واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آمادگی ایران برای بهره مندی از ظرفیت های کنوانسیون بین المللی برن تهران-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با معاون دبیرکل وایپو گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی بهره مندی حداکثری از ظرفیت های کنوانسیون بین المللی برن را دارد.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، علی جنتی در دیدار روز گذشته خود با معاون سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) از آمادگی ایران برای استفاده حداکثری از ظرفیت های این سازمان برای پیوستن به کنوانسیون بین المللی برن خبر داد.
بر اساس گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ما به طور معمول درباره موضوعات و مطالبی که در وایپو مطرح است؛ همواره اعلام موضع می کنیم و این آمادگی را داریم تا از ظرفیت های سازمان جهانی مالکیت فکری، برای چگونگی الحاق ایران به کنوانسیون های بین المللی مالکیت فکری استفاده کنیم.
جنتی با اشاره به برگزاری پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی -هنری و حقوق مرتبط افزود: وزارت ارشاد علاوه بر برپایی چنین همایش هایی، در طول سال نیز نشست های تخصصی دیگری با حقوق دانان برگزار می کند تا هرچه بیشتر درباره حقوق مالکیت فکری به ویژه در حوزه ادبی و هنری تجربه کسب کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کشور ایران از نظر قوانین داخلی مجموعه قوانینی درباره مالکیت فکری دارد که هم اکنون نیز در کشور حاکم است و بسیاری از پدیدآورندگان، آثار ادبی و هنری خود را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت می رسانند.
جنتی با اشاره به تصویب لایحه اخیر دولت درباره حقوق مالکیت فکری افزود: این لایحه در دولت به تصویب رسیده و امیدوارم در آینده ای نزدیک به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
وی ادامه داد: سعی شده این لایحه را به گونه ای تدوین کنیم که منطبق با کنوانسیون های بین المللی در این زمینه باشد تا در آینده بتوانیم به کنوانسیون برن بپیوندیم.
وزیر دولت تدبیر و امید با اشاره به نظرات موافق و مخالف کارشناسان و حقوقدانان کشورمان درباره پیوستن و یا نپیوستن به کنوانسیون بین المللی برن افزود: وزارت ارشاد در حال انجام پژوهشی است تا از طریق آن، جوانب مختلف این الحاق را بسنجد تا در آینده بتوان در این باره بهتر تصمیم گیری کرد و با این اقدام پژوهشی در تلاشیم تا ثابت کنیم منافع پیوستن به برن بیشتر است.
وی گفت: در کشور ایران بسیاری از آثار فرهنگی و هنری و ادبی وجود دارد که جزو خلاقیت ها محسوب می شود و مناسب است در جایی ثبت شود تا فردی نتواند به آنها تعرض کند، بنابراین به نفع کشور است که در یک مرجع معتبر بین المللی، این ثبت صورت گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کارشناسان حقوقی وزارت ارشاد به طور معمول در نشست های دایمی کمیته «رایت» شرکت می کنند تا بتوانند زمینه های لازم برای این الحاق را فراهم کنند.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی رعایت حقوق مالکیت فکری، افزود: در کنار مجموعه قوانین مختلف اصولا باید فرهنگ سازی هم صورت گیرد تا شخصی به حقوق مالکیت فکری افراد تعرضی نکند و افکار عمومی نیز باید قانع شوند که همانطور که نمی شود به خانه فردی تعرض کرد، به آثار و اختراعات فکری دیگران نیز نباید تعرض کرد و این کار جز با فرهنگ سازی صورت نمی گیرد.
در ادامه، آنه لیر معاون سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) با اشاره به برگزاری همایش یک روزه حقوق مالکیت ادبی و هنری در تالار وحدت، آن را موثر دانست و گفت: وایپو می تواند اطلاعات تخصصی درباره فواید الحاق ایران به کنوانسیون های بین المللی مالکیت فکری از جمله برن ارایه دهد.
وی افزود: با توجه به وجود مشکلات عدیده ای که مردم دنیا با آن مواجه هستند کار مشکلی است که بتوان افکار عمومی را به حقوق مالکیت فکری جلب کرد ولی به هر حال این کار ضروری است و باید صورت گیرد.
فراهنگ**1497**1027
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]