واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۸ق.ظ)
سازمانهاي متولي احياي بافتهاي فرسوده حمايت ميشوند موج - معاون وزير راه و شهرسازي گفت: بافت هاي فرسوده فرصتي براي توسعه شهري است و اين وزارتخانه به سازمان هاي متولي از جمله ميراث فرهنگي براي احياء و حفظ اين محدوده ها کمک و از آنها حمايت مي کند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدسعيد ايزدي، معاون وزير راه و شهرسازي، در نشست ستاد استاني بازآفريني پايدار محدودهها و محلههاي هدف برنامههاي احياء، بهسازي و نوسازي در گرگان اظهار کرد: در کلانشهرها محدودههايي مانند زندان، پادگان و کارخانه به نام اراضي قهوهاي وجود دارد که بازسازي و بهسازي آنها ميتواند به زندگي شهري و ارائه خدمات به شهروندان رونق دهد.
مديرعامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران افزود: بافتهاي فرسوده شهري شامل سه بخش مراکز تاريخي و اصلي به نام بافتهاي تاريخي، حاشيهنشين و گونه سوم سکونتگاههاي غيررسمي هستند که از کيفيت پايين ساختوساز برخوردار بوده و به آنها بافتهاي پيراموني و مياني گفته ميشود.
ايزدي گفت: معضل بافتهاي فرسوده و تاريخي کشور پيچيدهتر از ساير مناطق شهري است و بر مبناي پيام رهبر معظم انقلاب، بايد همدلي و همزباني را از اين فضا شروع کرد تا اقدامات بزرگ انجام شود.
به گفته وي، هماينک در بافتهاي فرسوده کشور با سه معضل فقر شهري، پايين بودن سطح ايمني و بحران هويت روبرو هستيم که براي برون رفت از اين وضعيت بايد دو مسير درمان و پيشگيري از تخريب را دنبال کرد.
معاون وزير راه و شهرسازي به سياستهاي مندرج در سند ملي بازآفريني نيز اشاره کرد و ادامه داد: از مهمترين سياستهاي سند، پيشگيري و اتخاذ سياستهاي پيشگيرانه است.
ايزدي اضافه کرد: سند ملي بازآفريني ابعاد گسترده دارد که همراهي وزارت راه و شهرسازي با ديگر دستگاهها از طريق ايجاد شبکه همراه از مهمترين بخشهاي آن است.
وي تاکيد کرد: رسيدگي به تمام ابعاد مناطق و محدودههاي فرسوده و تاريخي از عهده يک دستگاه ساخته نيست و ضروري است که تمام دستگاههاي متولي همکاري کنند.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه عمده ساکنين اين مناطق و محدودهها، اقشار کم درآمد و دهکهاي پايين جامعه هستند، گفت: وزارت راه و شهرسازي، بهسازي و نوسازي اين مناطق و محدودهها را با توانمندسازي ساکنين آن از طريق آموزش مهارتهاي فني و حرفهاي آغاز کرده است.
ايزدي معتقد است که با توجه به ابعاد اجتماعي، اقتصادي محدودهها و ظرفيتسازي در مناطق ميتوان از مشارکت مردم براي حفظ و احياي آن بهره برد.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در طرح جامع مسکن مهر نيز استفاده از ظرفيتهاي درون بافتهاي تاريخي و فرسوده با اعطاي تسهيلات اولويت دارد.
ايزدي، تفکيک بافت فرسوده را از بافت تاريخي نکته مهم ديگر در سند بازآفريني بيان کرد و گفت: اگرچه اين مناطق در کالبد و فقر شهري مشترک هستند، اما؛ برخي از مناطق را نميتوان بافت فرسوده تلقي کرد و براي هريک از اين بخشها با تصميم مشترک و اولويتبندي ستاد بايد سند مجزا تعريف کرد.
وي از ديگر موضوعات مطرحشده در سند به نقش محوري شهرداريها در اجراي پروژههاي بهسازي و نوسازي شهري اشاره کرد و گفت: لازم است براي پررنگ تر شدن نقش شهرداريها در اجراي پروژههاي بهسازي و نوسازي در اين ستاد گفتوگو شود.
مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران اضافه کرد: در اين سند تاکيد شده که طرحهاي توسعه شهري با مشارکت اهالي و نظر مديريت شهري تهيه شود تا همراهي مردم را در حفظ و احياي بافتها داشته باشيم.
ايزدي همچنين بر فراهم شدن فرصت حضور بخش خصوصي در برنامههاي توسعه شهري تاکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]