واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قبله نماد دین توحیدی است زنجان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی زنجان گفت: قبله نماد توحید، نشانه اسلام و دین توحیدی است که دین الهی را از دیگر آیین ها جدا می کند.
حجت الاسلام عنایت الله شامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه بیت المقدس در اسلام مکانی مقدس است طبق سنت دیرین پیامبران الهی و پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) 17 سال در مکه و یک سال و چند ماهی در مدینه به طرف بیت المقدس نماز اقامه کردند.
وی یادآورشد: اقامه نماز مسلمانان به سمت بیت المقدس موجب تمسخر توسط یهودیان شد و ادعا کردند که مسلمانان استقلال ندارند و از قبله یهودیان پیروی می کنند.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی زنجان گفت: تمسخر یهودیان موجب آزار مسلمانان شده بود که منتظر بودند تغییر قبله توسط خداوند وحی شود که آیه 124 سوره بقره در این خصوص نازل شد.
حجت الاسلام شامی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(ص) در مسجد ذوقبلتین مشغول نماز بودند که جبرییل نازل شد و در وسط نماز این شخصیت بزرگ اسلام را به سمت کعبه برگرداند و مسلمانانی که نماز را به پیامبر(ص) اقتدا کرده بودند به تبعیت او به سمت کعبه تغییر قبله دادند.
مسجد ذوقبلتین، مسجدی است که در آن قبله مسلمانان در حین یکی از نمازهای ظهر از بیت المقدس به کعبه تغییر یافت.
پیامبر اسلام(ص) دو رکعت از نمازظهر خود را به سوی بیت المقدس و دو رکعت دیگر را به جانب کعبه ادا کردند.
این امر در مسجد بنی سالم مدینه انجام شد، که بعدها به مسجد "ذوالقبلتین" یا دو قبله ای، مشهور شد.
وی بااشاره به علت دیگر تغییر قبله مسلمانان از بیت المقدس به سمت کعبه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کعبه متعلق به اعراب و مورد احترام آنان بود و این مکان مقدس را سرمایه معنوی نژاد خود می دانستند، انتظار داشتند کعبه به عنوان قبله انتخاب شود.
حجت الاسلام شامی ادامه داد: نماز خواندن پیامبر عظیم الشان(ص) و اصحابشان به طرف بیت المقدس امری مشکل و برخلاف عادتشان بود لذا خداوند آنان را مورد امتحان قرار داد و زمانی که از این آزمایش سربلند بیرون آمدند تغییر قبله از بیت المقدس به سمت کعبه انجام شد.
تغییر قبله از مسایل مهم کلامی و تاریخی اسلام است، حضرت محمد(ص) به مدت 13 سال پس از بعثت در مکه، و چند ماه (بین هفت تا هجده ماه) بعد از هجرت در مدینه به سوی بیت المقدس نماز می خواند ولی بعد از آن قبله تغییر یافت و مسلمانان مامور شدند به سوی کعبه نماز اقامه کنند.
بنابر نقل ابن هشام، هجده ماه از هجرت پیامبر به مدینه می گذشت که در پانزدهم رجب قبله مسلمانان از بیت المقدس به سوی کعبه تغییر پیدا کرد و در این مدت مسلمانان مورد سرزنش یهود قرار داشتند چرا که بیت المقدس در اصل قبله یهود بود، آنان به مسلمانان می گفتند مسلمانان از خود استقلال ندارند و به سوی قبله ما نماز می خوانند، و این دلیل آن است که ما برحق هستیم.
به علت وجود بت ها در کعبه مسلمانان در ابتدا وظیفه داشتند که بسوی بیت المقدس نماز اقامه کنند و پس از رساندن این پیام به مخالفان خود در مکه برای بی پاسخ نماندن ایرادات یهودیان این بار موظف شدند نماز خواندن به جانب بیت المقدس (قبله یهودیان) را ترک کنند.
7325/6085
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]