واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد در یک نگاه- دوشنبه چهاردهم اردیبهشت تهران- ایرنا- «کروکی برج سازی در تهران»، «اولویت های برنامه ششم توسعه» و «سایه سه ابهام بر سر بورس» مهمترین خبرهایی است که روزنامه دنیای اقتصاد برای صفحه نخست شماره روز دوشنبه برگزید.
این روزنامه تیتر یک را به موضوع کروکی برج سازی در تهران، اختصاص داد و نوشت: پیش نویس ضوابط بلند مرتبه سازی در تهران، پس از چندبار رفت و برگشت بین مدیریت شهری و شورای عالی شهرسازی و اعمال یکسری اصلاحات روی آن، سرانجام آماده بررسی نهایی شد. این ضوابط که نگارش آن پس از تاخیر 2 ساله، از نیمه های سال 92 آغاز شد، کروکی جدیدی حاوی مکان های مجاز و مناطق ممنوعه را برای برج سازی، مبنای عمل شهرداری و برج سازها قرار می دهد. طبق این نقشه، حداقل مساحت زمین برای احداث برج باید 2 هزار و 500 مترمربع و حداکثر ارتفاع ساختمان نیز 40 طبقه باشد؛ ضمن اینکه رعایت 2+6 قاعده از جمله حفظ کریدور باد و جریان هوا، عدم آسیب به منظر و نشانه های با ارزش شهر تهران و همچنین رعایت سقف جمعیت پذیری پایتخت، به عنوان خطوط قرمز بلندمرتبه سازی، الزامی عنوان شده است. تاکنون سکان ساخت و سازهای بلندمرتبه با سلیقه مدیران شهر و خواسته برج سازها هدایت می شد؛ اما درصورت تصویب کروکی جدید، مجموعه ای از مقررات شفاف که نفع شهر و شهروندان را در اولویت قرار می دهد، ملاک عمل صدور مجوز احداث برج قرار می گیرد.
روزنامه دنیای اقتصاد با برجسته کردن عنوان اولویت های برنامه ششم توسعه، آورد: در جلسه فوق العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام که دیروز به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی تشکیل شد، ادامه بررسی و تدوین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران پیگیری و 12 بند دیگر از این سیاست ها در بخش های آمایش سرزمین، مسکن، شهرسازی و مدیریت محلی، امور حمل و نقل و صنعت و معدن تصویب شد. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از جلسه فوق العاده مجمع در یک نشست خبری به تشریح این نشست پرداخت. او در این نشست اعلام کرد که دراین جلسه سیاست های کلی برنامه ششم توسعه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تا پایان تدوین سیاست های کلی برنامه ششم، جلسات فوق العاده مجمع را ادامه می دهیم. چرا که این سیاست باید تا خرداد ماه به دست دولت برسد که بتواند بودجه سال آینده را بر اساس آن طراحی کند.
این روزنامه با انعکاس خبر سایه سه ابهام بر سر بورس، نوشت: روز گذشته بورس تهران در شرایطی شاهد ریزش 545 واحدی شاخص کل بود که کارشناسان سه ابهام بزرگ را در این بازار به عنوان موانع اصلی خروج بازار سهام از شرایط رکودی مطرح می کنند که مذاکرات هسته ای و ابهامات ناشی از آن، نوع تصمیمات اقتصادی بدنه دولت همچون تعیین نرخ سود سپرده های بانکی و سیاست های ارزی و همچنین تصمیم سازی های نهاد ناظر بورس از این جمله اند. دیروز همچنین نحوه عرضه اولیه سهام پتروشیمی مبین و اختلالات سامانه معاملاتی در ریزش نسبتا شدید شاخص تاثیر ویژه ای داشت.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب موضوع کانون رشدساز وام های بانکی، آورد: بررسی میزان توسعه یافتگی مالی از سال 81 تا 93 نشان می دهد کارآیی تخصیص منابع به بخش دولتی در جهت رشد اقتصادی، به هیچ عنوان قابل مقایسه با کارآیی بخش غیردولتی نیست. بررسی های دنیای اقتصاد نشان می دهد با تخصیص صحیح منابع به بخش خصوصی همخوانی قابل تاملی میان میزان بدهی بخش غیردولتی به سیستم بانکی نسبت به کل نقدینگی و رشد اقتصادی ایجاد شده است و در این شرایط رشد اقتصادی بالاتری تجربه می شود؛ اما بررسی شاخص میزان بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی نسبت به کل نقدینگی نشان می دهد رشد یا کاهش این شاخص، ارتباطی با رشد اقتصادی ندارد.
این روزنامه با مطرح کردن عنوان واریز به حساب های کوتاه مدت روزشمار با نرخ های سود بالا ممنوع شد، به نقل از ایرنا نوشت: امکان دریافت سود روزشمار بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار توسط صاحبان حساب های کوتاه مدت از پنج شنبه هفته گذشته از بین رفت و بانک ها دیگر امکان واریز این نوع سود را به صاحبان این حساب ها نخواهند داشت. در پی تشدید رقابت میان بانک ها در سال گذشته برای جذب سپرده های بیشتر، آنها اقدام به افزایش خودسرانه نرخ سود حساب های روزشمار با نرخ های بالا در قالب طرح های متفاوت در سیستم بانکی کشور کردند که هنوز زمان طرح های آن منقضی نشده و این در حالی است که موسسات اعتباری و بانک ها در حالی به این حساب های روزشمار نرخ های سود 22 تا 24 درصد ارایه می کردند که براساس تفاهم سال گذشته مدیران بانکی و مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود روزشمار این حساب ها به 10 درصد کاهش یافته بود.
گروه اطلاع رسانی**9165**9131
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]