تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834542500




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت خود، کالای داخلی مصرف نمی‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: کارشناسان در برنامه رادیو گفت‌وگو اعلام کردند: اقتصاد مقاومتی تعبیر کاملا بومی است و در حالی که دولت به عنوان مصرف کننده بزرگ باید از کالای داخلی استفاده کند، اما در مواردی از کالای خارجی استفاده می‌کند.

به گزارش تراز ، به نقل از رادیو گفتگو، اقتصاد مقاومتی تعبیری کاملا بومی است و از این رو هر کدام از عناصر اقتصادی باید در این تعبیر جایگاه درست خود را بیابند؛ به همین دلیل «گفت و گوی اقتصادی» این بار جایگاه تولید در اقتصاد مقاومتی را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

در این برنامه محمد فاطمیان مدیر کل صنایع و معادن وزارت صنعت، معدن، تجارت، مجید رضا حریری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ابوالفضل حجازی عضو هئیت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و موید حسینی صدر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس حضور داشتند و درباره موضوع برنامه به گفت و گو پرداختند.

فاطمیان با اشاره به نگاه خودکفایی در تولید بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: خودکفایی مبتنی بر مزیت‌های نسبی داخلی شکل گرفت و راهبرد ها و سیاست ها نیز در این زمینه شکل گرفت و اجرایی شد بنابراین امروز اگر حرفی از تولید می زنیم منظور تولیدی است که از بعد تامین مواد اولیه، دانش فنی ، امکان اجرا، فناوری و تکنولوژی و منابع انسانی در نظر گرفته می شود.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس باید تولیدی را مد نظر قرار دهیم که مزیت نسبی آن را با درجه تولید انبوه در اختیار داریم و ما نباید این مزیت را به راحتی از دست بدهیم و به گونه ای مدیریت کنیم که تولید مبتنی بر توسعه به صورت زنجیره ای شکل بگیرد چرا که ماحصل این گونه تولید، ثروت و نهایتا افزایش رفاه اجتماعی و تولید ناخالص ملی است.

مدیر کل صنایع و معادن وزارت صنعت، معدن، تجارت افزود: در صنعت و معدن به طور میانگین سالانه رشدی بالغ بر ۱۵ تا ۲۰ درصد داشته ایم و در این زمینه چه در حوزه تولید و چه صادرات باید درک مشترک از اقتصاد مقاومتی بین وزارت صنعت و تجارت و بخش خصوصی ایجاد شود.

حجازی در بخش دیگری ادامه داد: اقتصاد مقاومتی در واقع راهی برای مقابله با تحریم های ظالمانه و رسیدن به بهبود تولید داخلی و فرهنگ سازی در خصوص مصرف کالای ایرانی است.

وی اظهار کرد: در زمینه تولید هماهنگی خوبی بین دولت و بخش خصوصی به وجود آمده و در جامعه نیز اعتماد وسیعی به وجود آمده و در همه زمینه ها رشد تولید داریم. ما در تولید موفق بوده‌ایم، اما کامل نشده‌ایم.

حجازی در انتقاد از عدم مصرف کالای ایرانی در حمایت از تولید گفت: دولتی ها علی رغم اینکه بزرگترین مصرف کننده هستند از کالای ایرانی استفاده نمی کنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: وقتی واحد های تولیدی در شیفت های هشت ساعته فقط چهار ساعت تولید دارندهزینه های تولیدش بالا می رود و درست در همین شرایط مالیات 9 درصدی اتفاق می افتد که درست نیست، در حالی که این مالیات 1 تا 2 درصد ارزش افزوده برای مصرف کننده بود و نه برای تولیدی که این رقابت با کالای خارجی را هم سخت می کند.

وی تصریح کرد: بانکها باید تعاملات بیشتری با واحدهای تولیدی داشته باشند، اما عملا این گونه نیست و با السی هایی که امروز بعضی کشور ها با تجار ما دارند می تواند به صورت یکساله پرداخت کنند اما بانک مرکزی این شرایط را فراهم نمی کند.

فاطمیان افزود: برداشت ما از اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومت در برابر مولفه های تاثیر گذار منفی بر اقتصاد به طوری که آن متغیر ها با مدیریت ما تغییر کند و به نفع اقتصاد ما تمام شود یعنی همانی که می گویند تبدیل کردن تهدید ها به فرصت.

حریری نیز در ادامه این گفت و گو بیان داشت: دولت های مداخله گر اعتماد به نفس و ارزش دیگران را پایین می آورند و اجازه نمی دهند که بخش خصوصی تصمیمات درست مدیریتی بگیرند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه زمینه ها را در تولید دولت ها فراهم می کنند گفت: تا زمانی که اقتصاد ما شفاف، آزاد و رقابتی نباشد به هیچ وجه به جایی نمی رسیم نه به اقتصاد مقاومتی و نه به تولید چرا که آدم ها در شرایط شفاف رشد می کنند و این وظیفه مردم نیست.  

فاطمیان نیز با اشاره به وجود 130 هزار قانون و دستورالعمل در کشور تصریح کرد: بسیاری از قوانین واقعا دست و پا گیر و مخل تولید هستند از نگاه ما صنعت تجارت و معدن تنها زمانی می تواند به تولید مطلوب برسد که عزمی ملی در آن دخالت کند و جاهایی که قانون احتیاج به جرح و تعدیل دارد انعطاف لازم وجود داشته باشد.

حجازی نیز با تایید مطلب فاطمیان افزود: قوانین و بخشنامه های دست و پا گیر که در سالهای گذشته به تولید تحمیل شده است. مساله این است که در جاهایی که بخش خصوصی می تواند کارهایی انجام دهد دولت مداخله نکند. در حال حاضر مواد خام گران تر از کالای ساخته شده است و چند سال است دولت تعهداتی که می بایست به صادرکنندگان می داده هنوز نپذیرفته است.

حسینی صدر در ادامه گفت و گو اذعان داشت: در کشور ما کسی که بتواند در تولید حرف آخر را بزند نداریم و هر کس ساز خودش را می زند، وزارت صنایع کار خودش را می کند، جهاد گاهی مستقل برای خودش تصمیمی می گیرد، گمرک کار خودش را می کند مجلس هم همین طور که همه اینها ناشی از این می شود که یک استراتژی و راه حلی واحد برای تولید وجود ندارد.

حجازی در واکنش به گفته حسینی صدر گفت: دولت واحد های تولیدی را تقویت و حمایت می کند و در این زمینه اشتغال زایی می کند اما اگر تولید کنندگان بزرگ شوند به دلیل عدم ثبات زمین می خورند.

حریری در مخالفت با صحبت های حجازی تصریح کرد: بنده معتقدم ما استراتژی نداریم و تولید در مقیاس خرد اتفاق می افتد و این یعنی هزینه سربار بالا است. آنچه تولید می کنیم سوبسید است و اگر سوبسید را از تولید حذف کنیم 80 درصد تولید کنندگان زمین می خورند.  

حسینی صدر در پایان اظهار کرد: دولت به صورت چابک  وچالاک مشکلات را رصد نمی کند و از طرفی بخش خصوصی هم بی تفاوت می گذارد بحران زیاد شود و فکر می کنند، اگر به مجلس مراجعه کنند مشکل حل می شود، در حالی که باید مشکل به طور سیستمی حل شود به عنوان مثال در هیچ کجای دنیا تولید با بهره بانکی بالا دوام نمی آورد.


منبع: فارس



يكشنبه 20 ارديبهشت 1394 ساعت 17:25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن