تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852539156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سالی 660 هزار فرصت فرزندآوری می سوزد!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سالی 660 هزار فرصت فرزندآوری می سوزد! تهران- ایرنا- روزنامه جوان در صفحه جامعه خود به عوامل اصلی پایین آمدن آمار زاد و ولد پرداخته و نوشت: آمار رشد 1.8درصدی باروری کل در جامعه تنها به حاکمیت فرهنگ «فرزند کمتر، زندگی بهتر» بر ذهن مردم و خانواده ها باز نمی گردد.


در این گزارش که دوشنبه بیست و یکم اردیبهشت 1394 خورشیدی با عنوان «6 میلیون و 600 هزار زن مادر نیستند/ سالی 660 هزار فرصت فرزندآوری می سوزد!» که به قلم زهرا چیذری منتشر شده می خوانیم: آمار رشد 1.8درصدی باروری کل در جامعه تنها به حاکمیت فرهنگ «فرزند کمتر، زندگی بهتر» بر ذهن مردم و خانواده ها باز نمی گردد. چالش های اجتماعی نظیر آمار ازدواج، طلاق و مرگ و میرهای ناشی از حوادث جاده ای موجب شده است تا به گفته مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت سالانه 440 هزار فرصت فرزندآوری از دست برود. بگذریم از اینکه سالی 220 هزار جنین نیز با سقط شدن فرصت زندگی را از دست می دهند که در مجموع فرصت افزایش سالانه 660 هزار نفر به جمعیت کشور می سوزد.
حرکت آمار ازدواج بر نمودار نزولی و رشد صعودی طلاق نه فقط ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی است، بلکه روی دیگر چالش کاهش آمار جمعیت کشور را هم باید در این معضل اجتماعی ردیابی کرد. محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در همایش ترویج ازدواج سالم در جوانان، با بیان اینکه هر سال 440 هزار فرصت فرزندآوری در کشور از دست می رود، افزود: این میزان شامل 410 هزار فرصت فرزندآوری در زنان ازدواج نکرده، 10 هزار فرصت بر اساس فوت همسر و 20 هزار فرصت بر اثر طلاق است. به گفته وی در کشور ما سالانه یک میلیون و 750 هزار بارداری اتفاق می افتد که یک میلیون و 530 هزار مورد منجر به فرزندآوری و 220 هزار منجر به سقط جنین می شود.
* 6 میلیون و 600 هزار زن مجرد خارج از چرخه باروری
اگر سری به آمار سقط جنین قانونی بزنیم، می بینیم که مطابق آمار وزارت بهداشت سالانه حدود 6 هزار سقط جنین با مجوز پزشکی قانونی صورت می گیرد اما آمار 220تا 250 هزار سقط جنین غیر قانونی که در دفعات مختلف از سوی مطلق رسانه ای شده، بیانگر فاصله 40 برابری سقط جنین قانونی و غیرقانونی است.
بنا به تأکید مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت هم اکنون 6میلیون و 600 هزار زن 15 تا 49 ساله ازدواج نکرده در کشور وجود دارد. از سوی دیگر با توجه به بررسی انجام شده از سال 1385 تا 1393، میزان ازدواج در کشور هر سال نسبت به سال پیش از آن کمتر شده است و بر اساس آخرین بررسی ها، آمار ازدواج در سال 93 در کشور حدود 40 تا 45 هزار نسبت به سال 92 کاهش یافته است. وی از سوی دیگر با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور گفت: 14.2درصد طلاق ها مربوط به یک سال اول زندگی و 50 درصد مربوط به پنج سال اول زندگی است.
* افزایش سن ازدواج و خطرهای باروری با افزایش سن
مطلق با اشاره به اینکه تأخیر در ازدواج، فرزندآوری و ناباروری و سن مادر از شاخص های مهم باروری است اظهار کرد: قدرت باروری با افزایش سن به ویژه پس از 35 سالگی کاهش می یابد. این در حالی است که علی اکبر محزون مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال از افزایش ازدواج بالای سن نامتعارف در کشور خبر می دهد. به گفته مدیر کل اطلاعات و آمار جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال، در سال 92 آمار ازدواج مردان بالای سن متعارف 35 سال 9.4درصد بود که در سال گذشته این آمار به 10.4درصد افزایش پیدا کرد و همچنین ازدواج زنان بالای 30 سال در سال 92، 12.5درصد بوده که در سال گذشته به 14.5درصد رسیده است. در حالی که سن متعارف ازدواج برای مردان 20 تا 34 سال و برای زنان 15 تا 29 سال است هرچند این سن در حال تغییر و تحول است.
حتی افرادی که در سنین متعارف ازدواج می کنند نیز فرزند آوری شان را به تأخیر می اندازند. مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به چالش ها و عوامل تأثیرگذار بر نرخ باروری کلی گفت: افزایش میانگین فاصله تولد نخستین فرزند و ازدواج، افزایش میانگین فاصله تولد فرزند اول و دوم و فرزند دوم و سوم، افزایش قصد تک فرزندی و تأثیر آسیب های اجتماعی بر ازدواج سالم از جمله این چالش ها است. بنا به تأکید وی، بررسی انجام شده در دنیا از نظر جمعیت شناسان نشان می دهد زمانی که میزان باروری کلی به زیر حد جایگزینی یعنی 2.1 برسد وارد مرحله تهدید آمیز برای رشد جمعیت شده ایم و باید در جهت ارتقای نرخ باروری تلاش شود. این در حالی است که هم اکنون نرخ باروری کل در کشورمان 1.8 است.
* گام هایی که برداشته شده
مطلق با اشاره به سیاست های ابلاغی کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب ادامه داد: پس از ابلاغ این سیاست ها دو کارگروه در کشور تشکیل شد که یکی از آنها شامل برنامه های جمعیت، چالش های جمعیت، ازدواج و طلاق است که با پایان برنامه پنجم توسعه وارد گام جدید می شود. وی با اشاره به رویکردهای وزارت بهداشت در راستای ارتقای نرخ باروری کلی گفت: تهیه و تدوین محتواهای آموزشی با تأکید بر آموزش مهارت های زندگی و تدوین محتواهای جدید بر اساس نیاز نوجوانان و جوانان در راستای خانواده و همسرگزینی، ارتقای مشاوره هنگام ازدواج و پس از ازدواج با تأکید بر مهارت های زوجین و سلامت جنسی از جمله این رویکردها است. به باور مطلق تلاش دستگاه های دخیل در امور فرهنگی برای تقویت نگرش جامعه، برنامه ریزی برای کاهش متوسط سن ازدواج و تعهد دستگاه اجرایی کشور نسبت به تأمین مقدمات لازم برای ازدواج از جمله رویکردهای بخشی و بین بخشی است که برای اصلاح این روند ضروری است.
*منبع : روزنامه جوان
**پژوهش**9351**9131



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن