واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش صدا و سیمای مرکز کردستان در توسعه استان سنندج-ایرنا- برگزاری میزگردهای تخصصی پیرامون توسعه در شهرستان های مختلف استان کردستان با حضور فرمانداران و کارشناسان اجتماعی و فرهنگی از صدا و سیمای مرکز کردستان که در قالب برنامه "گفتمان" پخش می شود اقدام مناسبی از سوی رسانه ملی در جهت بسترسازی برای توسعه استان است.
![نقش صدا و سیمای مرکز کردستان در توسعه استان](http://img7.irna.ir/1394/13940206/81584843/81584843-6411539.jpg)
به گزارش ایرنا، برای اینکه توسعه به عنوان یک گفتمان مردمی و فراگیر و به باور عمومی تبدیل شود، باید اقدامات گسترده ای انجام داد که برگزاری نشست ها و میزگردها توسط صدا و سیمای مرکز کردستان به صورت منظم و مداوم و استفاده از کارشناسان خبره می تواند یکی از این راه ها باشد.
سازمان صدا و سیما در کشور ما از جمله بزرگترین ثروت ها و سرمایه های ملی است که بنا به ماهیت خاص خود دارای کارکردهای مختلف است و اولویت بندی مدیران این رسانه برای پوشش عملی هر یک از این کارکردها می تواند نقش مهمی در توسعه کشور بازی کند.
** رسانه های ارتباط جمعی، دستور کار روزانه مردم را تنظیم می کنند
از سوی دیگر محققان حوزه رسانه ها همواره به نقش رسانه در توسعه تاکید کرده اند و بر این عقیده اند که رسانه های ارتباط جمعی، دستور کار روزانه مردم را تنظیم می کنند و خط مشی حاکم بر دستور کار روزانه تولید شده توسط این نهادها نقش ویژه ای در تعریف فرایند توسعه برای آن جمعیت ها دارد.
صدا و سیمای مراکز استان ها نیز در این راستا می تواند نقش مهمی داشته باشد زیرا دست اندرکاران این رسانه ها با توجه به پتانسیل هایی چون آشنایی با فرهنگ و رسوم مردم محل و به دلیل گستره پوشش در سطح یک استان، می تواند به بررسی کاملتر و دقیق تر موضوع ها بپردازد و با دخالت دادن مردم در امر تولید و کنترل برنامه، ارائه راهکار و انتقادهای سازنده، دیدی واقعی نسبت به توسعه داشته باشد.
صدا وسیمای مرکز کردستان با اقداماتی از جمله تعریف و تبیین موانع و چالش های توسعه در برنامه های گفتگو محور، تعریف و تبیین مزایا و نقاط قوت توسعه یافتگی در برنامه های مستند، تبیین رسانه ای نقش سرمایه داران، کارفرمایان، کارگران، سازمان های مردم نهاد، خانواده ها و عموم مردم در مسیر توسعه استان می تواند بستر ساز توسعه باشد.
**برنامه سازی برای بالا بردن نقش خانواده ها در توسعه مطرح شود
این رسانه فراگیر با برنامه سازی برای بررسی و تبیین مسائل و مشکلات قوانین و مقررات حوزه کار و کارآفرینی، برنامه سازی برای بالا بردن نقش خانواده ها در توسعه با برنامه هایی از جمله احیای مشاغل خانگی، معرفی کارآفرینان و تولیدکنندگان موفق، بهره گیری از ظرفیت برنامه های نمایشی برای نشان دادن الگوهای موفق کار و تولید خواهد توانست راه های توسعه را به مردم یادآوری کند.
این رسانه، با برنامه سازی برای اصلاح نگرش و رفتار مردم در حوزه مصرف، معرفی آثار و فواید مصرف کالای داخلی و افزایش تولید ملی و تبیین ضرورت مصرف کالای داخلی به عنوان وظیفه دینی، ساخت برنامه برای تبیین پیامدهای مصرف کالای خارجی، بررسی و تبیین دلایل ارزان بودن برخی کالاهای خارجی، می تواند راه های توسعه اقتصادی را به مردم نشان دهد.
صداوسیمای مرکز کردستان با برنامه سازی ویژه کودکان و نوجوانان در زمینه اصلاح فرهنگ مصرف، ساخت برنامه های رادیویی و تلویزیونی برای ارتقای فرهنگ کار، تبیین رسانه ای دیدگاه اسلام در زمینه فضیلت کار، ساخت برنامه های رادیو و تلویزیونی برای بستر سازی و ارتقای فرهنگی جهت سرمایه گذاری، تبیین رسانه ای دیدگاه اسلام در زمینه سرمایه، سرمایه داری و سرمایه گذاری، زمینه های سرمایه گذاری واصلاح فرهنگ مصرف و کار را به مردم یادآوری خواهد نمود.
** صدا و سیمای مرکز کردستان ظرفیت مجاری ارتباطی خود را گسترش دهد
تبیین رسانه ای موانع و مشکلات سرمایه گذاری مردم در فرهنگ ، صنعت واقتصاد ، بررسی مقایسه ای تجربه سایر استان ها در زمینه توسعه و سرمایه گذاری، ساخت برنامه ای برای انتقال خواست و مطالبات تولیدکنندگان، کارآفرینان و سرمایه گذاران به مسئولان کشوری، بهره گیری از کارشناسان و مشاوران متخصص در موضوع توسعه ،ساخت برنامه برای معرفی توانایی های استان در حوزه های مختلف، بررسی و تبیین رسانه ای مفهوم جهاد در حوزه مصرف و تولید ملی ،تعیین سهم مشخص از برنامه های صدا و سیما به چگونگی مشارکت مردم در برنامه توسعه و آشنایی و ترویج عمومی فرآیند اقتصاد اینترنتی می تواند از دیگر اقدامات رسانه فراگیر استان یعنی صدا وسیما برای بستر سازی جهت توسعه باشد.
مرحوم دکتر مجید تهرانیان از نظریه پردازان حوزه ارتباطات و توسعه معتقد بود با گسترش ظرفیت مجاری نظام ارتباطی می توان به اهداف توسعه دست یافت، وی همچنین بر «توسعه برای ارتباطات» نیز تاکید می کند و می گوید گفت و گو میان دولت و جامعه مدنی راه را برای توسعه هموار خواهد کرد.
حال که در سالی قرار داریم که مزین به سال دولت و ملت همدلی و همزبانی است صدا و سیمای مرکز کردستان می تواند با گسترش ظرفیت مجاری ارتباطی خود از جمله اقدامات بالا خواهد توانست در مسیر توسعه استان بیشتر و قدرتمندتر حرکت کند.ک/4
7249/1904
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]