واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۰:۵۷ب.ظ)
«تصوير يک زن» اثر هنري جيمز بار ديگر به فارسي منتشرشد موج- جيمز در مقدمه روشنگرانهاي که سال ها پس از نخستين انتشار تصوير يک زن در1881 بر آن نوشته، ميگويد اين اثر بنايي است از نظر معماري درست.
به گزارش خبرگزاري موج، تصوير يک زن اثر نويسنده صاحب سبک و نظريهپرداز انگليسي ـ آمريکايي، هنري جيمز (1916 ـ 1843) که پس از 42 سال بار ديگر به فارسي منتشرشده است، يکي از شاخصترين آثار جيمز و يکي از سرآغازها در تاريخ رمان است.
شخصيت اصلي داستان چنانکه از اسم آن برميآيد يک زن است؛ زني جوان به اسم ايزابل آرچر. ايزابل دختر آمريکايي معصوم و جذابي است که بنا به پيشنهاد خاله خود خانم تاچت و تحت حمايت او، از آمريکا به انگلستان ميآيد.
جيمز داستان را که 54 فصل دارد و ترجمه فارسي آن قريب 800 صفحه است، در انگلستان و در محوطه چمن وسيع خانه خاله ايزابل شروع ميکند.
حاضرين در صحنه سه نفرند که هرسه نقشي تعيينکننده در زندگي ايزابل ايفا خواهند کرد؛ شوهرخالهٔ ايزابل آقاي تاچت، پسرخاله بيمار و دوستداشتني او رالف، و دوست خانوادگي تاچتها، لرد واربرتنِ سي و پنج ساله جذاب، مجرد و بسيار ثروتمند.
جيمز با مهارتي مثال زدني در فصل اول صحنه را براي حضور ايزابل آماده ميکند تا او در فصل دوم به شکلي بسيار حساب شده و تأثيرگذار پا به داستان بگذارد، جيمز در فصل سوم و چهارم زمان را به عقب ميبرد، در فصل سوم از ملاقات خانم تاچت و ايزابل در آمريکا ميگويد؛ از فوت پدر ايزابل که بهتازگي اتفاق افتاده، و از اينکه ارثيه ناچيزي به ايزابل رسيده است که خود از ميزان آن بياطلاع است، و در فصل چهارم در طرحي سريع خانواده ايزابل که شامل دو خواهر بزرگتر از اوست را معرفي ميکند، ملاقات خاله و خواهرزاده در کتابخانه خانه اجدادي ايزابل انجام ميشود؛ جايي که از دوران کودکي همواره مکان مورد علاقه ايزابل در آن خانه بوده است.
کتابخانه و کتاب قطور تداعي کننده انديشه و تفکر است، به اينترتيب جيمز که در فصلهاي اول و دوم ايزابل را دختري مستقل و آزاد معرفي کرده، در فصل سوم ميافزايد که او فردي متفکر و عميق است.
تا پايان فصل پنجم زمينه لازم براي معرفي ايزابل فراهم شده است، در فصل ششم او مستقيماً به خواننده معرفي ميشود.
تا اينجاي داستان جيمز شخصيت اصلي داستانش را ساخته است، باقي ميماند سه مسأله:
آ. تأمين نيرو براي پيش بردن داستان
2. پرداختن شخصيت ايزابل
3. تعيين سرنوشت او
نيروي محرک داستان مسأله ازدواج ايزابل است و همين مسأله است که او را در طول داستان، که مدتزمان شش سال را در برميگيرد، صيقل خواهد داد و خواهد پرداخت.
جيمز در مقدمه روشنگرانهاي که سالها پس از نخستين انتشار تصوير يک زن (در 1881) بر آن نوشته، ميگويد اين اثر بنايي است از نظر معماري درست، که بعد از اثر ديگر او «سفيران»(يا سفرا) که سالها بعد نوشته شده، مناسبترين اثر اوست.
جيمز در همان مقدمه به تفصيل توضيح ميدهد که تصوير يک زن چگونه پديد آمده است و تصريح ميکند که تمام مصالح او براي ساختن بناي منظم و وسيعِ تصوير يک زن، ايده، يا به قول او تصوير يک زن جوان بوده است که سرنوشت خود را تحقير ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]