تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815439006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خط‌ قرمز نظام،خط قرمزشهرداری هم هست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خط‌ قرمز نظام،خط قرمزشهرداری هم هست؟
به بهانه‌ی اکران قاچاقی فیلم حامی فتنه؛
خط‌ قرمز نظام،خط قرمزشهرداری هم هست؟ در این میان، همچنان موضع شهرداری تهران نامشخص است. از طرفی بسیاری رسانه‌ها خبر داده‌اند که شهرداری تهران به روال گذشته و مواردی چون فیلم «خانه‌ی پدری»، پردیس‌های سینمایی خود را در اختیار فیلم «قصه‌ها» قرار نخواهد داد و از طرف دیگر، روابط عمومی فیلم از آغاز اکران «قصه‌ها» از روز شنبه در پردیس ملت خبر می‌دهد.


فرهنگ نیوز - «سال ۹۳ سال صبر و سکوت بود. سال ۹۴ سال صبر است ولی سکوت نخواهیم کرد؛ مطمئن باشید.» از همین صحبت‌های ابتدای سال «حجت‌الله ایوبی» هم می‌شد فهمید که او امسال قصد عصیان دارد. چنانکه رفتن مدیران محافظه‌‌کار قبلی همچون «محمدرضا جعفری جلوه» و «محمد احسانی» و «علیرضا رضاداد» و جایگزینی آنها با مدیران کم‌سابقه و مطیعی که بزرگترین ویژگی آنها، نزدیک بودن نگاه‌شان به شخص «ایوبی» است، هم ثابت می‌کند رویه‌ی سازمان سینمایی تغییر کرده است. اما آیا رویه‌ی دیگران سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با حوزه‌ی فرهنگ هم تغییر خواهد کرد؟
 
 اکران ناگهانی و ثبت قرارداد شبانه‌ی فیلم «قصه‌ها» در شورای صنفی نمایش، یکی از نخستین نشانه‌های ورود سازمان سینمایی به این دوران تازه‌ی عصیان‌گری است. دوره‌ای که در شروع آن، «حجت‌الله ایوبی» عزم ایستادن در برابر نمایندگان مردم در مجلس و قوه‌ی مقننه را کرده و به تحریم برخی فیلم‌ها از سوی حوزه‌ی هنری نیز احتمالاً چندان روی خوش نشان نخواهد داد. عبور از خط قرمز قطعی نظام یعنی فتنه‌ی ۸۸ نیز، از جمله نشانه‌های این رویکرد تازه است.
 
در چنین شرایطی، واکنش نهادهای موثر بر حوزه‌ی سینما و به خصوص اکران، بسیار مهم و تعیین کننده خواهد بود. چنانکه کمیسیون فرهنگی مجلس در صورت سکوت و عقب‌نشینی در برابر اکران آثاری که پیش از این بارها نسبت به نمایش آنها هشدار داده بود، باید منتظر اکران دیگر آثار مسئله‌دار در آینده‌ی نزدیک و به خصوص در روزهای نزدیک به انتخابات باشد و عملاً باید با وظایف نظارتی خود در این حوزه خداحافظی کند.
 
در سوی دیگر، نهادهای موثر بر اکران همچون حوزه‌ی هنری و شهرداری تهران قرار دارند که باید موضع خود را در برابر این تغییر سیاست سازمان سینمایی مشخص کنند. گرچه به نظر می‌رسد حوزه‌ی هنری با ایستادگی ستودنی خود، همچنان قصد تخصیص سالن‌های پرشمار خود به فیلم‌های مسئله‌داری چون «قصه‌ها» و «خانه‌ی دختر» را ندارد. گزاره‌ای که خط بطلانی است بر فرضیات منتقدانی که این اقدام حوزه‌ی هنری در دولت پیشین را با توجه به گرایشات سیاسی «حجت‌الاسلام خاموشی»، حرکتی سیاسی و شورش علیه دولت «احمدی نژاد» می‌خواندند.
 
اما در این میان، همچنان موضع شهرداری تهران نامشخص است. از طرفی بسیاری رسانه‌ها خبر داده‌اند که شهرداری تهران به روال گذشته و مواردی چون فیلم «خانه‌ی پدری»، پردیس‌های سینمایی خود را در اختیار فیلم «قصه‌ها» قرار نخواهد داد و از طرف دیگر، روابط عمومی فیلم از آغاز اکران «قصه‌ها» از روز شنبه در پردیس ملت –به عنوان مهم‌ترین مجموعه‌ی سینمایی در اختیار شهرداری تهران- خبر می‌دهد.
 
البته سابقه‌ی شهرداری تهران در چند سال اخیر، نشان می‌دهد که در چنین مواردی، ساکنان خیابان بهشت مطابق انتظارات، زیر بار اکران فیلم‌هایی که از خط قرمزهای مسلم نظام همچون فتنه‌ی ۸۸ عبور می‌کنند، نخواهند رفت. اما بعضی اخبار حاکی از اکران «قصه‌ها» در «پردیس ملت»، لزوم موضع‌گیری صریح شهرداری تهران در این باره را بیش از پیش ضروری کرده است.
 
بنیاد مستضعفان نیز که به نظر می‌رسد در میانه‌ی امور اقتصادی فراوان خود، چندان علاقه‌ای به مدیریت تتمه‌ی سالن‌های سینمای خود را ندارد، بر خلاف مواردی چون تحریم اکران فیلم «عصبانی نیستم»، این بار درباره‌ی فیلم «قصه‌ها» موضع‌گیری نکرده است. گرچه با توجه به سابقه‌ی روشن مدیر خوشنامی چون «سعیدی‌کیا»، احتمال عدم اکران این فیلم در سینماهای بنیاد مستضعفان، چندان دور از ذهن نیست.
 
بدین ترتیب، روزهای آینده‌ی سینمای ایران، صحنه‌ی واکنش نهادهای فرهنگی به اعلام جنگ سازمان سینمایی و استاد ظاهراٌ آرام دانشگاه امام صادق (ع) خواهد بود. استاد کم سر و صدایی که به ندرت بدون نقل قولی از رهبر انقلاب سخنرانی می‌کند، اما ظاهراً نقل قول سال گذشته‌ی ایشان درباره‌ی فتنه را هنوز نشنیده یا نخواسته که بشنود: «مسئله‌ی فتنه و فتنه‌گران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همانگونه که در جلسه‌ی رأی اعتماد خود بر فاصله گذاری با آن تأکید کردند، همچنان بر آن پایبند باشند.» (۵/۶/۹۳)

منبع: رجا


94/2/17 - 13:53 - 2015-5-7 13:53:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن