تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813091484




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تمامی گروه های سنی استان قزوین دچار کمبود ویتامین دی هستند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تمامی گروه های سنی استان قزوین دچار کمبود ویتامین دی هستند قزوین-ایرنا- کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان قزوین، گفت: در سال 91 و بر اساس پژوهش پورا 2 در استان، 20 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه، 42 درصد کودکان شش ساله، 63 درصد جوانان، 87 درصد زنان باردار و 45 درصد میانسالان کمبود ویتامین D دارند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین که روز سه شنبه به ایرنا نمابر شد، عطیه رزازی در جمع مدیران و روسای شبکه های بهداشت و درمان و مراکز بهداشت شهرستان های استان افزود: باتوجه به اینکه برخی گروه های سنی مانند جوانان یا کودکان، در مراحل رشد می باشند و نیاز بیشتری به این ویتامین دارند، بنابر این کمبود این ویتامین در آنان محسوس تر است.
وی اضافه کرد: برای پیشگیری و کنترل عواقب وخیم ناشی از این کمبود، از جمله پوکی استخوان و رشد نامطلوب در کودکان و جوانان در سنین بلوغ باید به مصرف مکمل ها و بهره گیری از آفتاب توجه شود.
رزازی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است، برای مقابله با کمبود ریز مغذی ها مانند ویتامین آ – دی - کلسیم و آهن سه راهکار غنی سازی، مکمل یاری و تغییر الگوی غذایی همزمان با هم، تاثیرگذارتر است.
وی اظهارکرد: براساس پژوهش وضعیت ریزمغذی های ایران که به نام پورا 1 در سال 80 انجام و ثبت شد، درصد کم خونی در جوانان استان 12 درصد بود که با مداخلات انجام شده در این زمینه، از جمله توزیع قرص آهن در بین دانش آموزان دبیرستانی، این رقم در سال 91 و براساس پورا 2 به هشت درصد کاهش یافت.
رزازی خاطرنشان کرد: بر اساس همین پژوهش در استان، درصد کم خونی میانسالان از 10 به هفت درصد، زنان باردار از 19 به 9 درصد، کودکان 15 تا 23 ماهه از 39 به 17 درصد و کودکان شش ساله از 15 به شش درصد کاهش یافته است.
وی گفت: در زمینه مصرف ویتامین های A و D در کودکان 15 تا 23 ماهه، مانند کشور استان وضعیت خوبی ندارد که یکی از دلایل عمده آن کوتاهی مادران در دادن منظم مکمل ها به کودکان خود می باشد.
رزازی در ادامه با اشاره به وضعیت استفاده از روغن ها در استان افزود: در سال گذشته 11 درصد از خانوارهای روستایی استان فقط از روغن جامد، 41 درصد خانوارها از روغن های مایع و 48 درصد خانوارها نیز از انواع روغن های مایع و جامد استفاده کردند.
وی خاطرنشان کرد: هر چه میزان اسید چرب ترانس پایین تر باشد، وضعیت مطلوب تر است و بهترین راهکار این است که هر روز از روغن های فاقد اسید چرب ترانس استفاده شود.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان قزوین از شهروندان خواست هنگام خرید به وضعیت اسیدهای چرب ترانس بر روی برچسب روغن ها توجه کنند.
اسیدهای چرب ترانس موجب افزایش کلسترول خون، ابتلا به سندروم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، ابتلا به دیابت نوع دو و حتی ابتلا به برخی از سرطان ها می شود.
علائمی مانند خستگی بدون دلیل، افزایش وزن به ویژه افزایش دور کمر، دردهای بدنی، افت انرژی در وسط روز، مشکلات مربوط به حافظه و فراموشی وقایع می تواند از علائم مربوط به سندرم متابولیک یا مصرف اسیدهای چرب ترانس می باشد.
7388/ 6128



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن