تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835810179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وابستگي اقتصاد کشور به نفت علت ايجاد اقتصاد دولتي است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۲۶ب.ظ)
وزير اقتصاد؛ وابستگي اقتصاد کشور به نفت علت ايجاد اقتصاد دولتي است موج - طيب نيا گفت: وابستگي اقتصاد ايران به نفت و دولتي بودن اقتصاد، دو ويژگي اصلي اقتصاد است که دومي نيز معلول اولي است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي طيب نيا در اجلاس بهاره مديران کل امور مالياتي سراسر کشور، ضمن تقدير و تشکر از تلاش مديران و کارکنان سازمان امور مالياتي در خصوص معافيت ماليات بر ارزش افزوده کالا و خدمات صادراتي، گفت: قصد داريم که نرخ مالياتي صفر در خصوص کالاها و خدمات صادراتي اعمال شده و ماليات هاي دريافتي از آنها مسترد شود.
وي در ادامه سخنانش به موضوع صادرات و جايگاه آن در سياست گذاري هاي اقتصادي کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بخش صادرات غيرنفتي عملکرد خوبي را شاهد بوديم به نحوي که فاصله بين واردات و صادرات غيرنفتي کشور به حدود سه ميليارد دلار رسيد که حدود 50 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي گمرکي و در حدود 53 ميليارد دلار واردات گمرکي داشتيم.
وي با اشاره به وجود ظرفيت هاي بالا در کشورهاي همسايه به ويژه عراق و آسياي مرکزي براي توسعه صادرات کشور، گفت: يکي از اولويت هاي اصلي ما افزايش صادرات غيرنفتي و کاهش شکاف بين صادرات غيرنفتي و واردات کشور است.
وزير اقتصاد در ادامه از رييس کل سازمان امور مالياتي خواست که "استرداد" را به عنوان يک شاخص عملکرد حوزه ها مدنظر قرار دهند تا هر حوزه مالياتي که در بخش صادرات استرداد بالاتري داشت، بيشتر مورد تشويق و حمايت قرار گيرد.
طيب نيا تصريح کرد: براي ما موضوع افزايش صادرات غيرنفتي از اهميت بسيار بالاتري برخوردار است و بايد در حوزه تراز پرداخت هاي خارجي و تجاري به تعادل بهتري دست يابيم.
وزير اقتصاد افزود: موضوع استرداد ماليات بر ارزش افزوده کالاها و خدمات صادراتي يکي از مواردي است که همواره به عنوان انتقاد از سوي بخش خصوصي و فعالان اقتصادي مطرح مي شود و با توجه به عملکرد مثبت سازمان امور مالياتي حيف است که اين ايراد و اشکال به عملکرد اين سازمان وارد شود.

مداراي سازمان مالياتي با بنگاهها و توليد کنندگان مشکل دار
وي توجه و مدارا با بنگاهها و توليدکنندگاني که دچار مشکل هستند را از ديگر سياست هاي ضروري مالياتي در شرايط فعلي اقتصاد کشور دانست و گفت: دوستان سازمان مالياتي عنايت داشته باشند که اولويت اصلي کشور رشد اقتصادي و افزايش توان توليد ملي و ايجاد اشتغال براي جوانان است.
طيب نيا توجه به خواسته هاي مردم و موديان مالياتي را از ديگر اولويت هايي دانست که جدا بايد از سوي سازمان مالياتي کشور مورد توجه و اهتمام قرار گيرد.

اجراي عدالت مالياتي
طيب نيا ادامه داد: اما اين، همه آن چيزي نيست که ما به دنبال آن هستيم، ما بيش از آنکه به دنبال افزايش صرف درآمدهاي مالياتي باشيم که البته آن هم براي ما مهم است، به دنبال آن هستيم که ماليات درست، صحيح و عادلانه وصول شود.
وي تصريح کرد: هيچ چيز بدتر از بي عدالتي نيست، به خصوص در حوزه ماليات و يکي از اصول بديهي که در ارزيابي يک نظام مالياتي مدنظر است، اصل عدالت است.
وزير اقتصاد افزود: مفهوم عدالت مالياتي به اين معناست که ما از افرادي که به لحاظ درآمد و هزينه با هم برابر بوده و به اصطلاح همگن هستند، ماليات برابر وصول نماييم و از کساني که وضعيت نابرابر و نا همگن دارند ماليات نابرابر وصول کنيم.
طيب نيا با اشاره به اينکه ماليات بر دارايي افرادي که دارايي يکساني دارند بايد برابر باشد، گفت: اجراي عدالت مالياتي بدون دستيابي و دسترسي به اطلاعات کافي ميسر نخواهد شد و به همين دليل است که اجراي طرح جامع مالياتي براي کشور ما اهميت بسزايي دارد.
وزير امور اقتصادي و دارايي درتشريح اثرات اجراي طرح جامع مالياتي نيز گفت: هرچند اجراي اين طرح منجر به افزايش درآمدهاي مالياتي مي شود، اما تاثير مهم تر اين طرح، تحقق عدالت مالياتي است.
وي با اشاره به ابلاغ سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري در سال گذشته، گفت: آسيب شناسي جامع و کاملي که از اقتصاد کشور به عمل آمده، نشان مي دهد وابستگي اقتصاد ايران به نفت و دولتي بودن اقتصاد، دو ويژگي اصلي اقتصاد است که دومي نيز معلول اولي است.
طيب نيا وابستگي اقتصاد کشور به درآمدهاي نفتي و تزريق منابع حاصل از فروش نفت به بودجه را زمينه ساز ايجاد اقتصاد دولتي عنوان کرد و افزود: در راستاي دستيابي به اقتصاد مقاومتي، اصلاح و تکميل نظام مالياتي کشور و توسعه صادرات غيرنفتي در واقع دو هدف اصلي هستند.
وي در تشريح تاثيرات وابستگي اقتصاد کشور به نفت، گفت: آنچه اقتصاد ايران را نسبت به فشارها و نوسانات خارجي و تحريم ها تحت تاثير قرارداد، عمدتا به دو حوزه وابستگي بودجه دولت به نفت و سهم بالاي نفت در تراز بازرگاني خارجي بود.
وزير اقتصاد ادامه داد: وابستگي به نفت باعث شد که دشمنان فشار خود را در بحث تحريم ها بر روي درآمدهاي نفتي کشور متمرکز کنند چون مي دانستند با کاهش درآمدهاي ارزي، هزينه هاي جاري و عمراني کشور با مشکل مواجه خواهد شد.
وي در تشريح آسيب پذيري اقتصاد از وابستگي به نفت، افزود: يکي ديگر از حوزه هايي که به اقتصاد کشور از اين ناحيه آسيب رسانده، وابستگي تراز پرداخت ها و تراز بازرگاني کشور از نوسانات درآمدهاي ارزي نفتي است، به نحوي که هر وقت درآمدهاي نفتي افزايش يافته، شاهد افزايش واردات به کشور بوده ايم و هر موقع اين درآمدها چه به دليل کاهش قيمت نفت و يا به دليل محدوديت هايي از قبيل تحريم کاهش يافته است، شاهد کاهش واردات کشور بوده ايم.
وزير امور اقتصادي و دارايي در تشريح اين بخش از وابستگي اقتصاد کشور به درآمدهاي نفتي، گفت: يکي ديگر از ويژگي هاي اقتصاد کشور عمق اندک توليد در اقتصاد ايران است.
طيب نيا افزود: با تحليل تراز بازرگاني و واردات و صادرات کشور درمي يابيم که توليد در اقتصاد ما عمدتا به واردات کالاهاي واسطه اي و مواد اوليه از خارج وابسته است به نحوي که 80 درصد از سهم واردات به اين طبقه از مواد و کالاها وابسته است.
وزير اقتصاد به رويکردها و راه حل هاي برون رفت از اين وضعيت پرداخت و گفت: تحليل کلي از اقتصاد ايران نشان مي دهد که بايد نقش نفت را در اقتصاد کاهش دهيم و مهمترين جايگزين براي درآمدهاي نفتي، درآمد پاک مالياتي است.
طيب نيا وصول ماليات واقعي، قانوني و مبتني بر اطلاعات شفاف را حق و وظيفه دولت و سازمان امور مالياتي خواند و افزود: اگر از من بپرسند که مهمترين پروژه کنوني کشور که از هر طرح صنعتي، فني و مهندسي ديگري پر اهميت تر است کدام طرح است، من طرح جامع مالياتي را پاسخ خواهم داد.
وزير اقتصاد اجراي کامل اين طرح بزرگ ملي را زمينه ساز ايجاد شفافيت در اقتصاد ملي برشمرد و ابراز اميدواري کرد که تا پايان سال جاري بخش بزرگي از اين طرح عملياتي تا تشخيص و وصول ماليات مبتني بر اطلاعات شفاف موديان امکان پذير شود.
وزير اقتصاد با موفقيت آميز بودن سياست هاي بودجه اي در سال گذشته، گفت: عمده اين عملکرد مثبت به دليل عملکرد سازمانهاي زير مجموعه وزارت اقتصاد از جمله سازمان امور مالياتي و گمرک بوده است.
وزير اقتصاد خطاب به مديران مالياتي کشور که در اين نشست حاضر بودند، گفت: اگر بپذيريم اکنون در يک جنگ تمام عيار اقتصادي با دشمنان هستيم و اگر بپذيريم که جبهه اصلي اين جنگ، اقتصاد است، آن وقت اين نتيجه گيري حاصل مي شود که شما سرداران اين جنگ اقتصادي هستيد.
وي دو جبهه اصلي اين جنگ را تلاش براي افزايش درآمدهاي پاک،سالم و عادلانه مالياتي و توسعه صادرات غيرنفتي برشمرد و افزود: بايد وابستگي تراز پرداخت هايمان به نفت را کاهش دهيم که به معناي افزايش صادرات غيرنفتي است.
طيب نيا ماحصل اين اقدامات را کاهش وابستگي اقتصاد ملي به خارج و کاهش تاثيرپذيري اقتصاد از نوسانات خارجي دانست و گفت: در اين صورت است که تحريم ها، فشارها و تکانه ها، قادر به تاثيرگذاري بر اقتصاد کشورمان نخواهد بود.
وزير اقتصاد خاطرنشان کرد: بايد سعي کنيم با افزايش صحت و دقت و شفافيت اطلاعاتي از کساني که فرار مالياتي داشته اند، حق دولت و مردم را وصول کنيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن