واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد در یک نگاه- دوشنبه بیست و یکم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد عنوان های «200 فرصت پولساز صنعتی» و «مخالفت رییس مجلس با طرح های شتابزده» را در صفحه نخست شماره روز دوشنبه انتشار داد.
این روزنامه تیتر یک را به موضوع 200 فرصت پولساز صنعتی اختصاص داد و نوشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت طبق سنت هر ساله اقدام به باز نشر فرصت های سرمایه گذاری صنعتی برای سال جاری کرد. این وزارتخانه برای سال جاری 200 فرصت سرمایه گذاری صنعتی را مدنظر قرار داده؛ این در حالی است که سال گذشته 215 فرصت در 15 گروه در لیست پولسازهای صنعتی قرار گرفته بودند، ظاهرا مشکلات به وجود آمده در جذب سرمایه گذاری در سال گذشته موجب شده تا این وزارتخانه 15 فرصت را از لیست صنایع جذاب برای سرمایه گذاری خارج کند. حمایت قانونی و فرهنگی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی، ایجاد زمینه های جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی، همکاری در بازنگری و توسعه مناطق آزاد تجاری سه محور مدنظر قرار گرفته است.
روزنامه دنیای اقتصاد با برجسته کردن خبر مخالفت رییس مجلس با طرح های شتابزده، آورد: تنها یک روز پس از تایید خبر نگارش طرحی سه فوریتی مبنی بر الزام دولت به توقف مذاکرات هسته ای تا قطع تهدیدات آمریکا، این طرح با مخالفت و انتقادات شدیدی از سوی مجلسی ها از جمله ریاست آن رو به رو شد؛ طرحی که هنوز به مجلس نرسیده، غالب اعضای پارلمان را از شتابزدگی و غیرکارشناسی بودن خود شگفت زده کرد. این ماجرا تاحدی انتقاد نمایندگان را برانگیخت که علی لاریجانی رییس مجلس صبح دیروز در جلسه فراکسیون رهروان ولایت با توصیه به مجلسی ها درباره پرهیز از واکنش های سریع و بدون فکر در زمینه مذاکرات هسته ای، با تاکید بر حمایت جدی از تیم مذاکره کننده هسته ای اعلام کرد: بهتر است به دور از جوزدگی و تصمیمات ناپخته، واکنش مجلس به مصوبه سنا، صدور یک بیانیه باشد.
واگرایی تورم تولید و مصرف، تیتر دیگر این روزنامه است. بررسی ها نشان می دهد که در فروردین ماه سال جاری شکاف تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولید کننده و مصرف کننده به 7.6 درصد رسیده که طی 2 سال گذشته بیشترین مقدار بوده است. بر اساس جدیدترین گزارش تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولید کننده در نخستین ماه سال جاری به 8.9 درصد رسیده، حال آنکه تورم نقطه به نقطه شاخص بهای مصرف کننده در این ماه معادل 16.5درصد ثبت شده است. بررسی ها حاکی آن است که تورم بالای بخش خدمات (که وزن بیشتری در تورم مصرف کننده دارد) یکی از عوامل احتمالی این شکاف بوده است. علاوه بر این برخی از کارشناسان معتقدند که به دلیل حاکم شدن فضای رکود در بخش تولید کشور، تورم این بخش نیز کنترل شده است، اما کاهش سطح تولید و کمبود عرضه باعث شده تورم مصرف کننده افزایش یابد.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب عنوان سرطان زدایی از سیستم اقتصادی، نوشت: یکی از چالش های پیش روی سیستم اقتصادی کشور نبود مسیری برای بازگشت بنگاه های اقتصادی دارای مشکلات مالی به فضای کسب و کار است. بررسی ها نشان می دهد در صورتی که در محیط اقتصادی زمینه ای برای بازگشت یا حذف کامل این بنگاه ها فراهم نباشد، می توانند مانند سلول های سرطانی کل فضای کسب و کار را تخریب کنند. کارشناسان معتقدند برای مقابله با این پدیده باید قانون ورشکستگی را بازتعریف کرد. قانونی که می تواند زمینه را برای احیا یا حذف کامل این بنگاه ها و همچنین شفافیت فضای کسب و کار فراهم کند.
این روزنامه با انعکاس موضوع ابهام در ریزش های هماهنگ صنایع بورسی، آورد: افت های مکرر شاخص کل از نیمه دوم فروردین سال جاری شرایط را به گونه ای کرده که بسیاری از صنایع با افت های روزانه مواجهند. از میان 37 گروه تنها سه گروه بورسی با روند مثبت همراه بوده و 28 صنعت دیگر با افت شاخص روز یکشنبه را به پایان رساندند.
به این ترتیب با افت شاخص اکثر صنایع، شاخص کل نیز با افت 643 واحدی در سطح 62 هزار و 887 واحد قرار گرفت. در این بین مشاهده می شود با افت شاخص کل، شاخص کل هم وزن (وزن تمامی نمادها در آن یکسان است) نیز با افت 0.7درصدی همراه بوده است. در صنایع با بیشترین افت نیز می توان به صنایع ساخت دستگاه ها و چاپ، سایر محصولات کانی و استخراج سایر معادن اشاره کرد. از سوی دیگر رشد صنایع محصولات غذایی و آشامیدنی، انتشار و چاپ و کاشی و سرامیک بیشتر از دیگر صنایع بوده است. بر همین اساس، بیشترین حجم معاملات در صنایع مختلف مربوط به گروه بانک ها و موسسات با حجم بیش از 100میلیون سهم است و گروه های خودرو، شیمیایی و سرمایه گذاری در رده بعدی قرار دارند.
گروه اطلاع رسانی**9165**9131
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]