واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی: تولید پتروشیمی به 120 میلیون تن ارتقاء می یابد خبرگزاری پانا: مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: لازم است دولت برای تکمیل و توسعه پتروشیمی از صندوق توسعه ملی زمینه رشد پتروشیمی را فراهم کند تا با توسعه ظرفیت تولید پتروشمی به 120 میلیون تن انواع محصولات پتروشمی خواهد رسید.
۱۳۹۴ شنبه ۱۹ ارديبهشت ساعت 15:32
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، عباس شعری مقدم بعد از ظهر شنبه در حاشیه روز پایانی بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشمی در خصوص سهم پتروشمی در تحقق اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: هم اکنون دارایی های شرکت ملی پتروشیمی دارای های نامشهود که همان دانش ما است، می باشد و در نظر داریم با جمع آوری این دارایی ها برای توسعه پتروشیمی اهداف نقشه راه صنعت پتروشمی را محقق کنیم.
وی با یادآوری ظرفیت 60 میلیون تن تولید محصولات پتروشمی، عنوان کرد: با توجه به خروجی 45 میلیون تن در اولویت برنامه های خود رسیدن به ظرفیت کامل در تولید قرار دادیم و این مهم صرفاً با تأمین خوراک محقق می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی به وجود 67 طرح نیمه تمام در صنعت پتروشیمی که شرایط عملیاتی شدن با جذب سرمایه دارا می باشند، اشاره کرد و افزود: 15 طرح از این مجموعه آماده بهره برداری است و در بخشی از طرح ها فاینانس چینی 3 میلیارد یور سرمایه گذاری خواهد کرد.
شعری مقدم از تبدیل متانول به پروپیلن با اجرای 36 طرح در سراسر کشور خبر داد و گفت: با تأمین 70 میلیارد دلار سرمایه مجموعه تولید پروپیلن در کشور عملیاتی می شود که امیدواریم در توافق های پیش رو دستاوردهای موفقت آمیزی منجر به توسعه سرمایه گذاری های خارجی در حوزه پتروشیمی شود.
وی با بیان اینکه طبق قانون وظایف نفت، شرکا ملی پتروشمی موظف است به صنایع پایین دست صنعت نفت ورود کند، اظهار داشت، صنایع پائین دست به پروپیلن احتیاج دارد که البته شناخت و آسیب شناسی مسائل حوزه پائین دست نیز در برنامه های کاری پتروشیمی قرار دارد.
قائم مقام شرکت ملی پتروشیمی در ادامه این نشست به ضعف دانش فنی در صنعت پتروشیمی به عنوان نقطه ضعف پتروشمی اشاره کرد و گفت: با اجرای اصل 44 و خصوصی سازی واحدهای پتروشیمی در حال حاضر شرکت پتروشیمی برنامه های کلان دانش بنیان و سیاست گذار در ستور دارد.
محمدحسن پیوندی افزود: نیاز به دانش فنی و فناروی از همکاری شرکت ملی پتروشمی با دانشگاه های کشور پیرو قرارداد وزارت نفت صورت می گیرد.
وی با طرح این موضوع که بخش خصوصی هم اکنون هیچ تعهدی نسبت به تحویل زود هنگام خوراک در زنجیره تولید صنایع پتروشیمی ها ندارد، عنوان کرد: لازم است دولت برای تکمیل و توسعه پتروشیمی از صندوق توسعه ملی زمینه رشد پتروشیمی را فراهم کند تا با توسعه ظرفیت تولید پتروشمی به 120 میلیون تن انواع محصولات پتروشمی خواهد رسید.
قائم مقام شرکت ملی پتروشیمی به داشتن ظرفیت فعلی متانول در حال حاظر در تولیدات پتروشیمی عنوان کرد: با تکیه بر فاینانس چین تا 5 سال آتی ایران در بخش پتروشیمی 24 میلیون تن خواهد رسید و در آن شرایط حرف نخست متانول در جهان را خواهیم زد و البته قیمت متانول هم افت خواهد کرد.
پیوندی در ادامه به اجرای عملیات سنگین اتان و ال ان جی در جهان اشاره کرد و افزود: تعداد کشتی هایی که قرار است ال ان جی را به سمت آسیا بیاورند بر کشور ما نیز تأثیر خواهد گذاشت و هم اکنون باید برای آینده پروپیلن برنامه ریزی جدی داشته باشیم و این مهم را که کلید توسعه ایران است و تحقق اقتصاد مقاومتی به آن وابسطه است.
همچنین شعری مقدم در خصوص مشخص شدن نرخ خوراک پتروشیمی ها در سال 94 گفت: مقرر است اتان را در حد 800 هزار تن به مجتمع ها تحویل دهند و با این شرایط امکان راه اندازی طرح های پائین دستی به وجود می آید و در مورد نرخ خوراک آئین نامه ای را وزارت نفت پیشنهاد می کند و هم اکنون با مصوبه مجلس وضعیت خوراک پتروشیمی در مدت بلند مدت تعیین می شود.
وی به اهمیت برنامه ریزی های بلند مدت در حوزه پتروشمی پرداخت و عنوان کرد: با مصوبه مجلس تا حدودی وضعیت نرخ خورک پتروشمی تا 10 سال آتی مشخص خواهد شد ضمن آنکه پتروشمی کشور ما در ابتدای راه خصوص ی سازی است و کشورهایی مانند آمریکا سالهاست که خصوصی سازی را اجرا کردند.
قائم مقام شرکت ملی پتروشیمی به تولید کمتر از یک میلیون تن پروپیلن اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل این میزان تولید راه اندازی خط لوله غرب بود و این اختصاص 2.5 میلیون تن اتیلن به این واحدهای تولدی در غرب بود اما هم اکنون فرصت طلایی تولید اتانول را پیش رو داریم و باید در نظر داشت که توسعه صنایع پائین دستی صرفاً این نبود که خوراک تحویل آنها دهیم بلکه منطقه ویژه عسلویه و حتی منطقه پارس ویژگی جذب سرمایه و ایجاد زیر ساخت را داشتند.
پیوندی ادامه داد: ایجاد زیرساخت در پتروشمی خود سودآور است و نباید از نظر دور داشت که تولید پروپیلن بیشتر برای رونق آینده حدالاقل 70 میلیارد دلار دیگر سرمایه نیاز دارد.
وی در ادامه یادآور شد: دولت حق قیمت گذاری در اقتصاد آزاد را برای نرخ خوراک پتروشمی ها ندارد و اگر چنین اقدامی کند ملزم است تا مابه التقاوت قیمت را پرداخت کند.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشمی تصریح کرد: صنایع پائین دستی پتروشیمی دانش فنی بالایی ندارند و به دلیل کسر سرمایه نمی توانند با مجتمع های بزرک رقابت کنند هر چند انجام کارهای گروهی و چند سرمایه ای هم به سادگی در میان فعالان صنعت پتروشمی وجود ندارد لازم بود دولت به مدت چند سال یارنه ای را برای رونق واحدهای کوچک پتروشیمی تخصیص می داد.
پیوندی در ادامه به پرسشی در خصوص رگراتوری پاسخ داد و گفت: پتروشمی در کشور ما یک صنعت استراتژیک است و در عدم وجود رگولاتوری بسیاری از ضروریات خدشه دار می شود و لازم است دولت می تواند چنین نقشی را برای خود ایفاء کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]