واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیدار عطار نیشابوری و آنتوان چخوف در نمایشگاه کتاب تهران - ایرنا - سالن ناشران دانشگاهی، فردا شنبه 19 اردیبهشت، همزمان با چهارمین روز بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران میزبان دو نشست تخصصی با عناوین تالیف، گردآوری و تصنیف و عطار نیشابوری ـ آنتوان چخوف است.
به گزارش جمعه شب گروه فرهنگی ایرنا ، نخستین نشست این سرا، ساعت 11 تا 12:30 دقیقه با موضوع «تالیف، گردآوری، تصنیف» و با حضور نصرالله پورجوادی، اکبر ایرانی و حسین خنیفر برگزار می شود.
نشست دوم نیز با عنوان «عطار نیشابوری ـ آنتوان چخوف» با حضور جان الله کریمی، زهیر توکلی، احمد خالصی و اعظم لطفی از ساعت 15 تا 16 و 30 دقیقه برپا خواهد شد.نشست های سالن ناشران دانشگاهی در مرکز ستاد ناشران دانشگاهی واقع در انتهای سالن 21 برگزار می شود.
**تشریح برنامه های دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری در سال 94
حسین فتاحی، مدیردفتر ادبیات کودک ونوجوان حوزه هنری گفت: متاسفانه عده ای بر این تصور هستند که دنیای کودک و نوجوان یکسان است اما این دیدگاه اشتباه است زیرا دنیای کودک با دنیای نوجوان متفاوت است.
نشست خبری درباره آثار جدید دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری با حضور حسین فتاحی، مدیر دفتر و عزت الله الوندی، کارشناس این دفتر در غرفه سوره مهر برگزار شد.
فتاحی در ابتدای این نشست با اشاره به سابقه کار دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری گفت: دفتر کودک و نوجوانان حوزه هنری چندین سال است که فعالیت های خود را آغاز کرده اما این فعالیت ها به صورت پیوسته نبوده واین دفتر با اسامی گوناگون فعالیت داشته است.
وی ادامه داد: این بخش از حدود 5 سال پیش سروسامان گرفت و با نام دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری فعالیت خود را آغاز کرد و در این پنج سال بیش از 170 اثر در بخش های شعر کودک، شعر خردسال، قصه های نمایشی و داستان کودک منتشر کرده است.
مدیر ادبیات کودک ونوجوان با اشاره به آثار نفیس این دفتر در سال های گذشته اظهار کرد: مجموعه قصه های شیرین از جمله آثار ارزشمند این دفتر است که به زبان ساده به داستان های کهن مانند شاهنامه، مثنوی و گلستان می پردازد.
وی ادامه داد: نخستین مجموعه «قصه های شیرین ایرانی» در 10 جلد به بازارآمده است و مجموعه دوم آن نیز که 20 جلد است آماده عرضه به بازار است و در نظر داریم مجموعه سوم این مجموعه را در 10 جلد دیگر منتشر کنیم.
به گفته وی قصه نیکان، قصه های پیامبران، مجموعه های طنز کودک، آشنایی با تاریخ، مجموعه افسانه های ایرانی، قصه ضرب المثل و مینیمال از جمله بخش هایی است که در حال فعالیت بر روی آن هستیم.
فتاحی در توضیح تفاوت رمان کودک و نوجوان اظهار کرد: دنیای کودک با دنیای نوجوان بسیار متفاوت است زیرا نوجوان وارد دوره ماجراجویی شده و به بیرون سرک می کشد، اما کودک در دنیای خودش غرق است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دنیای کودک بسیار متفاوت از دنیای نوجوان است اما عده ای این دو بخش را یکسان می دانند که اشتباه است.
در ادامه این نشست الوندی با اشاره به سیاست های این دفتر گفت: در تولید کتاب سیاست خاصی را مد نظر قرار نداده ایم و اصراری بر آموزشی بودن یا تفریحی بودن اثر نداریم. درهای دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری به روی تمام نویسندگان و شاعران باز است.
کارشناس دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری با اشاره به فعالیت های ویژه این دفتر اظهار کرد: افزایش تولید رمان کودک از برنامه های ویژه سال 94 است، زیرا بیشتر نویسندگان رغبتی به فعالیت در این بخش ندارند اما اگر به ترجمه های این حوزه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که کارهای بسیار بزرگی در این بخش انجام شده است.
وی ادامه داد: شعر نوجوان شعری بلاتکلیف است، زیرا اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده است. در واقع در این سن نوجوان در دوره گذار از بلوغ قرار دارد و به سمت مقوله عشق کشیده می شود و بسیاری از شاعران تخصص کار در این حوزه را ندارند و یا آنقدر شجاع نیستند که در این عرصه قدم بگذارند.
فراهنگ **9187**1601**
18/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]