واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتیاد بخش دوم روزنامه محلی سیستان و بلوچستان در شماره 18963 مورخ 15 اردیبهشت ماه خود مقاله ای با عنوان "اعتیاد" بخش دوم منتشر کرده است.
دراین مطلب آمده است: شیشه، کریستال و اشک
معمولاً مصرف این مواد به نژاد، جنس و سن بستگی دارد. بیشتر مصرف کنندگان، مردان سفید پوست هستند همچنین این دارو در میان دانشجویان و دانش آموزان گسترش بیشتری دارد. معمولاً در محیط های دانشجویی از آن به نام قرص حافظه(!) یاد می شود که در شب های امتحان توسط برخی دانشجویان مصرف می شود همچنین به تازگی در باشگاه های ورزشی و پرورش اندام به همراه قرص یا مواد نیروزا برای ورزشکاران تجویز می شود.
اثرات طولانی مدت شیشه، کریستال و اشک
مصرف طولانی مدت آن باعث می شود مصرف کنندگان با عوارضی مانند رفتارهای خشونت بار، اضطراب، گیجی و از دست دادن حس بویایی مواجه شوند. عوارض روانی دیگری مانند ترس از جمع، بدبینی، هذیان های شنوایی، اختلالات شخصیتی نیز دیده می شود این عوامل می تواند تفکرهایی مانند خودکشی نیز در پی داشته باشد. هرچند که در هنگام ترک اثرات شدید بدنی در افراد معتاد دیده نمی شود اما عوارضی مانند افسردگی، اضطراب، خستگی، ترس و عصبانیت از عوارض روانی ترک مصرف این مواد است.
کوکائین (کوک) چیست؟
کوک شکل معمول کوکائین است که معمولاً از پودر کوکائین هیدروکلراید تهیه می شود این نام به دلیل ایجاد صداهای خاص در مغز پس از استعمال آن به کوکائین داده شده است.
اثرات کوتاه مدت
اثرات کوکائین بلافاصله پس از مصرف، شروع می شود و از چند دقیقه تا چند ساعت باقی می ماند این حالت باعث می شود که فرد احساس سرخوشی و انرژی بیشتری کند و هم صحبتی را با افراد برقرار می کند در صورتی که ذهن و هوش فرد به شدت فعال است در همین حالت خواب آلودگی فرد از بین می رود و کمتر احساس نیاز به غذا می کند. فرد احساس می کند که از نظر هوشی و بدنی توانایی بیشتری دارد و می تواند بسیاری از اعمال بدنی یا ذهنی را به راحتی انجام دهد. بسته به راه مصرف کوکائین این اثرات ممکن است طولانی یا کوتاه مدت باقی بماند از یک سو دود شدن دارو باعث شدیدتر شدن اثرات آن می شود اما زمان اثر کوتاه تر خواهد بود و برعکس خوردن آن اثرات طولانی تر ولی با شدت کمتری دارد.
اثرات طولانی مدت
مصرف کوکائین می تواند به ایجاد بی قراری و ترس از دیگران منجر شود و در این حالت فرد دچار توهم می شود.
نشانه ها و علائم ظاهری و جسمانی مصرف مواد
تنگ شدن یا باز شدن مردمک چشم به صورت غیرطبیعی، کبودی و تیرگی پوست صورت، چروک پوست صورت، دندان های پوسیده و زرد رنگ، تغییر رنگ چهره به ویژه لب ها و پلک ها، پخ بودن یا انحراف بینی، سرماخوردگی طولانی و پی در پی و خون دماغ شدن، تغییر رنگ زیر ناخن های انگشتان دست از صورتی به سفید ، برجستگی و تیره شدن رگ های خونی از علائم ظاهری مصرف مواد مخدر است.
علل گرایش به مصرف مواد مخدر
احساس بزرگ شدن، احساس زودگذر رفع خستگی و کسب انرژی، به عنوان راه حل مشکلات، فرار از تنهایی و بالا بودن حس اعتماد به نفس، کسب لذت زودگذر، بی حوصلگی و نبود برنامه مشخص، تسکین دردهای جسمانی، فشار همسالان و یکرنگی با گروه همسالان، ناآگاهی به مسائل اجتماعی از جمله مضرات مواد مخدر، کاهش فشار عصبی و تسکین دردهای روانی نظیر افسردگی و اضطراب، تبلیغات سوءغلط مبنی بر مؤثر بودن مواد مخدر، وجود سابقه اعتیاد در والدین و نزدیکان، جدایی های موقت، مکرر، دائمی والدین، معاشرت با دوستان ناباب و منحرف، مواجه شدن با یأس و ناامیدی و شکست را می توان از دلایل گرایش به مصرف موادمخدر دانست.
سخنی با والدین
- از فرزندان خود بخواهید عقاید و نظرهای خود را آزادانه مطرح کنند و درباره آنها به گفت و گو بپردازید.
- از صمیم قلب با فرزندان خود صحبت کنید اجازه دهید بفهمند شما نگران سلامتی آنها هستید.
- با دقت به صحبت های آنان گوش فرا دهید.
- با آنها با صداقت و صراحت کامل صحبت کنید آنها را متوجه کنید که افکار مربوط به نگهداری و فروش مواد مخدر و هر گونه ارتباط و درگیر شدن با مواد مخدر محکوم بر شکست و نابودی است.
- الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشید.
- نحوه خرج کردن و اوقات فراغت را به فرزندان خود بیاموزید.
مفاد قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات
1- استفاده از مواد دخانی و قلیان در مراکز پذیرایی و اقامتی از جمله سفره خانه ها، باغچه های پذیرایی (اعم از شهری و بین راهی)، رستوران های سنتی، هتل ها، مسافرخانه ها و کلیه اماکن عمومی ممنوع است.
2- تبلیغ و در معرض نمایش قرار دادن محصولات دخانی از جمله قلیان و آلات و ادوات آن ممنوع است.
3- مسئولیت اجرای ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی با مدیران، کارفرمایان یا متصدیان مربوط است در صورت وقوع هرگونه تخلف طبق ضوابط برخورد قانونی به عمل خواهد آمد.
4- مجامع و اتحادیه های ذیربط به استناد این قانون و بند «ف» از ماده 37 قانون نظام صنفی، باید آموزش های لازم را به اعضای تحت پوشش ارائه کنند و کنترل و نظارت کافی برای اجرای بهینه این قانون به عمل آورند.
5- سازمان های صنفی مرتبط با تأسیسات گردشگری نیز باید در چارچوب این قانون و قوانین مربوط نسبت به آگاه سازی و نظارت و کنترل بر مراکز تحت پوشش اقدام لازم را معمول دارند.
8006/6081
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]