تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844974499




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مصرف کننده از کالای ایرانی بیزار است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا مصرف کننده از کالای ایرانی بیزار است؟
چرا مصرف کننده از کالای ایرانی بیزار است؟ راه حمایت از تولید داخلی از حمایت از ظرفیت های داخلی می گذرد و نه دستور و بخشنامه و تعرفه برای اجبار مردم به خرید کالای ایرانی!


به گزارش فرهنگ نیوز ،  «پارچه تُرک، لباس ایتالیایی، لوازم منزل آمریکایی، تلویزیون و لوزام صوتی کُره ای و ژاپنی، خودرو هم هر چه باشد باشد فقط ایرانی نباشد، دارو هم هندی بود باز بهتر از ایرانی آن است.» 

اینها را کف بازاری ها می گویند، آنهایی که در بازار بزرگ شده اند. همان ها تعریف می کنند آنهایی که برای خرید به بازار می آیند می پرسند کالای معرفی شده ساخت کجاست؟. می گویند خیلی ها وقتی می فهمند جنس ایرانی و ساخت وطن است، می روند و پشت سرشان را نگاه نمی کنند. حاضرند لباس قاچاق و پارچه قاچاق بخرند اما لباس ایرانی به تن نکنند. می گویند مشتری ایرانی دنبال جنس خوب است و جنس خوب هم از نظر آنها یعنی هر جنسی به غیر از تولید ایران.

این شده است حال و روز اقتصاد ایران؛ ، اقتصادی که مردمش دوست دارند کالای داخلی بخرند اما ضرر می کنند. از لباس گرفته تا لوازم منزل و خودرو، کالای خارجی عزیزتر از کالای داخل است. اقتصادی که کمتر کسی ریسک می کند در آن کار تولیدی راه اندازی کند.

شاید به همین دلیل است که آمار و ارقام آن با آنچه در ذهن مردم می گذرد همخوانی ندارد. دیوار تعرفه ها بلندتر شده است، قاچاق هم همچنان رو به رشد است و مردم هم همچنان تمایلی به خرید جنس ایرانی ندارند. این حال و روز اقتصادیست که آمریکایی ها فکر می کنند آن را به زانو درآورده اند اما نمی دانند اقتصاد ایران از جایی دیگر زمین خورده است.

ژاپنی ها چرا فقط کالای ژاپنی می خرند؟!
بر می گردیم به ۷۰ سال پیش، در زمانی که ایران از شیر مرغ گرفته تا جون آدمیزاد وابسته به غرب و شرق بود. حدود ۷۰ سال پیش، آمریکا در فاصله سه روز، دو شهر ژاپن را با هواپیماهای بمب افکن خود، با سلاح های هسته ای، بمباران کرد. همین کافی بود تا بتواند ژاپن را در جریان جنگ جهانی دوم، به تسلیم مجبور کند.

کسی فکر نمی کرد که پس از آن حادثه، ژاپن یارای مقابله با غربی ها را داشته باشد. ژاپن برگ برنده ای در دستان خود نداشت. کشاورزی تنها چیزی بود که اقتصاد ژاپن به آن افتخار می کرد. غرور آمریکا برای پیروزی در جنگ جهانی 
اما دوامی نداشت. چرا که کمتر از یک دهه بعد، اولین برند خودروی ژاپنی به بازار آمریکا راه یافت. در زمانی که هیچ کس فکرش را نمی کرد که خودروی ژاپنی در آمریکا مورد استقبال قرار بگیرد، ژاپنی ها توانستند کاری کنند که بازار خودرو و تکنولوژی آمریکا در برابر آنها زانو بزند.

با گذشت بیش از نیم قرن هنوز خودروهای ساخت آنها در خاک آمریکا، طرفداران بیشتری نسبت به خودروهای آمریکایی ها دارد. آمریکایی ها در بسیاری از موارد تکنولوژی را از ژاپنی ها یاد گرفته اند. ژاپنی ها، محدودیت تعرفه ای ندارند. با اینحال مردمش همیشه کالای داخلی و ساخت کشور خود را می خرند. روی تمامی اجناس فروشگاه های این کشور، اثری از نوشته های با زبان انگلیسی دیده نمی شود. حتی کالاهای خارجی در ژاپن طرفداران کمتری نسبت به کالاهای ساخت داخل آنها دارد.

ژاپنی ها مردم خود را برای خرید کالای داخلی خود، تحت فشار قرار نمی دهند. هیچ وام کالایی در ژاپن برای خرید کالای ساخت داخل داده نمی شود و هیچ تعرفه بالایی برای واردات کالاهای خارجی تعیین نمی شود. کالاهای ژاپنی به قدری برای مصرف کننده های این کشور اعتبار دارد که برای مصرف آنها نیاز به زور و اجبار دولت ندارند. آنها به جایی رسیده اند که تعرفه در برابر کیفیت هیچ است.

تولید کننده داخلی فقط به فکر سود بیشتر
برگردیم به اقتصاد خودمان. در ایران اما کمی برعکس است. تولیدکننده بیشتر به فکر سود بیشتر است. یا وام می گیرد و از خارج وارد می کند یا با هزینه های سرسام آور مجبور می شود تا کالای بی کیفیت تولید کند. دست آخر هم خیالش راحت است که دولت مردم عادی را برای خرید از تولیدات داخلی تحت فشار قرار می دهد و چیزی از سود آنها کم نمی شود. در اقتصاد ایران راه حلی وجود دارد به نام «مردم مجبورند بخرند، چون راهی ندارند» این راه حل در خیلی از مواقع به کار آمده است البته آن را فقط برای مردم قشر متوسط اجرایی می کنند و پولدارها که غم پول ندارند، برایشان مهم نیست.

در نهایت اینکه اقتصاد ایران همواره راه خود را در پیچ تصمیمات غلط مسئولان گم کرده است. مقام معظم رهبری همواره بر لزوم حمایت از تولید داخل تاکید کرده اند اما درعین حال تاکید کرده اند که راه شکوفایی اقتصادی از تکیه بر ظرفیت های داخلی می گذرد. با کمی دقت می توان فهمید شکوفایی تولید داخل را باید از ظرفیت های داخلی جستجو کرد. ظرفیت های داخلی خود مشتری را به سمت کالای ایرانی جذب خواهد کرد. نتیجه اینکه راه حمایت از تولید داخلی از حمایت از ظرفیت های داخلی می گذرد و نه دستور و بخشنامه و تعرفه برای اجبار مردم به خرید کالای ایرانی!

منبع: افکار نیوز


94/2/19 - 18:21 - 2015-5-9 18:21:48





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن