واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفر استاندار کردستان به عراق، عزم جدی دولت برای توسعه اقتصادی استان سنندج- ایرنا - سفر استاندار کردستان به همراه هیاتی به اقلیم کردستان در عصر روز دوشنبه، نشان از عزم جدی دولت برای گشایش بیشتر عرصه اقتصادی و رفع مشکلات در جهت توسعه پایدار استان است.
به گزارش ایرنا بعد از سفر استاندار استان سلیمانیه "ئاسو فریدون علی امین" در روز چهارشنبه ششم اسفند سال گذشته، سفر روز سه شنبه "عبدالمحمد زاهدی" استاندار کردستان بر اساس اعلام مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری کردستان جهت پیگیری توافقات قبلی و گفت و گو در خصوص راهکارهای ارتقای سطح مناسبات فیمابین در حوزه های مختلف خواهد بود.
حوزه هایی که در سفر قبلی در قالب شش کمیته مشترک کاری شامل کمیته بخش خصوصی، فرمانداران مرزی، کشاورزی، آموزش و علوم پزشکی، امور مرزی و گمرک و صنعت، معدن و تجارت تشکیل شد.
با مروری به سفر اسفند ماه استاندار سلیمانیه به استان کردستان می توان گفت در سفر هیات اقتصادی کردستان به سلیمانیه، مسائلی از جمله بررسی جوانب تفاهم نامه همکاری دو استانداری در ارتقا مراودات در حوزه های تجاری، اقتصادی و فرهنگی، توسعه کسب و کار مطرح و پیگیری خواهد شد.
به رسمیت شناختن مرز سیرانبند بانه از طرف اقلیم کردستان عراق، از سر گیری پرواز فرودگاه سنندج – سلیمانیه و تردد بیش از چهار بار در سال بازرگانان عضو اتاق بازرگانی سنندج از دیگر مواردی خواهد بود که در خصوص آن بحث خواهد شد.
سفر استاندار کردستان که دو ماه بعد از سفر استاندار سلیمانیه به سنندج صورت گرفت نشان دهنده عزم جدی دولت عراق برای گشایش توسعه اقتصادی و صنعتی آن اقلیم است.
سلیمانیه که بیشتر از نظر شهرسازی آن هم به همت و با حضور ایرانیان رونق خاصی گرفته از نظر تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی با مشکل و کمبود مواجه است و امروز دولتمردان اقلیم کردستان به صراحت این را دریافته اند که گسترش روابط با ایران نقش مهمی در توسعه آن نقطه از کشور دارد.
بی تردید وجود مراودات دو همسایه که از نظر دینی، فرهنگی و زبان مشترکات زیادی با هم دارند به گسترش بیشتر روابط و توسعه همه جانبه هر دو طرف کمک خواهد کرد.
استان کردستان هر چند سال ها است با طرف مقابل، مراودات خوبی دارد ولی این اقدام از تابستان سال 86 با رسمی شدن مرز باشماق که اکنون یکی از چهار مرز رسمی و مهم جمهوری اسلامی ایران است جدی تر و رسمی تر شد.
این دیدارها و مراودات فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری هر دو طرف، گسترش فعالیت های شرکت ها، صادرات به عراق، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی، تجاری، صنایع دستی و... خواهد بود.
از سوی دیگر اقتصاد کشور که باید بر مدار صادرات کالاهای غیرنفتی حرکت کند در این سفرها تقویت خواهد شد و بانک جهانی نیز که به گفته استاندار سلیمانیه در سفر قبلی اش به سنندج، برای مقابله با بحران اقتصادی در تعدادی از کشورها از جمله عراق بر بحث اهمیت دادن بر تولیدات غیر نفتی تاکید می کند می تواند تایید کننده و گشایش این موضوع باشد.
از سوی دیگر معاون برنامه ریزی استاندار کردستان اسفند گذشته در گفت گو با رسانه ها از تردد روزانه 1200 کامیون از مرز باشماق و مبادلات بیش از شش میلیارد دلار در سال از طریق این مرز خبر داده بود که بی شک با ارتقای مرز سیرانبند بانه به مرز رسمی، این میزان بسیار افزایش خواهد یافت هر چند تلاش جهت ارتقای کیفی محصولات صادراتی و قابل رقابت با محصولات اروپایی باید مد نظر بازرگانان ایرانی باشد.
استان کردستان با داشتن پتانسیل و ظرفیت مناسب کشاورزی و دامداری می تواند رونق بهتری به کشاورزی و دامداری سلیمانیه بدهد چرا که به گفته استاندار سلیمانیه در سفر قبلی اش به ایران، در اقلیم کردستان با کمبود تولیدات حوزه کشاورزی به ویژه بحث تولیدات دامی از جمله شیر روبرو هستند.
استقرار بانک ها، ایجاد مجتمع های کشت و صنعت، تاسیس نیروگاه برق، گردشگری درمانی، طبیعی و تاریخی از دیگر ظرفیت های خوب کردستان است که باید تلاش شود در سطح مناسبات سیاسی و فرهنگی، رونق بهتری به این حوزه ها داد.
بحث کردن از ظرفیت های کردستان تمام شدنی نیست، ظرفیت هایی چون صادرات گوشت سفید، شیر پاستوریزه، تخم مرغ، صنایع دستی و ماهی پرورشی.
از دیگر توانمندی های استان کردستان، داشتن پتانسیل های خوب نیروی انسانی است که بخشی از آن ها در مراکز قدرتمند فنی و حرفه ای مشغول آموزش دادن هستند، وجود استاد کارانی در رشته های خودرو، برق، تاسیسات ساختمان و...می تواند هم درآمد زایی مردم استان کردستان را ارتقا دهد و هم به همسایه کمک شایانی بکند.ک/4
7249/1904
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]