واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نوسازی خطوط ریلی لرستان، تهدید! یا فرصت؟ هفته نامه کاسیت لرستان در جدیدترین شماره خود در با عنوان نوسازی خطوط ریلی لرستان، تهدید! یا فرصت؟ نوشت:خطوط ریلی از مهمترین ابزارهای دسترسی به سیستم حمل و نقل آسان و ارزان است و همین امر مناطقی را که دارای خط راه آهن هستند را دوچندان مهم و قابل تر کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: استان لرستان به واسطه قرار گرفتن در مسیر ترانزیت ریلی شمال به جنوب موقعیت نسبتاً خوبی را در حوزه حمل و نقل به خود اختصاص داده است، اما این خطوط در حاشیه شهرهای لرستان و فاقد دسترسی به درگاهای حمل ونقل بار صادرات یا واردات برای این استان است، به طوری که شهرهای پلدختر، خرم آباد«مرکز لرستان»،بروجرد، نورآباد، الشتر و کوهدشت از این مسیر و خطوط ریلی کوچکترین بهره ای نبرده اند، شاید همین علت دولت مردان جمهوری اسلامی در لرستان را به تفکر فرو برد، همین امر احداث مسیری جدید خطوط ریلی از سمت دورود - خرم آباد – اندیمشک و در ادامه و تکمیل این خطوط احداث خط راه آهن بروجرد به غرب کشور رقم زده است و به احتمال مسیر خرم آباد – کوهدشت – ایلام نیز جزء برنامه هایی ست که در نظر گرفته شده است.
اما با توجه به فرسوده بودن مسیر قدیمی خطوط ریلی و به خصوص مسیر در معرض خطر محور کوهستانی و صعب العبور در حال حاضر جابه جایی و سیستم حمل و نقل خلل بزرگی وارد کرده است و همین امر متولیان راه آهن کشور را به تکاپو انداخته است.
محسن پورسیدآقایی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به این که سوانح حوزه ریلی در سال 93، 23 درصد نسبت به سال 92 کاهش یافته است،گفت: در سال 93 وضعیت ایمنی در حوزه حمل و نقل ریلی رشد قابل توجهی داشته است و سوانح ریلی سال گذشته بیشتر در محور لرستان و به دلیل فرسودگی بسیار خطوط این منطقه بود.
تعویض و نوسازی کل خطوط ریلی لرستان تا نیمه اول سال 95
پورسیدآقایی گفت: بر این اساس از سال گذشته تعویض کل خطوط محور لرستان آغاز شده و تا پایان سال 93 حدود 70 کیلومتر از این مسیر نوسازی شد و این روند در حال ادامه است و تا نیمه اول سال 95 کل خطوط ریلی محور لرستان تعویض و نوسازی می شود و این کار بعد از گذشت بیش از 50 سال انجام می گیرد.
بنابراین و به دنبال اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن کشور این استدلال به ظاهر منطقی مطرح می شود، با صرف هزینه های گزاف در اجرای سیستم ریلی و نوسازی کل خطوط ریلی در مسیر لرستان دیگر نیاز مبرم به جایگزینی خط جدید نیست و همین امر خللی در اجرایی شدن و احداث پروژه عظیم خط جدید دورود – خرم آباد - اندیمشک می کند.
علی رغم این که این عملیات پروژه در دولت دهم با حضور رییس جمهور وقت آغاز شد، اما متاسفانه چندین سال توقف کامل داشت، به طوری که بازدید اصحاب رسانه از روند پیشرفت اولیه فیزیکی این پروژه پی گیری های رسانه ها راه به جایی نبرد و بالاخره خبر از تعطیلی پروژه رسید، حالا در دولت تدبیر و امید و با پی گیری های شخص مهندس بازوند استاندار لرستان این مهم را با قرارگاه خاتم الانبیاء استارت مجدد زده وامیدی تازه در دل لرستانی های مطالبه گر و پی گیر توسعه ی استان روشن کرده است.
امید این که این سو سوی چراغ تدبیر به سرمنزل مقصود یعنی همان توسعه ی راههای ریلی«خطوط راه آهن» ختم شود، ان شاا...
منبع هفته نامه کاسیت
17/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]