تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827036030




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سالي 660 هزار فرصت فرزندآوري مي‌سوزد!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سالي 660 هزار فرصت فرزندآوري مي‌سوزد!
آمار رشد 1/8 درصدي باروري كل در جامعه تنها به حاكميت فرهنگ «فرزند كمتر، زندگي بهتر» بر ذهن مردم و خانواده‌ها باز نمي‌گردد.
نویسنده : زهرا چيذري 


آمار رشد 1/8 درصدي باروري كل در جامعه تنها به حاكميت فرهنگ «فرزند كمتر، زندگي بهتر» بر ذهن مردم و خانواده‌ها باز نمي‌گردد. چالش‌هاي اجتماعي نظير آمار ازدواج، طلاق و مرگ و ميرهاي ناشي از حوادث جاده‌اي موجب شده است تا به گفته مديركل دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت سالانه ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوري از دست برود. بگذريم از اينكه سالي 220 هزار جنين نيز با سقط شدن فرصت زندگي را از دست مي‌دهند كه در مجموع فرصت افزايش سالانه 660 هزار نفر به جمعيت كشور مي‌سوزد.
حركت آمار ازدواج بر نمودار نزولي و رشد صعودي طلاق نه فقط ريشه بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي است، بلكه روي ديگر چالش كاهش آمار جمعيت كشور را هم بايد در اين معضل اجتماعي رديابي كرد. محمد‌اسماعيل مطلق، مديركل دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در همايش ترويج ازدواج سالم در جوانان، با بيان اينكه هر سال ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوري در كشور از دست مي‌رود، افزود: اين ميزان شامل 410 هزار فرصت فرزندآوري در زنان ازدواج نكرده، 10 هزار فرصت بر اساس فوت همسر و 20 هزار فرصت بر اثر طلاق است. به گفته وي در كشور ما سالانه يك ميليون و 750 هزار بارداري اتفاق مي‌افتد كه يك ميليون و 530 هزار مورد منجر به فرزندآوري و 220 هزار منجر به سقط جنين مي‌شود.

6 ميليون و 600 هزار زن مجرد خارج از چرخه باروري
 اگر سري به آمار سقط جنين قانوني بزنيم، مي‌بينيم كه مطابق آمار وزارت بهداشت سالانه حدود 6 هزار سقط جنين با مجوز پزشكي قانوني صورت مي‌گيرد اما آمار 220تا 250 هزار سقط جنين غير‌قانوني كه در دفعات مختلف از سوي مطلق رسانه‌اي شده، بيانگر فاصله 40 برابري سقط جنين قانوني و غيرقانوني است.
بنا به تأكيد مديركل دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت هم اكنون 6ميليون و 600 هزار زن 15 تا 49 ساله ازدواج نكرده در كشور وجود دارد. از سوي ديگر با توجه به بررسي انجام شده از سال 1385 تا 1393، ميزان ازدواج در كشور هر سال نسبت به سال پيش از آن كمتر شده است و بر اساس آخرين بررسي‌ها، آمار ازدواج در سال 93 در كشور حدود 40 تا 45‌هزار نسبت به سال 92 كاهش يافته است. وي از سوي ديگر با اشاره به افزايش آمار طلاق در كشور گفت: 14/2 درصد طلاق‌ها مربوط به يك سال اول زندگي و 50 درصد مربوط به پنج سال اول زندگي است.

افزايش سن ازدواج و خطرهاي باروري با افزايش سن
مطلق با اشاره به اينكه تأخير در ازدواج، فرزندآوري و ناباروري و سن مادر از شاخص‌هاي مهم باروري است اظهار كرد: قدرت باروري با افزايش سن به ويژه پس از 35 سالگي كاهش مي‌يابد. اين در حالي است كه علي‌اكبر محزون مدير‌كل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت احوال از افزايش ازدواج بالاي سن نامتعارف در كشور خبر مي‌دهد. به گفته مدير‌كل اطلاعات و آمار جمعيت و مهاجرت سازمان ثبت احوال، در سال ۹۲ آمار ازدواج مردان بالاي سن متعارف ۳۵ سال 9/4 درصد بود كه در سال گذشته اين آمار به 10/4 درصد افزايش پيدا كرد و همچنين ازدواج زنان بالاي ۳۰ سال در سال ۹۲، 12/5 درصد بوده كه در سال گذشته به 14/5 درصد رسيده است. در حالي كه سن متعارف ازدواج براي مردان ۲۰ تا ۳۴ سال و براي زنان ۱۵ تا ۲۹ سال است هرچند اين سن در حال تغيير و تحول است.
حتي افرادي كه در سنين متعارف ازدواج مي‌كنند نيز فرزند‌آوري‌شان را به تأخير مي‌اندازند. مديركل دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به چالش‌ها و عوامل تأثيرگذار بر نرخ باروري كلي گفت: افزايش ميانگين فاصله تولد نخستين فرزند و ازدواج، افزايش ميانگين فاصله تولد فرزند اول و دوم و فرزند دوم و سوم، افزايش قصد تك فرزندي و تأثير آسيب‌هاي اجتماعي بر ازدواج سالم از جمله اين چالش‌ها است. بنا به تأكيد وي، بررسي انجام شده در دنيا از نظر جمعيت‌شناسان نشان مي‌دهد زماني كه ميزان باروري كلي به زير حد جايگزيني يعني 2/1 برسد وارد مرحله تهديد‌آميز براي رشد جمعيت شده‌ايم و بايد در جهت ارتقاي نرخ باروري تلاش شود. اين در حالي است كه هم‌اكنون نرخ باروري كل در كشورمان 1/8 است.

گام‌هايي كه برداشته شده
مطلق با اشاره به سياست‌هاي ابلاغي كلي جمعيت از سوي رهبر معظم انقلاب ادامه داد: پس از ابلاغ اين سياست‌ها دو كارگروه در كشور تشكيل شد كه يكي از آنها شامل برنامه‌هاي جمعيت، چالش‌هاي جمعيت، ازدواج و طلاق است كه با پايان برنامه پنجم توسعه وارد گام جديد مي‌شود. وي با اشاره به رويكردهاي وزارت بهداشت در راستاي ارتقاي نرخ باروري كلي گفت: تهيه و تدوين محتواهاي آموزشي با تأكيد بر آموزش مهارت‌هاي زندگي و تدوين محتواهاي جديد بر اساس نياز نوجوانان و جوانان در راستاي خانواده و همسرگزيني، ارتقاي مشاوره هنگام ازدواج و پس از ازدواج با تأكيد بر مهارت‌هاي زوجين و سلامت جنسي از جمله اين رويكردها است. به باور مطلق تلاش دستگاه‌هاي دخيل در امور فرهنگي براي تقويت نگرش جامعه، برنامه‌ريزي براي كاهش متوسط سن ازدواج و تعهد دستگاه اجرايي كشور نسبت به تأمين مقدمات لازم براي ازدواج از جمله رويكردهاي بخشي و بين بخشي است كه براي اصلاح اين روند ضروري است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن