتصادی کشور را فراهم می کند
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بازنگری در ساختار اصناف زمینه بالندگی اقتصادی کشور را فراهم می کند اراک- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت بازنگری هدفمند و بلند مدت در ساختار اصلی اصناف زمینه بالندگی و توسعه اقتصادی کشور را فراهم می کند آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی- 153 میلیارد ریال برای توسعه راه های فیروزکوه هزینه شد
153 میلیارد ریال برای توسعه راه های فیروزکوه هزینه شد تهران- ایرنا- سرپرست اداره راه و شهرسازی شهرستان فیروزکوه گفت 153 میلیارد ریال برای بهسازی نگهداری و توسعه راه های فیروزکوه در سال گذشته هزینه شد مجتبی صادقی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود این مبلغ از محل اعتبارات ملرئیس مرکز تحقیقات راه ،مسکن و شهرسازی اعلام کرد عمر متوسط جادهها ۱۰ سال کمتر از کشورهای توسعه یافته/به مقاوم
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اعلام کردعمر متوسط جادهها ۱۰ سال کمتر از کشورهای توسعه یافته به مقاوم سازی ساخت و سازها توجه کنیمرئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه عمر متوسط جادههای کشورهای توسعه یافته ۱۵ سال و عمر متوسط جادههای کشور پنج تا شش سال است گفمذاکرات یمنی - یمنی تنها راه حل بحران یمن
لاریجانی در دیدار سفیر ایران در عربستان مطرح کرد مذاکرات یمنی - یمنی تنها راه حل بحران یمن خبرگزاری پانا رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حل مشکل یمن راه حل نظامی ندارد گفت تنها از طریق انجام گفتوگو و مذاکرات یمنی - یمنی میتوان به پایان این بحران امیدوار بود ۱۳- راه اندازی مرکز توسعه فناوری موتورهای الکتریکی در وزارت نیرو
مدیرکل دفتر آموزش تحقیقات و فناوری وزارت نیرو راه اندازی مرکز توسعه فناوری موتورهای الکتریکی در وزارت نیرو تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش تحقیقات و فناوری وزارت نیرو از مصوبه شورای آموزش پژوهش و فناوری وزارت نیرو برای راه اندازی مرکز توسعه فناوری موتورهای الکتریکی پیشرفتهنیویورکتایمز: مذاکرات هستهای راهی برای پایان جنگ سوریه باز میکند
دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۱ روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی با اشاره به مذاکرات صلح سوریه نوشت مذاکرات هستهای با ایران و نزدیکتر شدن آمریکا به این حامی کلیدی بشار اسد راهی را برای پایان جنگ سوریه باز میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه نیویورک تایمزمعاون وزیر راه و شهرسازی: نگاه دولت در توسعه بنادر بنگاه داری نیست
معاون وزیر راه و شهرسازی نگاه دولت در توسعه بنادر بنگاه داری نیست چابهار- ایرنا- مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت نگاه دولت در توسعه بنادر و سواحل بنگاه داری نیست محمد سعید نژاد روز یکشنبه در حاشیه بازدید از طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در گفت و گو با ایرنا با بیان اانجام تعهدات همکاری به توسعه روابط تجاری و اقتصادی می انجامد
معاون استاندار مازندران انجام تعهدات همکاری به توسعه روابط تجاری و اقتصادی می انجامد ساری - ایرنا - معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران گفت انجام تعهدات تفاهم نامه های همکاری به توسعه روابط تجاری اقتصادی و بازرگانی می انجامد به گزارش روز شنبه روابط عمومی معاونت برنامعاون سازمان راهداری در پاسخ به فارس خبر داد آغاز طرح آمارگیری مبدا-مقصد از ۶ صبح فردا/ فعالیت ۸۰۰۰ نفر برای ت
معاون سازمان راهداری در پاسخ به فارس خبر دادآغاز طرح آمارگیری مبدا-مقصد از ۶ صبح فردا فعالیت ۸۰۰۰ نفر برای توسعه حملونقل جادهایمعاون سازمان راهداری گفت از ساعت ۶ صبج فردا طرح آمارگیری مبدا-مقصد حمل و نقل جادهای با هدف توسعه راهها و برنامهریزی نوین حمل و نقل با حضور ۸ هزار-
اقتصادی
پربازدیدترینها