واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد در یک نگاه- شنبه نوزدهم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد خبرهای «امکان سنجی انتقال پایتخت» و «توفان محافظه کاران چپ ها را برد» را در صفحه نخست شماره روز شنبه برجسته کرد.
این روزنامه تیتر یک را به موضوع امکان سنجی انتقال پایتخت، اختصاص داد و نوشت: با تصویب طرح مجلس در شورای نگهبان، دولت مکلف به تشکیل شورای 15 نفره برای امکان سنجی انتقال پایتخت شد. این طرح بهمن 91 تحت عنوان انتقال پایتخت اداری- سیاسی توسط 52 نماینده نوشته شد؛ اما سال 92 با چکش کاری مسوولان دولتی، از لحاظ محتوا و عنوان، تغییر اساسی پیدا کرد و مقرر شد گزینه انتقال بدون پاک شدن صورت مساله که همان تهدیدهای جمعیتی و زیست محیطی تهران است، در دستور کار قرار بگیرد. اکنون با تایید نهایی طرح اصلاحی تحت عنوان امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران، باید شورایی مرکب از 15 شخصیت حقوقی شامل رییس جمهور، چهار وزیر، شهردار و رییس شورای شهر تهران، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، چهار نماینده مجلس و روسای سه سازمان دولتی تشکیل شود. این شورا باید حداکثر ظرف 2 سال، 2 ماموریت مطالعاتی مرتبط با پایتخت را به سرانجام برساند. در گام اول، گزینه پایتخت ماندن تهران مشروط به شناسایی راهکارهای مقابله با حداقل 6 تهدید سکونتی این کلان شهر، بررسی می شود و در صورت حصول نتایج منفی، مطالعات بر چگونگی انتقال پایتخت اداری- سیاسی متمرکز می شود. فعلا اعضای کلیدی شورا که بیشترین نقش را در تصمیم گیری برای سرنوشت پایتخت دارند، نظراتشان با یکدیگر متفاوت است.
روزنامه دنیای اقتصاد با انعکاس عنوان توفان محافظه کاران چپ ها را برد، آورد: محافظه کاران روز پنج شنبه کار را یکسره کردند. پیروزی خیره کننده دیوید کامرون و یارانش در حزب توری ها همه کارشناسان و تحلیلگران مسایل اروپا و بریتانیا را شگفت زده کرد. کامرون و یارانش توانستند با کسب 330 کرسی از 650 کرسی پارلمان به تنهایی و بدون نیاز به ائتلاف با سایر احزاب سیاسی دولت یکدست محافظه کاران را تشکیل دهند. دیوید کامرون نخست وزیر محافظه کار بریتانیا پنج شنبه شب را شبی بسیار باشکوه توصیف کرد. کامرون، با خوشحالی از پیروزی خود اعلام کرد: امشب شبی بسیار باشکوه و به یاد ماندنی برای حزب محافظه کار بود. به گزارش الجزیره، کامرون اعلام کرد؛ برای کسانی که به او رای داده اند سخت کار خواهد کرد.
انجماد معاملاتی در بورس تهران، تیتر دیگر این روزنامه است، در شرایطی که نسبت مجموع معاملات به ارزش کل بازار، در بورس های معتبر جهانی به حدود 2 نیز می رسد، بررسی های دنیای اقتصاد نشان می دهد این نسبت در بورس تهران کمتر از 0.2 است. همچنین در مقایسه با بورس های معتبر جهانی که حتی بیش از 70 درصد سهام شرکت ها را مورد معامله قرار می دهند، تنها شاهد معامله 20 درصدی سهام شرکت های ایرانی در بورس تهران هستیم. با استناد به این 2 شاخص باید گفت سهام در بازار ایران بر خلاف بورس های معتبر دنیا دچار نوعی انجماد معاملاتی است و این موضوع یک چالش ساختاری در این بازار محسوب می شود.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب خبر 2 پالس کنگره به مذاکرات، نوشت: در شرایطی که 150 نماینده مجلس آمریکا (بیش از یک سوم) در نامه ای از مذاکرات هسته ای حمایت کردند، سناتور های کنگره، طرح رقیق شده نظارت بر توافق هسته ای با ایران را تصویب کردند؛ طرحی که مورد توافق کنگره و کاخ سفید بود. نامه 150 نماینده آمریکا نشان می دهد که کنگره نمی تواند توافق نهایی با ایران را رد کند و حتی در صورت چنین اتفاقی، دو سوم آرای لازم برای جلوگیری از وتوی رییس جمهوری را در اختیار نخواهد داشت. به این ترتیب اوباما می تواند مذاکرات با ایران را پیش ببرد و برخی تحریم ها را لغو کند.
این روزنامه با مطرح کردن موضوع موافقت ایران و آمریکا با بازگشایی دفاتر دیپلماتیک جدید، آورد: آمریکا به تهران اجازه داده است که بخش حافظ منافع خود را در واشنگتن به مرکزی دیگر منتقل کند. در مقابل، دفتر حافظ منافع آمریکا نیز به دفتر جدیدی در تهران منتقل خواهد شد. به گزارش انتخاب، به نقل از واشنگتن پست، یک منبع در این رابطه گفت: اقدام متقابل از نشانه های دیپلماسی است، این توافق ایران و آمریکا نوعی مبادله بود. دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن وابسته به سفارت پاکستان است و کار صدور روادید، دادن گذرنامه و ارائه برخی امور فرهنگی برای حدود یک و نیم میلیون آمریکایی ایرانی تبار را در این کشور بر عهده دارد.
گروه اطلاع رسانی**9165**9131
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]