واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۳:۲۳ب.ظ)
هر سال 440 هزار فرصت فرزندآوري در کشور از دست مي رود موج - مدير کل دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اينکه ميزان باروري کلي در کشور 1.8 است، گفت: ساليانه 440 هزار فرصت فرزند آوري از دست مي رود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد اسماعيل مطلق در همايش ترويج ازدواج سالم در جوانان که در سالن اجتماعات دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اين ميزان شامل 410 هزار فرصت فرزند آوري در زنان ازدواج نکرده، 10 هزار فرصت بر اساس فوت همسر و 20 هزار فرصت بر اثر طلاق مي باشد.
وي با بيان اينکه هم اکنون شش ميليون و 600 هزار زن 15 تا 49 ساله ازدواج نکرده در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به بررسي انجام شده از سال 1385 تا 1393، ميزان ازدواج در کشور هر سال نسبت به سال پيش از آن کمتر شده که بر اساس آخرين آمار، آمار ازدواج در سال 93 در کشور حدود 40 تا 45 هزار ازدواج نسبت به سال 92 کاهش يافته است.
وي با اشاره به افزايش آمار طلاق در کشور گفت: 14.2 درصد طلاق ها مربوط به يک سال اول زندگي و 50 درصد مربوط به پنج سال اول زندگي است.
اين مقام مسئول اضافه کرد: در کشور ما يک ميليون و 750 هزار بارداري اتفاق مي افتد که يک ميليون و 530 هزار مورد منجر به فرزند آوري و 220 هزار منجر به سقط جنين مي شود.
دکتر مطلق، با اشاره به اينکه تاخير در ازدواج، فرزندآوري و ناباوري و سن مادر از شاخص هاي مهم باروري است اظهار کرد: قدرت باروري با افزايش سن به ويژه پس از 35 سالگي کاهش مي يابد.
مديرکل دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به چالش ها و عوامل تاثير گذار بر نرخ باروري کلي اشاره کرد و گفت: افزايش ميانگين فاصله تولد نخستين فرزند و ازدواج، افزايش ميانگين فاصله بين تولد فرزند اول و دوم و فرزند دوم و سوم، افزايش قصد تک فرزندي و تاثير آسيب هاي اجتماعي بر ازدواج سالم از جمله اين چالش ها است.
وي اضافه کرد: با توجه به بررسي انجام شده در دنيا از نظر جمعيت شناسان، زماني که ميزان باروري کلي به زير حد جايگزيني يعني دو و يک دهم برسد يک تهديد است و بايد در جهت ارتقاي نرخ باروري تلاش شود.
دکتر مطلق با اشاره به سياست هاي ابلاغي کلي جمعيت توسط رهبر معظم انقلاب ادامه داد: پس از ابلاغ اين سياست ها دو کارگروه در کشور تشکيل شد که يکي از آنها شامل برنامه هاي جمعيت، چالش هاي جمعيت، ازدواج و طلاق است که از سال آينده پس از اتمام برنامه پنجم توسعه وارد گام جديد خواهد شد.
وي با اشاره به رويکردهاي وزارت بهداشت در راستاي ارتقاي نرخ باروري کلي گفت: تهيه و تدوين محتواهاي آموزشي با تاکيد بر آموزش مهارت هاي زندگي و تدوين محتواهاي جديد بر اساس نياز نوجوانان و جوانان در راستاي خانواده و همسرگزيني، ارتقاي مشاوره هنگام ازدواج و پس از ازدواج با تاکيد بر مهارت هاي زوجين و سلامت جنسي از جمله اين رويکردها است.
وي افزود: تلاش دستگاه هاي دخيل در امور فرهنگي براي تقويت نگرش جامعه، برنامه ريزي براي کاهش متوسط سن ازدواج و تعهد دستگاه اجرايي کشور نسبت به تامين مقدمات لازم براي ازدواج از جمله رويکردهاي بخشي و بين بخشي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]